Αρχική Ελλάδα To 10% των Αθηναίων καπνίζει κάνναβη και μάλιστα κακής ποιότητας – Τι...

To 10% των Αθηναίων καπνίζει κάνναβη και μάλιστα κακής ποιότητας – Τι δείχνουν τα λύματα

Μπροστά σε ένα αποσδόκητο εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες που ασχολουνται με την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική.

Ένας στους δέκα κάτοικους του λεκανοπεδίου καπνίζει κάνναβη που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καλής ποιότητας.

Η κάνναβη είναι η δημοφιλέστερη ουσία από αυτές που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών, είτε μιλάμε για τα λεγόμενα «σκληρά», είτε για αυτά που χαρακτηρίζονται ως «μαλακά».

Κάτι που επιβεβαίωσε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητης στο τμήμα Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές».

Σε ερώτηση για τα τελευταία στοιχεία, αποκάλυψε: «Δείχνουν οτι είμαστε σε μία κατανάλωση του 10% του πληθυσμού της Αθήνας», ενώ αναφορικά με την ποιότητα της κάνναβης, τόνισε:

«Τα στοιχεία μας δείχνουν οτι είναι αντίστοιχα με αυτά του ευρωπαϊκού κέντρου παρακολούθησης των ναρκωτικών.

Τα τελευταία χρόνια η κάνναβη που κυκλοφορεί στην Ευρώπη είναι χαμηλης ποιότητας – και τουλάχιστον χαμηλότερης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Όσον αφορά το λόγο που γίνεται αυτό; «Φαίνεται οτι η καλλιέργεια και η διακίνηση της κάνναβης έχει κάποια προβλήματα.

Η κάνναβη είναι η ουσία που καταναλώνεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μία σημαντική αύξηση της κοκαΐνης που φτάνει το 1% του πληθυσμού».

Ο ίδιος προσδιόρισε και χρονικά την έξαρση της κατανάλωσης: «Από τον Μάρτιο του 2020 σκεφτήκαμε να αναλύουμε τα λύματα κάθε μήνα για να δούμε αν σε συνθήκες πανδημίας έχουμε κάποια μεταβολή στην χρήση ουσιών», είπε αρχικά ο καθηγητής και συνέχισε: «Διαπιστώσαμε πως από τον Σεπτέμβριο έως και τον Μάρτιο έχουμε μία αύξηση της κάνναβης, ενώ από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο έχουμε μία μείωση» είπε στην εκπομπή.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο εκατομμυριούχος που θέλει να μείνει για πάντα νέος λέει ότι νίκησε την τριχόπτωση και το γκριζάρισμα

Ο Bryan Johnson, ο εκατομμυριούχος από το Λος Άντζελες που έγινε διάσημος για την αποστολή του να παραμείνει για...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ όλοι οι «φτωχοί» με ακριβά γούστα

Ελέγχουμε όλο το φάσμα της οικονομίας, αλλά μια που μιλάμε για τον συγκεκριμένο έλεγχο, έχει ξεκινήσει από πέρσι το φθινόπωρο μια μεγάλη διασταύρωση των...

ΕΝΦΙΑ: Όλες οι αλλαγές στον φόρο ακινήτων – Τέλος χρόνου για την έκπτωση 10%

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Κίνδυνος «έκρηξης» του αριθμού των θανάτων παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας

Τρομακτική έλλειψη τροφίμων, αλματωδώς αυξανόμενος υποσιτισμός, ταχεία εξάπλωση ασθενειών: ο κίνδυνος «έκρηξης» του αριθμού των θανάτων παιδιών στη Λωρίδα...

Στην Ελλάδα μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...