Αρχική Κόσμος To πείραμα που φέρνει την επανάσταση – Δείτε πώς θα αλλάξουν οι...

To πείραμα που φέρνει την επανάσταση – Δείτε πώς θα αλλάξουν οι δρόμοι της Ευρώπης

Τέλος στο άγχος που προκαλεί η πεπερασμένη αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και η αναζήτηση ενός φορτιστή βάζει το άκρως επιτυχημένο πείραμα εγκατάστασης ενός συστήματος επαγωγικής φόρτισης σε αυτοκινητόδρομο της Ιταλίας.

Η γειτονική χώρα «τρέχει» με γοργό ρυθμό το project το οποίο ονομάζεται «Αρένα του Μέλλοντος» θέλοντας να μετασχηματίσει το οδικό της δίκτυο ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ασύρματη φόρτιση

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης θα επιτρέπει στα συμβατά οχήματα να ανακτούν ένα μέρος του ηλεκτρικού φορτίου των συσσωρευτών τους εν κινήσει. Μάλιστα, τοποθετημένο κάτω από την επιφάνεια της ασφάλτου, δεν μεταβάλλει τη σύσταση ή τη μορφολογία του ασφαλτοτάπητα.

Το μήκος της αρχικής εγκατάστασης του συστήματος ασύρματης φόρτισης φτάνει τα 1.050 μέτρα και η λειτουργία του θα είναι σε αυτό το στάδιο πειραματική ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε διαφορετικού τύπου οχήματα.

Ασύρματη φόρτιση

Το μεγαλεπήβολο project της Αρένας του Μέλλοντος στη γειτονική Ιταλία υλοποιείται με τη συμμετοχή αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Stellantis, και εταιρειών τεχνολογίας όπως η ABB, ενώ την έρευνα και τη μελέτη έχουν αναλάβει πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ρώμης και της Πάρμα.

Ασύρματη φόρτιση

Η ασύρματη φόρτιση αν και εφόσον εφαρμοστεί σε ευρύτερη κλίμακα θα βάλλει τέλος στην ανάγκη αύξησης είτε της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών είτε της ισχύος φόρτισης των κατά τόπου φορτιστών, λύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον γόρδιο δεσμό μίας τεχνολογίας η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρόκειται να μας συντροφεύσει τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Άρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό και πέθανε μπροστά στον σύζυγό της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα Μικροσπηλιάς στην Άρτα, καθώς μία γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 51χρονος βρέθηκε νεκρός σε προχωρημένη σήψη μέσα σε φορτηγό

Μια υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ένας 51χρονος βρέθηκε νεκρός το πρωί...

Ρωσία: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αεροδρόμιο «φάντασμα»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ψωμί: Γιατί οι αρτοποιοί εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ιράν: Καταδίκη σε θάνατο σε 4 άνδρες για ποτά «μπόμπες» που σκότωσαν 17 ανθρώπους

Τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για την Παρασκευή και διανομή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τα οποία προκάλεσαν τον...