Αρχική Ελλάδα Το 1ο αεροπορικό δυστύχημα της Ολυμπιακής: Ο πιλότος έλεγε έχει καλώς

Το 1ο αεροπορικό δυστύχημα της Ολυμπιακής: Ο πιλότος έλεγε έχει καλώς

Σαν σήμερα το 1959 το αεροπλάνο της Ολυμπιακής Εταιρείας που εκτελούσε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη κατέπεσε μεταξύ Αυλώνας και Μαλακάσας, με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Το πρώτο αεροπορικό δυστύχημα της Ολυμπιακής Εταιρείας, του Αριστοτέλη Ωνάση συνέβη σαν σήμερα το 1959, με τραγικό απολογισμό 18 νεκρούς – 15 επιβάτες (2 Αυστριακοί) και 3 του πληρώματος- πλήττοντας παράλληλα το κύρος και την αξιοπιστία της εταιρείας και σκορπώντας «σκιές», αναφορικά με την συντήρηση των αεροσκαφών και την υπεραπασχόληση του προσωπικού.

Από το «έχει καλώς»…

Το ελικοφόρο DC-3 τύπου Ντακότα, με πιλότο τον απόστρατο σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστάσιο Καλοβυρνά, έφυγε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με δεκάλεπτη καθυστέρηση (17:10). Δύο λεπτά την απογείωση, ο Κυβερνήτης ανέφερε «έχει καλώς» στον Πύργο Ελέγχου, ενώ είχε την υποχρέωση – σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς- να έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο της Τανάγρας για να ενημερώσει για την πορεία του, μέχρι και τις 17:25.

2

… στη σιωπή και τον συναγερμό

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο στην Τανάγρα δεν ανησύχησε ο αρμόδιος αξιωματικός, καθώς είχε υπάρξει καθυστέρηση στην απογείωση. Όταν όμως παρήλθε η 18:00 η ώρα και το DC-3 δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής, τότε σήμανε συναγερμός.

Καμένα και διαμελισμένα σώματα

Αυτό που ακολούθησε ήταν φρικτό… Ένας βοσκός είδε το Ντακότα να πέφτει φλεγόμενο μεταξύ της Αυλώνας και της Μαλακάσας και ειδοποίησε τις αρχές. Αυτό που αντίκρισαν ήταν αποτρόπαιο. Τα πτώματα των επιβαινόντων ήταν καμμένα και διαμελισμένα, πολλά αδύνατον να αναγνωριστούν. Οι εμπειρογνώμονες, διαπίστωσαν ότι ένα από τα φτερά του αεροπλάνου είχε αποκοπεί και είχε «πετάξει» 4 χιλιόμετρα μακριά από την άτρακτο του αεροπλάνου.

2

Οι αντιφάσεις και το πόρισμα

Κατά την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, υπήρξαν αντιφατικές απόψεις. Η Κυβέρνηση Καραμανλή επικαλέστηκε «τις άσχημες καιρικές συνθήκες», ενώ η Ένωση Ιπταμένων Πολιτικής Αεροπορίας θεώρησε «υπεύθυνη την ιδιοκτησία της Ολυμπιακής Αεροπορίας», δηλαδή τον Αριστοτέλη Ωνάση, για «ελλιπή συντήρηση των αεροσκαφών» και «υπεραπασχόληση του προσωπικού» των αεροσκαφών.

Το επίσημο πόρισμα, που εκδόθηκε μήνες αργότερα, υπέδειξε ως βασικό αίτιο του δυστυχήματος, τη βλάβη του κινητήρα κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φρίκη μεταξύ ανηλίκων: 12χρονη έσβησε τσιγάρο στο στήθος 13χρονης

Ακόμα μια καταγγελία για βία ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά στην Θεσσαλονίκη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως καταγγέλει στο...

Κακοκαιρία Elias: Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Σε πολύ σημαντική αναβαθμίζεται η βροχόπτωση

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα...

Κλιματική κρίση: Νέο ρεκόρ συρρίκνωσης των πάγων στην Ανταρκτική

Ο σχηματισμός πάγου στην Ανταρκτική έφθασε στο ανώτατο φετινό επίπεδο και η μέγιστη έκταση δεν ήταν τόσο μικρή από...

Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκε τον τεχνικό ανελκυστήρα κι άρπαξε από ηλικιωμένη χρήματα και κοσμήματα αξίας 250.000 ευρώ

Η κλοπή έγινε τον περασμένο Ιούνιο, με τον 33χρονο να ενεργεί με τη βοήθεια συνεργού του Προσποιούμενος τον...

Προϋπολογισμός: Φορολογικά έσοδα 39,8 δισ. στο 8μηνο – Ποιοι φόροι υπεραποδίδουν

Έσοδα από φόρους 39,8 δισ. ευρώ δείχνουν τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου –...