Αρχική Ελλάδα Το χωριό της Ελλάδος που σημειώνει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες κάθε χρόνο

Το χωριό της Ελλάδος που σημειώνει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες κάθε χρόνο

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει συχνότερες κακοκαιρίες ακόμα και στη χώρα μας, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις σφοδρές αλλά σύντομες χιονοκαταιγίδες να εμφανίζονται συχνότερα από ότι πριν μια δεκαετία. Όμως υπάρχει ένα χωριό στην Ελλάδα που δεν του φαίνεται καινούργιο φαινόμενο, αφού κάθε χρόνο σημειώνει το ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Ο λόγος για το ξακουστό και πανέμορφο Νευροκόπι Δράμας.

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί και θα κρίνετε μόνοι σας αν του ταιριάζει το όνομα “Σιβηρία της Ελλάδος”.

  • Χριστούγεννα 2021: -11 Βαθμοί Κελσίου
  • Ιανουάριος 2019: -21 Βαθμοί Κελσίου
  • Τέλος Γενάρη 2017: -21 Βαθμοί Κελσίου

Οι κάτοικοι βέβαια υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει και στους -28 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ είναι -27 στην Πτολεμαίδα το 1963, στον τότε χειμώνα των πάγων, όπως τον είχαν βαφτίσει, αφού όλη χώρα είχε μπει στη κατάψυξη για πολλές συνεχόμενες ημέρες.

Στο Νευροκόπι όμως δεν είναι μόνο οι χαμηλε΄ς θερμοκρασίες που το κάνουν ιδιαίτερο αλλά και η διάρκεια του χειμώνα. Ο βαρύς χειμώνας κρατάει μήνες, ενώ το 1996 έχει χιονίσει Ιούνιο μήνα.

Οι μετεωρολόγοι δεν ξαφνιάζονται από τους σφοδρούς χειμώνες που βιώνει το Νευροκόπι αφού η διάταξη των βουνών γύρω από το Κάτω Νευροκόπι εμποδίζει τη διέλευση θερμών αέριων μαζών στο οροπέδιο όπου βρίσκεται χτισμένο.

Οι πρώτες κρύες ημέρες εμφανίζονται τον Οκτώβριο και σταματούν τον Απρίλιο. Για όποιον επισκεφθεί το χωριό θα πρέπει να οπωσδήποτε να επεισκεφθεί τα λουτρά της περιοχής, αλλά και να γευτεί τον θησαυρό που βγαίνει από το έδαφος της, τη φημισμένη πατάτα Νευροκοπίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρωσία: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αεροδρόμιο «φάντασμα»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ψωμί: Γιατί οι αρτοποιοί εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ιράν: Καταδίκη σε θάνατο σε 4 άνδρες για ποτά «μπόμπες» που σκότωσαν 17 ανθρώπους

Τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για την Παρασκευή και διανομή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τα οποία προκάλεσαν τον...

Μάθε πού ψηφίζεις: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αντίστροφη μέτρησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ενώ οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν – όπου απαιτηθεί, την αμέσως...

Ακρίβεια: Πότε θα δούμε τα καρτελάκια με «Μόνιμη Μείωση Τιμής»

Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα νέα καρτελάκια...