Αρχική Κόσμος Το πάτημα της μύγας στο φαγητό μας είναι το λιγότερο αηδιαστικό από...

Το πάτημα της μύγας στο φαγητό μας είναι το λιγότερο αηδιαστικό από όσα κάνει εκείνη την ώρα

Η μύγα πατάει στο φαγητό μας, για να ‘καταλάβει’ αν είναι θρεπτικό. Άπαξ και είναι, προχωρά σε κάτι που είναι πολύ πιο αηδιαστικό από το πάτημα.

Θα συμφωνείτε πως από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να συμβούν, όταν είμαστε στη διαδικασία απόλαυσης ενός φαγητού είναι να προσγειωθεί πάνω στο πιάτο μας μια μύγα.

Παράλληλα, είναι αηδιαστικό και ανθυγιεινό. Ποιος ξέρει πού αλλού πάτησε το δίπτερο έντομο πριν μας επισκεφτεί, με γνωστή την τάση του να προσγειώνονται σε ακαθαρσίες, να κολλάει μικρόβια και να τα μεταφέρει -κάτι που μπορεί να μας αρρωστήσει σοβαρά αν δεν το ξεφορτωθούμε σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μέσω ερώτησης που έστειλε ένας 10χρονος από τη Μασαχουσέτη στο Conversation, μάθαμε πως το πάτημα των ποδιών της μύγας στο φαγητό μας είναι το λιγότερο κακό που μπορεί να μας κάνει.

Για αρχή, είναι ο τρόπος που έχει το έντομο αυτό, προκειμένου να καταλάβει αν ένα τρόφιμο είναι θρεπτικό ή όχι (οι σχετικοί αισθητήρες είναι στα πόδια της). Εφόσον καταλήξει στο ότι είναι θρεπτικό, τρίβει τα πόδια μεταξύ τους, ώστε να καταλάβει καλύτερα τι έχει μπροστά της, να καθαρίσει τους αισθητήρες και να ετοιμαστεί για την απόλαυση.

Αυτό που κάνει στη συνέχεια θα σας αηδιάσει ακόμα περισσότερο. Μόλις καταλήξει η μύγα στο ότι θέλει το φαγητό μας, κάνει πάνω του εμετό. Οι επιστήμονες γνωρίζουν περισσότερα από 110.000 είδη μυγών, τα οποία δεν έχουν δόντια και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μασήσουν την τροφή (μας).

Το στόμα παραπέμπει σε σπογγώδες καλαμάκι. Για να καταναλώσουν λοιπόν, μια τροφή απελευθερώνουν πάνω της τους πεπτικούς τους χυμούς, για να το μαλακώσουν και να μπορούν να το καταπιούν. Έχει διαπιστωθεί και ότι πολλές φορές, όπως επιχειρούν να χωρέσουν περισσότερη στροφή στο στομάχι τους, την αναμασούν έως ότου γίνει φυσαλίδες εμετού για να ‘στεγνώσει’. Μόλις εξατμιστεί η υγρασία μπορούν να καταναλώσουν το πιο συμπυκνωμένο φαγητό.

Δείτε πως συμβαίνει στο βίντεο

Όλα αυτά είναι πράγματα που δεν κάνει ο άνθρωπος. Σωστά; Λάθος. Όταν τρώμε ψωμί, παράγουμε έναν πεπτικό χυμό στο σάλιο. Είναι ένζυμο και λέγεται αμυλάση. Διασπάει το άμυλο σε απλά σάκχαρα -πχ γλυκόζη- όσο μασάμε και για αυτό το ψωμί γίνεται πιο γλυκό.

Σε κάθε περίπτωση, αν πατήσει μύγα στο φαγητό μας καλό, είναι να μην το τρώμε. Εκτός και αν πιστεύετε πως είναι ΟΚ όσα διαβάσατε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

“Νίκας – Τατούλης: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και το δυο το πρόσωπο”

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Τζανάκης: Πάνω από 50.000 την ημέρα τα πραγματικά κρούσματα

Σε περισσότερα από 50.000 ημερησίως υπολογίζονται τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας...

Η χώρα που χρεώνει 190 ευρώ την ημέρα ανά άτομο μόνο για την επίσκεψη

Το Μπουτάν ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του στους διεθνείς τουρίστες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από τότε...

Σαλάχι 120 κιλά έβγαλε με τα δίχτυα του ψαράς στη Ναύπακτο!

Σαλάχι 120 κιλά έβγαλε με τα δίχτυα του ψαράς στην Ναύπακτο. Η συγκεκριμένη ψαριά είναι από τις πιο σπάνιες για την...