Αρχική Ελλάδα Τι θα σήμαινε αν ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 100 άνθρωποι

Τι θα σήμαινε αν ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 100 άνθρωποι

Αν κατοικούσαν μόνο 100 άνθρωποι στην Ελλάδα, πόσοι από αυτούς θα μπορούσαν να διαβάζουν και να γράφουν; Πόσοι θα είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο; Πόσοι θα ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας;

Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε εδώ στους γεωγραφικούς με δεδομένα από διάφορες έγκυρες πηγές, κυρίως από έρευνες της τελευταίας δεκαετίας. Οι απόλυτοι αριθμοί και τα ποσοστά αν και παρουσιάζουν με περισσότερες λεπτομέρειες τα αποτελέσματα των ερευνών, η αναγωγή στα 100 άτομα προσφέρει πιο γρήγορη κατανόηση των αριθμών.

1. 35 άτομα θα ζούσαν στην περιφέρεια της Αττικής

35 άτομα θα ζούσαν στην περιφέρεια της Αττικής 

Εδώ οι καλοί χάρτες!!!

Χωρίς κάποια έκπληξη, οι περισσότεροι άνθρωποι θα ζούσαν στις περιφέρειες της Αττικής (35) και της Κεντρικής Μακεδονίας (17). Στον αντίποδα μόνο 2 θα ζούσαν στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου. Στοιχεία από την Ελληνική απογραφή του 2011.

2. 51 άτομα θα ήταν γυναίκες

51 άτομα θα ήταν γυναίκες

Με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του 2009, τα δύο φύλα θα ήταν σχεδόν μοιρασμένα, με 49 άνδρες και 51 γυναίκες.

3. 19 άτομα θα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών

19 άτομα θα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών

67 άτομα θα ήταν στην μεγάλη ηλικιακή ομάδα των 15-64, και 14 στους 0-14. Με στοιχεία από τον οργανισμό διαΝΕΟσις ο προβλεπόμενος πληθυσμός των ατόμων ηλικίας 65 και άνω θα φτάσει το 2050 τους 33 από 19 που ήταν το 2011.

4. 63 άτομα θα είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο

63 άτομα θα είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Με βάση τα στοιχεία από το statista στην έρευνα που έκανε το 2018 για τα ελληνικά νοικοκυριά σε θέματα τεχνολογίας, 48 άτομα θα είχαν laptop, 61 smartphone, 63 πρόσβαση στο internet, 99 τηλεόραση, 29 desktop υπολογιστή και 30 tablet.

5. 90 άτομα θα αυτοπροσδιορίζονταν ως ορθόδοξοι χριστιανοί

90 άτομα θα αυτοπροσδιορίζονταν ως ορθόδοξοι χριστιανοί

Η Pew Research διεξήγε μια έρευνα το 2017 για τον Θρησκευτικό αυτοπροσδιορισμό στην Ελλάδα και τα στοιχεία της μας δείχνουν ότι 2 άτομα θα ακολουθούσαν το ισλάμ, 4 άτομα θα δήλωναν άθεοι και 4 ακόμα θα αυτοπροσδιορίζονταν ως χριστιανοί αλλά όχι oρθόδοξοι.

6. 3 άτομα δεν θα μπορούσαν να γράφουν και να διαβάζουν

Το ποσοστό αλφαβητισμού ενηλίκων μια χώρας είναι το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω που μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν (έχοντας πλήρη επίγνωση) μια σύντομη απλή δήλωση για την καθημερινή τους ζωή. Με την βοήθεια από το Macrotrends.com σε έρευνα του 2018, στην Ελλάδα θα μπορούσαν να το κάνουν επιτυχώς 97 άτομα.

7. 29 άτομα θα βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας

Με τον όρο φτώχεια αναφερόμαστε στην οικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκών πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρώπινων αναγκών. Στην Ελλάδα τα 71 άτομα θα ήταν πάνω από το όριο της φτώχειας (με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ).

8. 13 άτομα θα ήταν άνεργα

13 άτομα θα ήταν άνεργα

Αν υποθέσουμε αυθαίρετα ότι η εργασία δεν έχει όριο ηλικίας, τα 13 άτομα θα ήταν άνεργα (με στοιχεία από έρευνα της EUROSTAT τον Μάρτιο του 2022).

9. 15 άτομα θα ζούσαν στην ύπαιθρο

Στην ελληνική ύπαιθρο, στις επαρχιακές και ακριτικές περιοχές και στα νησιά θα ζούσαν μόνο 15 άτομα με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ τον Ιανουάριο του 2021. Αν η παρούσα υπόθεση αφορούσε το 1995, στην ελληνική ύπαιθρο θα ζούσαν 46 άτομα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το κόλπο του σπασμένου καθρέπτη -Πώς οι κλέφτες ξεγελούν τους ανυποψίαστους οδηγούς

Τα δικά τους «όπλα» έχουν επινοήσει οι συμμορίες προκειμένου να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές κόλπο εξαπάτησης...

Επίδομα ανεργίας αναλογικό των ετών ασφάλισης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Τη δεκαετία του 1960 οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές οπλικών συστημάτων αλλά και πυρηνικών δοκιμών στο διάστημα για να...

Φρίκη: Δραπέτες έκλεψαν γιοτ, σκότωσαν τους ιδιοκτήτες του και πέταξαν τα πτώματά τους στην θάλασσα

Τρεις δραπέτες κατέλαβαν το γιοτ, και σκότωσαν τους ιδιοκτήτες του, προτού πετάξουν τα πτώματα στη θάλασσα στην Καραϊβική, όπως...

Διαγράφονται φοιτητές στην Ελλάδα;

Με διαγραφή κινδυνεύουν, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, φοιτητές σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πρόκειται για φοιτητές που έκαναν βανδαλισμούς στο ΕΜΠ ως «αντίποινα» της...