Αρχική Ελλάδα Το χωριό της Ελλάδος που σημειώνει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες κάθε χρόνο

Το χωριό της Ελλάδος που σημειώνει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες κάθε χρόνο

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει συχνότερες κακοκαιρίες ακόμα και στη χώρα μας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις σφοδρές αλλά σύντομες χιονοκαταιγίδες να εμφανίζονται συχνότερα από ότι πριν μια δεκαετία. Όμως υπάρχει ένα χωριό στην Ελλάδα που δεν του φαίνεται καινούργιο φαινόμενο, αφού κάθε χρόνο σημειώνει το ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Ο λόγος για το ξακουστό και πανέμορφο Νευροκόπι Δράμας.

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί και θα κρίνετε μόνοι σας αν του ταιριάζει το όνομα “Σιβηρία της Ελλάδος”.

  • Χριστούγεννα 2021: -11 Βαθμοί Κελσίου
  • Ιανουάριος 2019: -21 Βαθμοί Κελσίου
  • Τέλος Γενάρη 2017: -21 Βαθμοί Κελσίου

Οι κάτοικοι βέβαια υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει και στους -28 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ είναι -27 στην Πτολεμαίδα το 1963, στον τότε χειμώνα των πάγων, όπως τον είχαν βαφτίσει, αφού όλη χώρα είχε μπει στη κατάψυξη για πολλές συνεχόμενες ημέρες.

Στο Νευροκόπι όμως δεν είναι μόνο οι χαμηλε΄ς θερμοκρασίες που το κάνουν ιδιαίτερο αλλά και η διάρκεια του χειμώνα. Ο βαρύς χειμώνας κρατάει μήνες, ενώ το 1996 έχει χιονίσει Ιούνιο μήνα.

Οι μετεωρολόγοι δεν ξαφνιάζονται από τους σφοδρούς χειμώνες που βιώνει το Νευροκόπι αφού η διάταξη των βουνών γύρω από το Κάτω Νευροκόπι εμποδίζει τη διέλευση θερμών αέριων μαζών στο οροπέδιο όπου βρίσκεται χτισμένο.

Οι πρώτες κρύες ημέρες εμφανίζονται τον Οκτώβριο και σταματούν τον Απρίλιο. Για όποιον επισκεφθεί το χωριό θα πρέπει να οπωσδήποτε να επεισκεφθεί τα λουτρά της περιοχής, αλλά και να γευτεί τον θησαυρό που βγαίνει από το έδαφος της, τη φημισμένη πατάτα Νευροκοπίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Καλάθι του Νοικοκυριού: Μπαίνουν τρία νέα προϊόντα στην λίστα, πρόστιμο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Νέες κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και συγκεκριμένα μοσχάρι, γάλα μακράς διαρκείας, όσπρια και...

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 50 και ποιοι 100 ευρώ για κάθε μήνα που εκκρεμεί η επικουρική

Προκαταβολή 50 ή 100 ευρώ θα δίνεται σε συνταξιούχους για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και...

Καναδάς: Εφηβη έπαιξε πρώτη φορά στη ζωή της λαχείο και έγινε εκατομμυριούχος

Η Lamour, από το Οντάριο, δήλωσε ότι είχε ξεχάσει εντελώς το λαχείο μέχρι που άκουσε την είδηση ότι κάποιος από τη...

Γυναίκες προσφυγικής και μεταναστευτικής καταγωγής επιμορφώνονται ως «νταντάδες της γειτονιάς»

Η Άνια, η Βικτώρια και η Τζόρτζια είναι ωφελούμενες του προγράμματος «νταντάδες της γειτονιάς».Η Άνια άφησε την πατρίδα της, την Ουκρανία,...

Στρατιωτικός Ειδικός: Αυτά τα όπλα προμηθεύεται η Ρωσία από ξένες χώρες

Ισχύουν οι δυτικές αναφορές περί μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού από άλλες χώρες προς την Ρωσία; Χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα στον πόλεμο; Ο Ουκρανός ειδικός Κοβαλένκο...