Αρχική Ελλάδα Τι είναι τα «έξυπνα» φανάρια που θα δούμε πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τι είναι τα «έξυπνα» φανάρια που θα δούμε πρώτη φορά στην Ελλάδα

α τα δούμε σύντομα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Πειραιά. Η εγκατάσταση των «έξυπνων» φαναριών θα ξεκινήσει πιλοτικά στη χώρα μας, με σκοπό την εξομάλυνση της κυκλοφορίας και την ασφαλέστερη και γρηγορότερη μετάβαση αυτοκινήτων, όπως ασθενοφόρα, περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα.

Τα συγκεκριμένα οχήματα θα φέρουν πάνω τους πομπούς που θα εξαπολύουν σήματα ότι πλησιάζουν τα φανάρια από και προς τους προορισμούς τους και θα εξασφαλίζουν το πράσινο στα φανάρια για 7 δευτερόλεπτα.

Το πράσινο κύμα όπως το ονομάζουν έχει σκοπό να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπου οι ταχύτητες είναι μεγάλες και οι οδηγοί πρέπει να ξεπεράσουν τα όρια ταχύτητας και να μην υπακούσουν τους κανόνες οδήγησης μέσα στη πόλη.

Τα στοιχεία που έρχονται από τις χώρες που έχει εφαρμοστεί είναι εντυπωσιακά με μείωση των σοβαρών ατυχημάτων πάνω από 80%, ενώ και ο χρόνος που φτάνουν τα εν λόγω αυτοκίνητα μειώθηκε κατά πολύ.

Η απομείωση του χρόνου που φτάνουν κυρίως τα ασθενοφόρα είναι πολύ σημαντική, αφού αυξάνει την πιθανότητα για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ο ασθενής που κάλεσε για βοήθεια.

Για παράδειγμα σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακό επεισόδιο, αν μειωθεί ο χρόνος που θα φτάσει το ασθενοφόρο στο μισό, τότε έχουμε 25% περισσότερες πιθανότητες ο ασθενής να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πουλούσαν ναρκωτικά μέσω… βουλκανιζατέρ – 4 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και φαρμακευτικών δισκίων προχώρησαν τα στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών...

Έρχονται τα διόδια με χιλιομετρική χρέωση -Σε ποιο δρόμο θα πληρώνουμε με βάση τα χιλιόμετρα που θα διανύουμε;

Προχωράει ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα καταστήσει την ευκολότερη την πρόσβαση από την Αθήνα στον Πύργο και θα εξασφαλίσει...

Η επόμενη μέρα στην αγορά ακινήτων: «Χαλινάρι» στο Airbnb με νέο ΚΑΔ, ΦΠΑ, τέλη και… άνοιγμα βιβλίων

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, θα αλλάξει: Οι 7 κυβερνητικές παρεμβάσεις που φέρνουν νέο ΚΑΔ, ΦΠΑ, «χαράτσι» και… άνοιγμα...

Σοκ σε πτήση: Πίστευαν ότι η επιβάτιδα κοιμόταν, όμως ήταν νεκρή

Σε θρίλερ εξελίχθηκε μια πτήση της British Airways από το Λονδίνο προς τη γαλλική Νίκαια, όταν μια επιβάτιδα του...

Μυστήριο στην Άρτα: Βρήκαν βαριά τραυματισμένο 69χρονο από όπλο, δίπλα στο νεκρό του άλογο

Στο νοσοκομείο Άρτας νοσηλεύεται με βαριά τραύματα 69χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες Σάββατο χωρίς τις αισθήσεις...