Αρχική Κόσμος Το μυστηριώδες γράμμα που λαμβάνουν ιδιοκτήτες σπιτιών και τους ζητά να χαρίσουν...

Το μυστηριώδες γράμμα που λαμβάνουν ιδιοκτήτες σπιτιών και τους ζητά να χαρίσουν τα εξοχικά τους

Μια μυστηριώδης ομάδα βάζει στο στόχαστρο τα προάστια της Αυστραλίας και τα κατηγορεί για την κρίση ενοικίων στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο, η ίδια ομάδα «χτύπησε» μια νέα εύπορη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η οργάνωση, γνωστή μόνο ως «Οι ανήσυχοι φίλοι σας», άφησε γράμματα σε πολλές εξοχικές κατοικίες στο Lorne, μια παραθαλάσσια πόλη έξω από τη Μελβούρνη. Σε αυτά, η ομάδα καλούσε τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στην περιοχή να παραχωρήσουν δωρεάν την περιουσία τους σε ντόπιους που αγωνίζονται να βρουν σπίτι.

«Οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών θα πρέπει να μετατρέψουν τις εξοχικές κατοικίες τους σε καταλύματα πλήρους ενοικίασης ή να τα πουλήσουν αμέσως, κάνοντας ένα από αυτά τα πράγματα, τα οποία παρατίθενται με σειρά από το πιο γενναιόδωρο προς το λιγότερο γενναιόδωρο», αναφέρεται στο σημείωμα. Οι προτάσεις τους είναι οι παρακάτω:

  1. Απλώς να το δώσετε σε κάποιον που αγωνίζεται να βρει ένα μέρος για να ζήσει, αν είστε τόσο πλούσιος και το κατέχετε χωρίς υποθήκη
  2. Να το πουλήσετε για ένα προσιτό ποσό σε κάποιον που αγωνίζεται να βρει ένα μέρος για να ζήσει
  3. Νοικιάζοντάς το για ένα προσιτό ποσό σε κάποιον που αγωνίζεται να βρει ένα μέρος για να ζήσει.

Παλαιότερα, τοπικά μέσα της Αυστραλίας είχαν αναφέρει ότι η ίδια ομάδα είχε αφήσει γράμματα στα γραμματοκιβώτια σπιτιών στο διάσημο προάστιο Toorak της Μελβούρνης, απαιτώντας να δώσουν δωρεάν όλα τα ακίνητα και τα αυτοκίνητά τους.

Η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα

Το Lorne, δύο ώρες με το αυτοκίνητο από τη Μελβούρνη, είναι ένα δημοφιλές σημείο διακοπών, αλλά τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει βρεθεί στη δίνη μιας κρίσης στέγασης. Η πλατφόρμα Airbnb αποτελεί ιδιαίτερη μάστιγα για τους ντόπιους.

Το 2018, όπως αναφέρεται στο nypost.com, η πόλη έγινε πρωτοσέλιδο καθώς περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι εστίασης της περιοχής αναγκάστηκαν να ζήσουν σε τροχόσπιτα, ενώ οι εξοχικές κατοικίες νοικιάζονταν σε τουρίστες. Και μετά την πανδημία του Covid-19, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, βουλευτές ζήτησαν να επιβληθεί όριο 90 ημερών στις εξοχικές κατοικίες που χρησιμοποιούνται για διαμονή μικρής διάρκειας. Οι Πράσινοι της Βικτώρια προσπάθησαν, επίσης, να προωθήσουν την ονομασία και τη διαπόμπευση των επιχειρήσεων βραχυχρόνιας διαμονής σε ένα υποχρεωτικό δημόσιο μητρώο, ώστε να ενθαρρυνθεί η διάθεση δευτερευουσών κατοικιών στην αγορά μακροχρόνιας μίσθωσης.

Τα γράμματα που μοιράστηκαν στην Lorne τις τελευταίες ημέρες, αρχίζουν με τη φράση: «Οι εξοχικές κατοικίες επιδεινώνουν την κρίση στέγασης. Φυσικά, οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν διακοπές! Αλλά κανείς δεν χρειάζεται εξοχικό σπίτι για να το κάνει αυτό».

Η οργάνωση «Οι ανήσυχοι φίλοι σας» καλεί επίσης την κυβέρνηση να παρέμβει και να ρυθμίσει τον κλάδο. Συνιστούν στην κυβέρνηση να «απαγορεύσει» τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα μετατρέποντας αυτά τα ακίνητα σε δημόσια στεγαστικά ιδρύματα.

Οι προηγούμενες επιστολές κατηγορούσαν ευθέως τους ιδιοκτήτες κατοικιών στο Toorak ότι είναι «πολύ πλούσιοι». «Η ιστορία μας διδάσκει ότι η ανισότητα του πλούτου γεννά δυσαρέσκεια και θυμό μεταξύ των ανθρώπων που δεν είναι πλούσιοι», αναφέρεται στο σημείωμα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Περιοδεία Κουτσούλη στη Μεσσηνία

Επίσκεψη στους Γαργαλιάνους, πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Κουτσούλης, στο πλαίσιο του εορτασμού του...

Η Apple κατηγορεί το Instagram για την υπερθέρμανση των iPhone 15

Η Apple κατηγορεί το Instagram και άλλες δημοφιλείς εφαρμογές για ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης με το iPhone 15. Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι ένα σφάλμα...

Ο ΕΚΦΑ ζητά 28.726 ευρώ από 24χρονο ανάπηρο φοιτητή – Στα κάγκελα στο ΑΠΘ

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να στηρίξουν 24χρονο, συμφοιτητή τους ο οποίος βρίσκεται σε...

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία τον Οκτώβρη; Τα δεδομένα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Με ψύχρα ξεκίνησε η ημέρα σήμερα στα βόρεια και στα δυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open,...

Ορισμό ανώτατου αριθμού προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία, θέλει ο πρόεδρος της χώρας

Θέμα επιβολής ανώτατου αριθμού προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία, έθεσε ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ αν και...