Αρχική Ελλάδα Το lifting του ΟΑΚΑ, ο νέος διαγωνισμός του Κέντρου Αντισφαίρισης και το...

Το lifting του ΟΑΚΑ, ο νέος διαγωνισμός του Κέντρου Αντισφαίρισης και το ενδιαφέρον ΤΕΜΕΣ – Στασινόπουλου

Μηνιαίο μίσθωμα 15.000 ευρώ και μίνιμουμ επενδύσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ για το Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ

‘’Τρέχουν’’ οι εξελίξεις στο Μαρούσι με το δρομολογούμενο lifting των χώρων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), για το οποίο δημοσιεύτηκε ο πρώτος σχετικός διαγωνισμός, ενώ μία ακόμη διαγωνιστική διαδικασία είναι τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη, αυτή τη φορά, για το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών του διαγωνισμού για τα γήπεδα τένις είναι στις 21 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι την εκμετάλλευση των 16 γηπέδων αντισφαίρισης του σταδίου μαζί με τους βοηθητικούς του χώρους είχε μισθώσει, κατόπιν της σχετικής σύμβασης το 2020, για 1+1 χρόνο η ‘’Στάδιο 2020’’.

Πρόκειται για την εταιρεία με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας ακριβώς τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης με αρχικό μέτοχο τον κ. Αλέξανδρο- Δημήτριο Σκαρλατίδη, η οποία πέρασε στη συνέχεια, στον έλεγχο της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino, Ηilton Αθηνών) και Ιωάννη- Ιπποκράτη Στασινόπουλου.

Τώρα το ΟΑΚΑ έχει προκηρύξει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές «για την εκμίσθωση του συνόλου του υπαίθριου χώρου μαζί με τις κτιριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τις υποδομές που βρίσκονται εντός της περίφραξης καθώς και του χώρου προσωρινής στάθμευσης που βρίσκεται εξωτερικά της περίφραξης με όριο την οδό Πιτταρά του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης «Σπύρος Λούης» στο Ο.ΑΚ.Α.».

Στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνονται «το κεντρικό γήπεδο, μαζί με όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αίθουσες και υποδομές, το βοηθητικό αυτού γήπεδο, περιλαμβανομένων του κτιρίου και όλων των πάσης φύσης εγκαταστάσεων και λοιπών υποδομών, 7 βοηθητικών και έξι 6 προπονητικών γηπέδων στον υπαίθριο χώρο, περιλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων και υποδομών αυτών, καθώς και πάσης φύσης βοηθητικών κτιρίων, υποδομών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης και του συνόλου της υπαίθριας έκτασης 70 στρεμμάτων καθώς και την εκτέλεση ελάχιστων εργασιών με σκοπό την αναβάθμιση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό και συντήρηση των μισθωτικών χωρών».

Η τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος των μισθωτικών χώρων ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η εκτέλεση των ελάχιστων εργασιών αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης, που θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστική δαπάνη του αναδόχου, θα κοστίσει τουλάχιστον το ποσό των 5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της ‘’Στάδιο 2020’’ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η ΤΕΜΕΣ, με τη συμμετοχή των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, έχει ‘’επενδύσει’’ στην πράξη στο τένις, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των γηπέδων στην Costa Navarino με το Mouratoglou Tennis Center που συνδέεται με τον Πάτρικ Μουράτογλου, από τα μεγαλύτερα προπονητικά ονόματα διεθνώς.

Το lifting του ΟΑΚΑ

Εν τω μεταξύ στο πρώτο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο ‘’Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Σπύρος Λούης (ΟΑΚΑ)’’, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 56,4 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις προ ημέρων, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έχει οριστεί ως αρμόδια για την ωρίμανση, τη διενέργεια των διαγωνισμών και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων, που θα αφορούν την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, δημοσίευσε τον πρώτο διαγωνισμό υλοποίησης, την «Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ».

Συνοπτικά, το αντικείμενο του αναδόχου θα αφορά σε επιθεώρηση και εκτενή έλεγχο των:

-μεταλλικών κατασκευών και πολυκαρβονικών των στεγάστρων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ,
-μεταλλικών κατασκευών των δύο εισόδων του, του Τείχους των Εθνών, καθώς και των μεταλλικών κατασκευών στην Αγορά.

Η επιθεώρηση θα αναδείξει, επίσης, αφενός τυχόν απαιτούμενες μελέτες που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της σύμβασης με τον ανάδοχο και αφετέρου τις ενέργειες συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης υλοποίησης. Για τον σκοπό αυτό θα συνταχθεί και θα παραδοθεί από τον ανάδοχο σχετική τεχνική έκθεση ευρημάτων και προτάσεις αποκατάστασης, συντήρησης και επισκευών. Η σύμβαση του αναδόχου θα αφορά επίσης στην εκπόνηση των τευχών της προκήρυξης για την ανάδειξη «Αναδόχου υλοποίησης των ενεργειών συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης».

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί για το έργο θα ανέλθει σε 24,5 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ή έως την κήρυξη προσωρινού Αναδόχου για το έργο συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης, ανάλογα με το ποιο από τα ανωτέρω δύο επέλθει πρώτο.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η μέγιστη εκτιμώμενη αξία του για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε 2,043 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

newmoney.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

H ναζί «Γραμματέας του Διαβόλου» δικάζεται σε ηλικία 97 ετών

Μια 97χρονη ναζίστρια μίλησε για πρώτη φορά, καθώς δικάζεται για συνέργεια στη δολοφονία περισσότερων από 11.000 ανθρώπων.Γνωστή ως «Γραμματέας του Διαβόλου», η Irmgard Furchner,...

Ξεσπά η μάνα της 21χρονης Έμμας: Ήταν σεσημασμένος, χωρίς χαρτιά, σκότωνε παιδιά με ναρκωτικά

Η παράσυρση 21χρονης Έμμας στη Θεσσαλονίκη συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο οδηγός την παρέσυρε και την εγκατέλειψε. Συγκλονισμένη η μητέρα της μίλησε...

ΕΛΣΤΑΤ: Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού – Στο 8,5% τον Νοέμβριο

Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις σε όλη τη γκάμα των αγαθών και υπηρεσιών (π.χ. ενέργεια, πλην ηλεκτρισμού, και είδη διατροφής) εκτός από...

Ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ βλήμα ελληνικής σφεντόνας 2.200 ετών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ αποκάλυψε την Πέμπτη ένα μολυβένιο βλήμα σφεντόνας από την ελληνιστική περίοδο που φέρει πάνω του μια...

Ασφάλιστρα ΙΧ: Μέχρι 18% οι αυξήσεις το 2022 – Ποιοι παράγοντες εκτίναξαν τα τιμολόγια

Μέχρι 18% αύξησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων το 2022 σε σύγκριση με το 2021 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Pricefox.gr.Συγκεκριμένα, στο σύνολο...