Αρχική Κόσμος Το πολιτικό κόμμα που κάνει ό,τι πει το ρομπότ του

Το πολιτικό κόμμα που κάνει ό,τι πει το ρομπότ του

Από όλα τα πολιτικά κόμματα που προσβλέπουν σε μια θέση στο κοινοβούλιο της Δανίας φέτος, το “Συνθετικό Κόμμα” πρέπει να είναι το πιο ενδιαφέρον, μακράν.

Ιδρύθηκε τον Μάιο από μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών ονόματι Computer lars και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό τέχνης και τεχνολογίας MindFuture Foundation! Είναι αφιερωμένο στο να ακολουθεί τις πολιτικές μιας τεχνητής νοημοσύνης που προγραμματίζεται στις πολιτικές όλων των περιθωριακών κομμάτων της Δανίας από τη δεκαετία του 1970 που δεν έχουν λάβει ποτέ έδρα στη βουλή.

Εκτός από την προώθηση της παρουσίας της τεχνητής νοημοσύνης στην πολιτική, το Συνθετικό Κόμμα στοχεύει επίσης να γίνει εναλλακτική λύση για το 20 τοις εκατό του πληθυσμού της Δανίας που δεν ψηφίζει ποτέ στις εκλογές.

«Εκπροσωπούμε τα δεδομένα όλων των περιθωριακών κομμάτων, επομένως είναι όλα τα κόμματα που προσπαθούν να εκλεγούν στο κοινοβούλιο αλλά δεν έχουν έδρα», δήλωσε στο Motherboard Magazine ο Asker Staunæs, ο δημιουργός του κόμματος. «Είναι ένα… άτομο που έχει διαμορφώσει ένα δικό του πολιτικό όραμα που θα ήθελε να πραγματοποιήσει, αλλά συνήθως δεν έχει τα χρήματα ή τους πόρους για να το κάνει».

Μερικές από τις πολιτικές που έχει προτείνει μέχρι στιγμής το Συνθετικό Κόμμα περιλαμβάνουν τη θέσπιση καθολικού βασικού εισοδήματος 100.000 δανικών κορωνών (13.700 $) το μήνα και τη δημιουργία ενός τομέα διαδικτύου και πληροφορικής.

«Είναι ένα συνθετικό κόμμα, έτσι πολλές από τις πολιτικές μπορεί να είναι αντιφατικές μεταξύ τους», λέει ο Asker Staunæs. «Όταν συνθέτεις, πρόκειται για την ενίσχυση ορισμένων τάσεων και εκφράσεων μέσα σε μια μεγάλη, μεγάλη δεξαμενή απόψεων. Και αν έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό του, ίσως θα μπορούσαν να το κάνουν με έναν ενδιαφέροντα τρόπο και να διευρύνουν τη φαντασία μας για το τι είναι δυνατό». Το Συνθετικό Κόμμα έχει επί του παρόντος μόνο 11 υπογραφές από τις 20.000 που απαιτούνται για να είναι επιλέξιμο να συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, οπότε πιθανότατα δεν θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή! Αλλά ο Staunæs λέει ότι αυτός και οι συνάδελφοί του βρίσκονται σε επαφή με άλλα συνθετικά προϊόντα από όλο τον κόσμο – από την Κολομβία μέχρι τη Μολδαβία – για να δημιουργήσουν τοπικές εκδοχές του κόμματος και τελικά «να έχουν κάποια μορφή Synthetic International»!

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα – Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα. Προφανώς,...

Leasing και όχι αγορά αυτοκινήτου επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Ποιες εταιρείες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο Η εγχώρια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής...

Neom: Η φουτουριστική mega city αλά Blade Runner – Το μεγαλύτερο οικοδόμημα που χτίστηκε ποτέ (Βίντεο)

Φανταστείτε έναν οριζόντιο ουρανοξύστη μήκους 105 μιλίων, λεπτό σαν μολύβι που διασχίζει ψηλά βουνά και άνυδρη έρημο και θα...

Πρόστιμο 700 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς -Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στο αστικό δίκτυο της χώρας μας, με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες πίσω...

Πακέτο 2,1 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» [λίστα]

Ποσό ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση για...