Αρχική Ελλάδα Το lifting του ΟΑΚΑ, ο νέος διαγωνισμός του Κέντρου Αντισφαίρισης και το...

Το lifting του ΟΑΚΑ, ο νέος διαγωνισμός του Κέντρου Αντισφαίρισης και το ενδιαφέρον ΤΕΜΕΣ – Στασινόπουλου

Μηνιαίο μίσθωμα 15.000 ευρώ και μίνιμουμ επενδύσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ για το Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ

‘’Τρέχουν’’ οι εξελίξεις στο Μαρούσι με το δρομολογούμενο lifting των χώρων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), για το οποίο δημοσιεύτηκε ο πρώτος σχετικός διαγωνισμός, ενώ μία ακόμη διαγωνιστική διαδικασία είναι τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη, αυτή τη φορά, για το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών του διαγωνισμού για τα γήπεδα τένις είναι στις 21 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι την εκμετάλλευση των 16 γηπέδων αντισφαίρισης του σταδίου μαζί με τους βοηθητικούς του χώρους είχε μισθώσει, κατόπιν της σχετικής σύμβασης το 2020, για 1+1 χρόνο η ‘’Στάδιο 2020’’.

Πρόκειται για την εταιρεία με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας ακριβώς τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης με αρχικό μέτοχο τον κ. Αλέξανδρο- Δημήτριο Σκαρλατίδη, η οποία πέρασε στη συνέχεια, στον έλεγχο της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino, Ηilton Αθηνών) και Ιωάννη- Ιπποκράτη Στασινόπουλου.

Τώρα το ΟΑΚΑ έχει προκηρύξει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές «για την εκμίσθωση του συνόλου του υπαίθριου χώρου μαζί με τις κτιριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τις υποδομές που βρίσκονται εντός της περίφραξης καθώς και του χώρου προσωρινής στάθμευσης που βρίσκεται εξωτερικά της περίφραξης με όριο την οδό Πιτταρά του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης «Σπύρος Λούης» στο Ο.ΑΚ.Α.».

Στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνονται «το κεντρικό γήπεδο, μαζί με όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αίθουσες και υποδομές, το βοηθητικό αυτού γήπεδο, περιλαμβανομένων του κτιρίου και όλων των πάσης φύσης εγκαταστάσεων και λοιπών υποδομών, 7 βοηθητικών και έξι 6 προπονητικών γηπέδων στον υπαίθριο χώρο, περιλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων και υποδομών αυτών, καθώς και πάσης φύσης βοηθητικών κτιρίων, υποδομών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης και του συνόλου της υπαίθριας έκτασης 70 στρεμμάτων καθώς και την εκτέλεση ελάχιστων εργασιών με σκοπό την αναβάθμιση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό και συντήρηση των μισθωτικών χωρών».

Η τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος των μισθωτικών χώρων ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η εκτέλεση των ελάχιστων εργασιών αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης, που θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστική δαπάνη του αναδόχου, θα κοστίσει τουλάχιστον το ποσό των 5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της ‘’Στάδιο 2020’’ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η ΤΕΜΕΣ, με τη συμμετοχή των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, έχει ‘’επενδύσει’’ στην πράξη στο τένις, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των γηπέδων στην Costa Navarino με το Mouratoglou Tennis Center που συνδέεται με τον Πάτρικ Μουράτογλου, από τα μεγαλύτερα προπονητικά ονόματα διεθνώς.

Το lifting του ΟΑΚΑ

Εν τω μεταξύ στο πρώτο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο ‘’Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Σπύρος Λούης (ΟΑΚΑ)’’, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 56,4 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις προ ημέρων, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έχει οριστεί ως αρμόδια για την ωρίμανση, τη διενέργεια των διαγωνισμών και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων, που θα αφορούν την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, δημοσίευσε τον πρώτο διαγωνισμό υλοποίησης, την «Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ».

Συνοπτικά, το αντικείμενο του αναδόχου θα αφορά σε επιθεώρηση και εκτενή έλεγχο των:

-μεταλλικών κατασκευών και πολυκαρβονικών των στεγάστρων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ,
-μεταλλικών κατασκευών των δύο εισόδων του, του Τείχους των Εθνών, καθώς και των μεταλλικών κατασκευών στην Αγορά.

Η επιθεώρηση θα αναδείξει, επίσης, αφενός τυχόν απαιτούμενες μελέτες που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της σύμβασης με τον ανάδοχο και αφετέρου τις ενέργειες συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης υλοποίησης. Για τον σκοπό αυτό θα συνταχθεί και θα παραδοθεί από τον ανάδοχο σχετική τεχνική έκθεση ευρημάτων και προτάσεις αποκατάστασης, συντήρησης και επισκευών. Η σύμβαση του αναδόχου θα αφορά επίσης στην εκπόνηση των τευχών της προκήρυξης για την ανάδειξη «Αναδόχου υλοποίησης των ενεργειών συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης».

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί για το έργο θα ανέλθει σε 24,5 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ή έως την κήρυξη προσωρινού Αναδόχου για το έργο συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης, ανάλογα με το ποιο από τα ανωτέρω δύο επέλθει πρώτο.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η μέγιστη εκτιμώμενη αξία του για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 2,043 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

newmoney.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...