Αρχική Κόσμος To Μπάκιγχαμ… φλέγεται: «Μετωπική» Ελισάβετ με Χάρι και Μέγκαν – Τι χάνει...

To Μπάκιγχαμ… φλέγεται: «Μετωπική» Ελισάβετ με Χάρι και Μέγκαν – Τι χάνει το ζεύγος από το… διαζύγιο με το παλάτι

Του Πολ Παπαδόπουλου 

Ο Χάρι προκαλεί μπελάδες και η Αγγλία… διαβάζει ένα σύγχρονο παραμύρθι. 

Τα δυο αδέλφια μπορούν να ζήσουν αρμονικά;

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της «Βασίλισσας»; Χάρι και Μέγκαν τι χάνουν;

Οι ερωτήσεις πολλές και η κατάσταση που διαμορφώνεται, κάνει άνω – κάτω το παλάτι!

Εν αρχή ην η παραίτηση

Ο Δούκας του Κέμπριτζ, ελπίζει πως η πλήρης απαλλαγή των βασιλικών καθηκόντων του αδερφού του Χάρι, θα βοηθήσει στο να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να γεφυρωθεί το χάσμα που έχουν. Οι σχέσεις του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ με την υπόλοιπη οικογένεια παραμένουν δύσκολες και εύθραστες. Και όλα αυτά μετά τη δήλωση του Παλατιού που επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το ζευγάρι του Χάρι και της Μέγκαν αποχωρούν οριστικά από τα επίσημα καθήκοντά τους και τους αφαιρούνται τα όποια βασιλικά προνόμια.

Η άμεση απάντηση του Χάρι και της Μέγκαν ήταν πως θα συνεχίσουν να ζουν «μία ζωή υπηρεσίας». Αυτό,  πηγή κοντά στη Βασίλισσα το χαρακτηρίστηκε ως…  πανούργα κίνηση.

Ο Ουίλιαμ είναι «πραγμματικά λυπημένος αλλά και σοκαρισμένος» από τη συμπεριφορά του αδερφού του προς τη Βασίλισσα.

Πηγές κοντά στον Ουίλιαμ τονίζουν πως θεωρεί ότι ο 36χρονος Χάρι και η 39χρονη Μέγκαν υπήρξαν «προσβλητικοί και ασεβείς» και ότι είναι «ανάστατος με αυτό που έχει συμβεί».

Το ζεύγος πάντως έχει δώσει μία συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ που θα μεταδοθεί στις 7 Μαρτίου.

Άλλη πηγή όμως μετέφερε διαφορετική εικόνα στους Times.

Ότι η αντίδραση του Ουίλιαμ δεν είναι ότι έχει σοκαριστεί.

«Δεν νομίζω ότι κάποιος έχει εκπλαγεί. Το να φύγει αυτό το ‘εργασιακό’ βάρος από τον έναν αδερφό θα επιτρέψει στα δύο αδέρφια να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους. Υπάρχει όμως ακόμα δρόμος. Ας ελπίζουμε πως η συνέντευξη που έδωσαν δεν θα κάνει τα πράγματα χειρότερα», ανέφερε η πηγή.

Η σχέση των δύο αδερφών το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει βελτιωθεί. Τα ρεπορτάζ μέσω πηγών κοντά στα δύο αδέρφια υποστηρίζει πως «υπάρχουν περισσότερες συζητήσεις και οι δυο τους έχουν κάνει εδώ και καιρό μία σημαντική προσπάθεια».

Κηπουρός ή επιστάτης; Αυτοί είναι οι μισθοί των εργαζομένων στο Μπάκιγχαμ! | Reader.gr

Η συνέντευξη που προκαλεί νευρικότητα στο παλάτι

Η συνέντευξη που ήδη έχει δοθεί στην Όπρα Γουϊνφρεϊ έχει επιφέρει νευρικότητα και άγχος στους βασιλικούς κύκλους.

Υπάρχει μία εκτίμηση πως η Δούκισσα θα αναθεωρήσει κάποιες απόψεις της για τη βασιλική οικογένεια και σε σχέση με τα σκληρά λόγια που έχουν ειπωθεί για το Παλάτι, όμως εάν δεν μεταδοθεί η συνέντευξη κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Μιλώντας στους The Times μία ακόμα πηγή που δεν θέλει να αναφέρει όνομα τόνισε πως «όλοι εύχονται να επικεντρωθούν στο μέλλον τους και να είναι χαρούμενοι. Η ανησυχία έχει να κάνει με το εάν η συνέντευξη στην Όπρα δημιουργήσει πρόβλημα ως προς αυτό».

Ο Πιρε Μπράτσερ, είναι ειδικός στις δημόσιες σχέσεις και στη δημόσια εικόνα σημαντικών προσώπων από την εταιρεία Four Communications (Τέσσερις Επικοινωνίες).

Ο ίδιος επισημαίνει πως παρότι το ζεύγος του Σάσεξ χάνει τη συμπάθεια του κοινού στην Αγγλία έριξε πολύ βάρος στο πως θα ειπωθεί η ιστορία τους στις ΗΠΑ. Μέσω της συνέντευξης στην Όπρα θα οριοθετήσουν το που βρίσκονται σε σχέση με την Αμερική. Εκεί όπου έχουν τις σχέσεις τους σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο και όπου μπορούν να πείσουν ισχυρούς επιχειρηματίες – φιλάνθρωπους να επενδύσουν σε καλούς σκοπούς.

Ο Μάρτιν Κόμπτον, φίλος του Χάρι, μιλώντας στη Sun σχολίασε πως ελπίζει ο Χάρι να μην χρειαστεί να μετανιώσει που έχασε τους τίτλους και τα προνόμιά του και ειδικά σε σχέση με τους στρατιωτικούς τίτλους. «Για κάποιον που έκανε τόσα πολλά για βετεράνους και στρατιώτες ελπίζω να μην το μετανιώσει. Ξέρω το τι σημαίνει για τον Πρίγκηπα Χάρι η σχέση με τον στρατό του και το πως υπηρέτησε. Το πως κέρδισε τον σεβασμό και έκανε ότι έκανε και όχι επειδή ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας», υπογράμμισε.

Καμία έκπληξη, όπως το διαζύγιο της Καρντάσιαν!

Είναι ένα θέμα που έχει στεναχωρήσει αρκετό κόσμο και απασχολεί πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Όπως όμως δεν εξέπληξε κανέναν ότι η Κιμ Καρντάσιαν υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου από τον Κάνιε Γουέστ έτσι δεν σόκαρε κανέναν αυτή η εξέλιξη με τον Πρίγκηπα Χάρι και τη Μέγκαν. Η… ιστορία γράφτηκε με μία δήλωση 114 λέξεων από το Παλάτι ημέρα Παρασκευή.

Θα μπορούσε να διαβαστεί ως μία ανακοίνωση πως το ζεύγος του Σάσεξ «δεν θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στη βασιλική οικογένεια».

Η Βασίλισσα υπερθεμάτισε στο ότι «δεν είναι εφικτό το να συνεχίσουν να έχουν ευθύνες και αρμοδιότητες σε μία ζωή δημόσιας υπηρεσίας. Οι στρατιωτικές τιμές και τα βασιλικά προνόμια για τον Δούκα και τη Δούκισσα θα επιστραφούν στη Βασίλισσα και θα δοθούν σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Πολλή φασαρία για το τίποτα. Τα βασιλικά προνόμια στον 21ο αιώνα δείχνουν κάτι παρωχημένο. Τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας προφανώς και λένε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Χάρι και τη Μέγκαν γιατί παίρνουν παραπάνω προνόμια για εκδηλώσεις, εγκαίνια και να κόβουν κορδέλες σε ειδικά events.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ιππεύει αγέρωχη στο Κάστρο του Ουίνδσορ (pics) | Reader .gr

Η Βασίλισσα πατάει πόδι…

Ο κόσμος θέλει να δει τα σωστά ιδανικά από τη βασιλική οικογένεια. Ακόμα και ο πολιτικός κόσμος ασχολείται με αυτό.

Η Βασίλισσα είναι πια 95 ετών και ενώ ο 99χρονος Δούκας του Εδιμβούργου μπήκε σε νοσοκομείο. Για αυτήν την απόφασή της για τον εγγονό της δεν ήθελε να κάνει πίσω. Η απάντηση του ζεύγους του Σάσεξ ήταν η γνωστή και όλοι συνεχίζουν την καθημερινότητά τους μέχρι να έρθει κάτι άλλο να την… ταράξει.

Πάνε λιγότερο από τρία χρόνια από τότε που ο Χάρι και ο Μέγκαν παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίντσορ. Στη συνέχεια η Μέγκαν αναγνωρίστηκε ως ένα δροσερό… αεράκι για τη βασιλική οικογένεια. Ως κάτι όμορφο και ωραίο. Μια σύγχρονη γυναίκα με μοντέρνα άποψη, που θα άλλαζε τα δεδομένα της μοναρχίας και που θα απευθυνόταν στους νέους και θα τους κέρδιζε.
Η Μέγκαν Μαρκλ θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια σε ταινία της Marvel! | Reader .gr

Φταίει μόνο η Μέγκαν;

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο ζεστό ήταν αυτό το καλωσόρισμα από την ίδια τη βασιλική οικογένεια αλλά το Παλάτι σίγουρα περιμένει με αγωνία αυτή τη συνέντευξη του ζεύγους στην Όπρα.

Αλλά δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να αναπτυχθεί μια ρήξη μεταξύ του Πρίγκηπα Ουίλιαμ και του Χάρι και των συζύγων τους, και για τη Μέγκαν να προσελκύσει εχθρικά σχόλια και ακόμα και ρατσιστικά σχόλια. Θα ήταν λάθος να κατηγορηθεί η Μέγκαν για τη στάση του Χάρι και την αλλαγή της τακτικής του και συμπεριφοράς του προς το Παλάτι.

Εδώ δεν είναι περίπτωση του Δούκα του Γουίντσορ και της Ουάλις Σίμπσον.

Ο Χάρι είναι μεγάλος και ενήλικας και ξέρει τι κάνει.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει πολύ χειρότερα από αυτή την κατάσταση και γενικά συνεχίζει να έχει μία πολύ καλή δημόσια εικόνα.

Η δημοφιλία του Παλατιού θα ήταν όμως πιο ψηλά με τον Χάρι και τη Μέγκαν να παραμένουν στις… θέσεις τους.

Για τον γιο ενός Βασιλιά θα είναι δύσκολο γενικά να αποτραβηχτεί τελείως από την οικογένειά του. Αυτή τη στιγμή πάντως η… σαπουνόπερα της βασιλικής οικογένειας υπόσχεται και άλλα επεισόδια.

Εξάλλου η τοποθέτηση / απάντηση του ζεύγους του Σάσεξ προς το Παλάτι δείχνει το τι μπορεί να επακολουθήσει. Ο βασιλικός ιστορικός Ρόμπερτ Λάσι το περιέγραψε ως «ένα μεγάλο πισωγύρισμα για το Παλάτι».

Reader]: Χάρι και Μέγκαν: Οριστικό το Megxit - Η βασίλισσα Ελισάβετ αφαιρεί όλους τους τίτλους | multi-news.gr

Τι χάνει το ζεύγος;

Το Παλάτι έκρινε πως το ζεύγος δεν μπορεί να τα έχει όλα. Ότι οι ευθύνες του και οι αρμοδιότητες δεν θα μπορούσαν να συμβαδίσουν με τη ζωή που διάλεξαν. Ήταν μία απόφαση που δεν χρειαζόταν απάντηση. Όμως το ζεύγος του Σάσεξ το έκανε με το σχόλιο πως  «όλοι μας μπορούμε να ζούμε μία ζωή όπου να προσφέρουμε υπηρεσίες. Η υπηρεσία προς τον κόσμο είναι παγκόσμια».

Ο Χάρι…
…Χάνει τη θέση του Στρατηγού του Βασιλικού Ναυτικού καθώς και του Επίτιμου Διοικητή του αρχηγείου της μοίρας RAF, του ανώτερου αξιωματικού των μικρών πλοίων και καταδύσεων του βασιλικού ναυτικού, του υποστηρικτή της Ένωσης ράγκμπι αλλά και του υποστηρικτή του Μαραθώνιου του Λονδίνου. Επίσης την προεδρία στο Ταμείο της Κοινοπολιτείας της Βαασίλισσας και τον άλλον ρόλο του στην Λίγκα του Ράγκμπι.

Από την άλλη φαίνεται πως θα διατηρήσει κάποια προνόμια και προεδρίες. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για: τα Aφρικανικά πάρκα, το κέντρο Dolen Cymru στο Λεσότο, το Ταμείο Μνημείων του Henry van Straubenzee, την πολυ-αθλητική εκδήλωση Invictus που δημιουργήθηκε από τον ίδιο, τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό MapAction που ειδικεύεται στην παροχή χαρτογράφησης για ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και τη φιλανθρωπική οργάνωση Rhino Conservation της Μποτσουάνα, όπως και τις Sentebale και WellChild.

Η Μέγκαν…
…χάνει δύο βασιλικά προνόμια που της δόθηκαν από τη Βασίλισσα το 2019: είναι στο  Βασιλικό Εθνικό Θέατρο και στην Ένωση Πανεπιστημίων Κοινοπολιτείας. Επίσης την αντιπροεδρία της εμπιστοσύνης της Βασίλισσας της Κοινοπολιτείας. Κρατάει όμως δύο άλλα προσωπικά της προνόμια στο χαρτοφυλάκιο του Smart Work και του Mayhew.

Το Smart Work βοηθά τους μακροχρόνια ανέργους και τις ευάλωτες γυναίκες να ανακτήσουν τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και τα εργαλεία για να πετύχουν σε συνεντεύξεις εργασίας, να επιστρέψουν στην εργασία και να μεταμορφώσουν τη ζωή τους. Το Mayhew είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση oι ιθύνοντες της οποίας εργάζονται με μοναδικό τρόπο για τη βελτίωση της ζωής των ζώων και των ανθρώπων σε καλύτερες κοινότητες τόσο στο Λονδίνο όσο και διεθνώς.

Πηγές: Τhe Times, TheSun

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ταϊβάν: Φυλάκιση 2 μηνών και πρόστιμο 93.000 ευρώ επειδή ο παπαγάλος του «τσάκισε» γιατρό

Ενας άνδρας στην Ταϊβάν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών και πρόστιμο 3,04 εκατομμυρίων δολαρίων Ταϊβάν (93.150 ευρώ) επειδή ο παπαγάλος...

Τρομερή ανακάλυψη: Επιστήμονες βρήκαν δεινόσαυρο άψογα διατηρημένο μαζί με το δέρμα του (Εικόνα)

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένωσα μαζί τα «μπλοκ» του αγκυλόσαυρου σαν ένα παζλ και το ζώο άρχισε να παίρνει μορφή», είπε ο Μίτσελ...

Αλλάζουν όλα στα ποδήλατα -Πώς η Ελλάδα θα γίνει Ολλανδία

Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αναμένεται να γίνει το ποδήλατο, μέσω των δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αποφασισμένο...

ΕΝΦΙΑ 2023: Νωρίτερα το εκκαθαριστικό – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Το περσινό μοντέλο θα εφαρμοστεί και στον ΕΝΦΙΑ 2023 σε ό,τι αφορά την έκδοση του εκκαθαριστικού αλλά και τον αριθμό των...

Έχεις το νέο δίπλωμα οδήγησης –Πότε πρέπει να το αλλάξεις για να αποφύγεις το πρόστιμο;

Τα νέου τύπου διπλώματα οδήγησης έχουν ημερομηνία λήξης και επομένως πρέπει να ανανεώνονται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Το νέο τύπου δίπλωμα...