Αρχική Ελλάδα Τι σχεδιάζεται για τις αγορές των καταναλωτών την 25η Μαρτίου και το...

Τι σχεδιάζεται για τις αγορές των καταναλωτών την 25η Μαρτίου και το Πάσχα

Οι τιμές στον μπακαλιάρο, το παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς και στο αρνί και κατσίκι που «γεμίζουν» το πασχαλινό τραπέζι βρίσκονται στον επίκεντρο των σχεδιασμών του υπουργείου Ανάπτυξης για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο και του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Κάτι που προανήγγειλε άλλωστε χθες και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας πως επίκεινται ανακοινώσεις σχετικά με την προσφορά που θα γίνει ειδικά στον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου συμπληρώνοντας πως είναι σε εξέλιξη συζητήσεις και με την αγορά κρέατος για το αρνί και το κατσίκι, κατά την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o σχεδιασμός προβλέπει πως πιθανότατα ο μπακαλιάρος θα συμπεριληφθεί στα προϊόντα που εντάσσουν στο δικό τους «καλάθι», το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά, οι επαγγελματίες της Βαρβάκειου – Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει και παρότρυνση προς τα σούπερ μάρκετ προκειμένου, στην κατηγορία του «κατεψυγμένου ψαριού» που υπάρχει ήδη στο «καλάθι του νοικοκυριού», να προσφέρουν την επόμενη εβδομάδα στους καταναλωτές, κατεψυγμένο μπακαλιάρο.

Σχετικά με το αρνί και το κατσίκι, τα παραδοσιακά κρέατα του πασχαλινού τραπεζιού, αναμένεται αφενός να συμπεριληφθούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» για την περίοδο του Πάσχα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 5 Απρίλίου. Δεν αποκλείται ωστόσο να υπάρξει και κάποια άλλη πρωτοβουλία σχετικά με τις αγορές των καταναλωτών για το κρέας του πασχαλινού τραπεζιού.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα κρεοπωλεία υπενθυμίζεται πως οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων τους και του υπουργείου Ανάπτυξης το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου «καλαθιού του νοικοκυριού», με τους κρεοπώλες να κάνουν τότε λόγο για ανέφικτη εφαρμογή του.

Όσον αφορά στις τιμές στις οποίες θα κυμανθούν αρνί και κατσικάκι το φετινό Πάσχα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Σάββας Κεσίδης σημειώνει στο CNN Greece επισημαίνει πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει εικόνα.

Συμπληρώνει ωστόσο πως πρόκειται για μία δύσκολη χρόνια φέτος, με αυξημένο το κόστος αφενός για τους κτηνοτρόφους εξαιτίας των υψηλών τιμών των ζωοτροφών, αφετέρου για τους κρεοπώλες που αντιμετωπίζουν αυξημένα λειτουργικά έξοδα στα καταστήματα τους λόγω της ενέργειας και την ίδια στιγμή, για τους καταναλωτές των οποίων το διαθέσιμο εισόδημα πιέζεται. Με βάση αυτά τα δεδομένα, όπως εξηγεί, αναζητείται ένα «ισοζύγιο», ώστε οι καταναλωτές να συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται κρέας από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ακρίβεια: Τα πέντε καθημερινά προϊόντα που πληρώνουμε χρυσάφι

Τι κι αν ο πληθωρισμός έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 μηνών, οι καταναλωτές στην Ελλάδα συνεχίζουν να πληρώνουν «χρυσάφι»...

Διεθνής ανησυχία για τα πυρηνικά στη Λευκορωσία -«Επικίνδυνη και ανεύθυνη η στάση της Ρωσίας», λέει το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανεύθυνη« την στάση της Ρωσίας μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάπτυξη...

Πληγή για την Ελλάδα η έλλειψη καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας

Η «γενιά των 800 ευρώ» επιστρέφει. Με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά αλλά και τη μείωση της ανεργίας, η...

Φορολογικές δηλώσεις: Λίγες ημέρες έμειναν για την υποβολή στο Taxisnet – Τι ισχύει με το αφορολόγητο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς στις 30 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η συγκεκριμένη πλατφόρμα στο Taxisnet. Συνολικά, εννέα εκατομμύρια φορολογούμενοι πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους...

Απομακρυσμένο σπίτι πρώην σταθμάρχη στην αγγλική εξοχή προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον

Απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι στο Γιορκσάιρ Ντέιλ το οποίο «αναζητά» πολύ αγάπη, σύμφωνα με την αγγελία πώλησής του, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον...