Αρχική Κόσμος Το πιο σύγχρονο εργοστάσιο των Βαλκανίων -Πού θα κατασκευαστεί

Το πιο σύγχρονο εργοστάσιο των Βαλκανίων -Πού θα κατασκευαστεί

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ολοκλήρωση του εντυπωσιακού campus της Rimac, της κροατικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει συγκεντρώσει τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Τεράστια είναι η δημοφιλία που έχει αποκτήσει τα τελευταία λίγα χρόνια η Rimac, το κροατικό αυτοκινητικό brand που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας λανσάροντας το Nevera, ένα ηλεκτρικό hypercar 1.914 ίππων.

Παράλληλα, έχει γίνει γνωστή για τα προηγμένα εξαρτήματά της για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα υψηλής απόδοσης που κατασκευάζονται από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως είναι η Aston Martin και η Jaguar.

Η σταδιακή γιγάντωση της Rimac επιτάσσει και τη διεύρυνση της φυσικής παρουσίας της, κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της ολοκλήρωσης του Rimac Campus, ενός κέντρου έρευνας & εξέλιξης και εργοστασίου στα περίχωρα του Ζάγκρεπ, όπου θα κατασκευάζονται όλα τα μελλοντικά αυτοκίνητα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Nevera.

Rimac εργοστάσιο

Μετά από περίπου 20 μήνες κατασκευής, το Campus, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ έχει αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη 2 Μαΐου στο facebook, ο επικεφαλής του brand, Mate Rimac. Ο τελευταίος, διεμήνυσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του campus και λίγο αργότερα θα ολοκληρωθούν και οι γραμμές παραγωγής. Όσον αφορά στην ολοκλήρωσή του, αυτό θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το 2024, ανοίγοντας τις πύλες του στους τουρίστες, αλλά και τους ενθουσιώδεις φίλους της μάρκας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο χώρο 200 στρεμμάτων του εργοστασίου θα εγκατασταθούν όλα τα τμήματα σχεδιασμού, μηχανολογίας, παραγωγής και δοκιμών, ενώ ο προαύλιος χώρος θα διαθέτει και εσωτερική πίστα δοκιμών και εκτεταμένες εκτάσεις πρασίνου με μικρά λιβάδια.

Rimac εργοστάσιο

Το Campus θα είναι ανθρακικά ουδέτερο, και επίσης θα διαθέτει μουσείο, εστιατόριο και showroom, ενώ θα απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η κροατική αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα, με την παρουσίαση της Rimac Energy, μιας εταιρείας που θα αναπτύσσει νέας γενιάς συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Όπως αναφέρει η Rimac, η επιχειρηματική οντότητα Rimac Energy αποτελεί ζωντανό κομμάτι της εταιρείας κατά τους τελευταίους 18 μήνες, με το προσωπικό της να ανέρχεται σε 60 εργαζομένους.

Rimac εργοστάσιο

Το πρώτο προϊόν αυτής της νέας εταιρείας είναι ένα σύστημα αποθήκευσης εξοπλισμένο με μια άνευ προηγουμένου αρχιτεκτονική, ικανό να μειώσει τις απώλειες απόδοσης έως και 50% σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Σύμφωνα με τη Rimac, υπάρχουν ήδη αρκετές εταιρείες που ενδιαφέρονται για το έργο, συμπεριλαμβανομένης μιας «κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Οι πρώτες μονάδες αποθήκευσης ενέργειας θα παράγονται μέχρι το 2023, ενώ η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025. Επίσης μέχρι το τέλος του έτους, η Rimac θα αποκαλύψει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά αυτής της νέας λύσης.

Rimac εργοστάσιο

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ισλανδία: Χιλιάδες σολομοί διέφυγαν από ιχθυοτροφείο – Ο αντίκτυπος μπορεί να είναι θανατηφόρος

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Las Vegas Sphere: Οι U2 εγκαινίασαν την εντυπωσιακή σφαιρική αρένα – «Είναι το μέλλον της μουσικής»

Το ιρλανδικό συγκρότημα των U2 εγκαινίασε τη σκηνή της νέας σφαιρικής εγκατάτασης, Las Vegas Sphere, αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων,...

Τα ισόβια δεν είναι ισόβια και υπάρχει λόγος γι’ αυτό

Με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου να είναι σε πλήρη εξέλιξη από τη μία και λίγο μετά την τελεσίδικη καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ισχύει για την εκλογική άδεια των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διενεργηθούν σε όλη την Επικράτεια την επόμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, ενώ σε όσες Περιφέρειες και...

Eπιδόματα: Τα βήματα προς τη χρήση προπληρωμένης κάρτας

Πάει για αργότερα -όπως όλα δείχνουν-το να χορηγούνται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ μέσω προπληρωμένων καρτών: Οι αρχικοί σχεδιασμοί μοιάζει να μην «βγαίνουν»...