Αρχική Ελλάδα Τι δείχνουν τα μερομήνια για τον Ιανουάριο του 2023 – Προβληματίζει η...

Τι δείχνουν τα μερομήνια για τον Ιανουάριο του 2023 – Προβληματίζει η συνεχιζόμενη καλοκαιρία

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα γίνει ακόμη καλύτερος με άνοδο της θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια, καθώς σύμφωνα με τα Μερομήνια έρχονται οι Αλκυονίδες ημέρες.

Η παρατεταμένη ζέστη στην χώρα μας προβληματίζει τους ειδικούς, που λένε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και της ξηρασίας.
Το 2022 αποχαιρέτησε την Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ήλιο, θάλασσα και θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για αυτή την περίοδο.
Μετά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά βρήκε πολύ κόσμο – κυρίως τους χειμερινούς κολυμβητές, βεβαίως – με μαγιό στην παραλία.
Η μετακίνηση του πολικού μετώπου από τον Βόρειο Πόλο προς το νοτιότερο σημείο των τελευταίων 60 ετών έβαλε στην… κατάψυξη τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά καθυστέρησε τον χειμώνα στην Ευρώπη.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων για τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η ξηρασία.

Μερομήνια: Ο καιρός τον Ιανουάριο 2023

Την καλοκαιρία της Πρωτοχρονιάς προέβλεψαν, εξάλλου, και τα Μερομήνια.
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι δεν αναμένουμε «ιστορικό χιονιά» στη χώρα φέτος.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα γίνει ακόμη καλύτερος με άνοδο της θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια, καθώς σύμφωνα με τα Μερομήνια έρχονται οι Αλκυονίδες ημέρες.
Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι διαφωνούν, αφού όπως – λογικά – λένε, για να έχουμε Αλκυονίδες, θα πρέπει να έχουμε χειμώνα – και ο χειμώνας δεν φαίνεται να έρχεται προς το παρόν.
Μετά από ένα διάλειμμα καλοκαιρίας λίγων ημερών, πάντως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του μήνα.
Περαιτέρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας, θα υπάρξει στο τέλος του Ιανουαρίου.
Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα, ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οργή στη Γαλλία: Μοντέλο ποζάρει με φόντο τα επεισόδια, θαμώνες τρώνε σε εστιατόριο κι έξω φλέγεται ο τόπος

Σε παράλληλο σύμπαν ζουν κάποιοι στη Γαλλία, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι στους δρόμους και δίνει μία από τις μεγαλύτερες...

Αργίες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα – Πότε πέφτει και πότε κλείνουν τα σχολεία

Ευκαιρία για λίγη επιπλέον ξεκούραση!Η 25η Μαρτίου, που από τον νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία, πέρασε και οι περισσότεροι ήδη αναζητούν πότε θα...

Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα εντός του Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης.Η καταβολή της...

Διέρρηξαν φούρνο για μόλις 7,5 ευρώ

Το κατάστημα έχει γίνει στόχος διαρρηκτών καμιά δεκαριά φορές μέχρι τώραΔιάρρηξη σε αρτοποιείο με… λεία 7,50 ευρώ σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το...

Με δύο… διαφορετικές ώρες ξύπνησαν οι Λιβανέζοι – Διαμάχη για την αλλαγή

Με δύο διαφορετικές ώρες ξύπνησε σήμερα ο Λίβανος καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών και των θρησκευτικών αρχών σχετικά με την απόφαση να...