
Καταστροφικό κρίνει το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη και γενικότερα το έργο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και το Πράσινο Κίνημα, καθώς και το Πράσινο Ίδρυμα “Θεόφραστος”, οι εκπρόσωποι του οποίου επισκέφθηκαν το Σάββατο την Καλλιρρόη και με κατοίκους της περιοχής πήγαν και στο σημείο όπου εκτελούνται έργα για τη μονάδα διαχείρισης. Το Πράσινο Κίνημα χαρακτηρίζει το έργο “αναχρονιστικό, καταστροφικό και απενταγμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση”…
Σε σχετική ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα για την αποτροπή του έργου, σημειώνονται τα εξής: “Μικτό κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος και του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος» απαρτιζόμενο από τους: Α. Για το Πράσινο Κίνημα τον συμπρόεδρο Κώστα Καλογράνη, το γενικό γραμματέα Λάμπρο Σπάθη και τον εκπρόσωπο τύπου Νίκο Καραμπάση. Β.Για το Πράσινο Ίδρυμα «Θεόφραστος», τον πρόεδρο Νίκο Παπαδάκη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Κυριακόπουλο, επισκέφτηκε το Σάββατο 16 Απριλίου την Καλλιρρόη, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο την Καλλιρρόη αλλά ολόκληρη την περιοχή της Άνω Μεσσηνίας, που αφορά την σχεδιαζόμενη προσπάθεια κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου με ΧΥΤΥ στη θέση ΟΝΙ της Καλλιρρόης.
Από τους ομιλητές τονίστηκε ότι: το Πράσινο Κίνημα, από την πρώτη στιγμή με σειρά δημοσίων παρεμβάσεων του στάθηκε απέναντι στο φαραωνικό αυτό έργο που σχεδιάστηκε στη βάση των συμφερόντων της αναδόχου εταιρείας. Είναι το πρώτο κόμμα που δημοσιοποίησε το περίφημο έγγραφο το 2018, που είχε «κρυμμένο», σε κάποιο συρτάρι η τότε κυβέρνηση. Επίσης, δημοσιοποίησε τη σημαντική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ουσιαστικά απένταξε από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις το συγκεκριμένο έργο της Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ αφού δεν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες, ανακύκλωσης, επανάκτησης, επαναχρησιμοποίησης της Ε.Ε. Το συγκεκριμένο έργο είναι ουσιαστικά «κατηγορούμενο», στο κείμενο των 17 σελίδων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διότι εκτός από υπερδιαστασιολογημένο είναι και υπερκοστολογημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στη συνέχεια οι μετέχοντες του κλιμακίου _ μαζί με τους κατοίκους _ μετέβησαν στο χώρο όπου σχεδιάζεται η κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου προκειμένου να σχηματίσουν προσωπική άποψη για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου. Από τους εκπροσώπους του κινήματος τονίστηκε ιδιαίτερα ότι επιβάλλεται και θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες και σε όλα τα επίπεδα ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η κατασκευή του καταστροφικού για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την οικονομία ολόκληρης της περιοχής της Άνω Μεσσηνίας, αναχρονιστικό και από κάθε άποψη καταστροφικό και …απενταγμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο!!!”.
Πηγή: gargalianoionline.gr