Αρχική Κόσμος Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο με άνοιγμα φτερών μεγαλύτερο από ένα γήπεδο...

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο με άνοιγμα φτερών μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, πέταξε (βίντεο)

Το αεροπλάνο Stratolaunch Roc πραγματοποίησε τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του πάνω από την έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια την περασμένη Παρασκευή, ενώ μετέφερε το όχημα απελευθέρωσης Talon-A.

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου ανέβηκε στους ουρανούς για να αποδείξει ότι το άνοιγμα φτερών 117 μέτρων (385 ποδιών) δεν το εμποδίζει να διανύσει την απόσταση που επιθυμεί, αφού έσπασε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ πετώντας για έξι ώρες συνεχόμενα. Το Stratolaunch’s Roc, ένα όχημα εκτόξευσης για υπερηχητικά αεροσκάφη και αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, ολοκλήρωσε μια πτήση έξι ωρών πάνω από την έρημο Mojave της Καλιφόρνια πριν προσγειωθεί στο ίδιο αεροδρόμιο, η οποία είναι μεγαλύτερη από ό,τι είχε καταφέρει ποτέ στις προηγούμενες πτήσεις του.

Με έξι κινητήρες και ουσιαστικά το μέγεθος δύο εμπορικών αεροπλάνων, το Roc είναι ένα δοκιμαστικό σκάφος που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση της πραγματικής τεχνολογίας αιχμής της Stratolaunch, του υπερηχητικού οχήματος Talon. Χρησιμοποιούμενο για τη δοκιμή υπερηχητικών συνθηκών σε πραγματικά σενάρια, το Talon υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό της επόμενης γενιάς υπερηχητικών αεροσκαφών και πυραύλων. Το Talon-A (TA-O) ένα επαναχρησιμοποιήσιμο δοκιμαστικό αεροσκάφος μήκους 28 ποδιών μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο με υπερηχητική ταχύτητα – περισσότερο από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.

Η πτήση ήταν ένα σημαντικό βήμα της εταιρείας στην πρόοδο ως προς την απελευθέρωση και την πρώτη δοκιμαστική υπερηχητική πτήση του TA-1 εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Ο Zachary Krevor, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Stratolaunch, δήλωσε στη Dailymail: «Η καταπληκτική ομάδα μας συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στο χρονοδιάγραμμα των δοκιμών μας και βρίσκεται στο μέσο της σκληρής δουλειάς πλησιάζοντας περισσότερο από ποτέ στην ασφαλή απελευθέρωση και στην πρώτη μας υπερηχητική δοκιμαστική πτήση».

Το Talon-A είναι ένα από μια σειρά οχημάτων Talon με πυραύλους που αναπτύσσονται από την Stratolaunch και μπορούν να φτάσουν ταχύτητες έως και 6 Mach, ή έξι φορές την ταχύτητα του ήχου.

Το Roc θα πραγματοποιήσει τώρα μια δοκιμαστική πτώση του πρωτοτύπου Talon-A στον Ειρηνικό Ωκεανό τον Δεκέμβριο και, εάν είναι επιτυχής, η εταιρεία στοχεύει να κάνει το ντεμπούτο της δοκιμάζοντας το πρώτο υπερηχητικό όχημα, το Talon-A TA-1. Η Stratolaunch προχωρά επίσης με την κατασκευή των πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμων υπερηχητικών οχημάτων TA-2 και TA-3.

Το αεροσκάφος Roc του Stratolaunch ζυγίζει περίπου 500.000 λίβρες χωρίς φορτίο, αλλά θα μπορούσε να απογειωθεί με μέγιστο βάρος 1,3 εκατομμύρια λίβρες. Το αεροσκάφος Roc σε σχήμα H έχει διπλή άτρακτο σαν καταμαράν, διαθέτοντας δύο παράλληλες γάστρες ίσου μεγέθους, ενώ μεταφέρεται με τη βοήθεια 28 τροχών και στον αέρα τροφοδοτείται από έξι κινητήρες αεροσκαφών 747.

Αναπτύχθηκε από μια ομώνυμη εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 από τον αείμνηστο συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 65 ετών τον Οκτώβριο του 2018 λόγω επιπλοκών από λέμφωμα non Hodgkin, λιγότερο από ένα χρόνο πριν το Stratolaunch πετάξει για πρώτη φορά, το οποίο μετά αγοράστηκε από την Cerberus Capital Management.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πρατήριο στην Αθήνα νόθευε τη βενζίνη με λάδι πετρελαίου – Τεράστιο το πρόστιμο

Τεράστιο πρόστιμο επιβλήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διενεργεία ελέγχου, διακινούσε νοθευμένο καύσιμο.Σύμφωνα με...

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνονται τα δώρα μετά την αύξηση

Από την 1η Απριλίου ξεκινά να εφαρμόζεται η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για πλήρη απασχόληση σε...

Αυτό είναι το «πιο επικίνδυνο φυτό του κόσμου» – Γυναίκα το ακούμπησε και υποφέρει κάθε μέρα από αφόρητους πόνους

Το αποκαλούν και «φυτό αυτοκτονίας»Η Naomi Lewis είχε μια ατυχή συνάντηση με το φυτό Gympie-Gympie αφού έπεσε από το ποδήλατό της...

Δίκη Άλκη Καμπανού: Μητέρες κατηγορουμένων ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς του

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται και σήμερα (30/3) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία...

CNN: Γιατί οι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι της Γης;

Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η χώρα μου, η Φινλανδία, έχει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη Γη, ονομασία που...