Αρχική Ελλάδα Το τέλος του 2022 φέρει φόρους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ – Μπαράζ...

Το τέλος του 2022 φέρει φόρους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ – Μπαράζ πληρωμών μέσα στον Δεκέμβρη

Φόρους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι ως το τελος του χρόνου προκειμένου να «μηδενίσουν» τα χρέη τους προς την εφορία για το 2022.

Ο λογαριασμός βέβαια δεν τελειώνει εκεί καθως εως το τελος του χρόνου θα πρέπει να τακτοποιηθούν και ο ΦΠΑ, οι ρυθμισμένες δόσεις, όπως και οι δόσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Συγκεκριμένα, με βάση τον προγραμματισμό που έχει κάνει το υπουργειο Οικονομικων εως το τελος του χρόνου εκκρεμούν:

ΕΝΦΙΑ: Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν τακτοποίησαν εφάπαξ το φόρο, θα πρέπει να τακτοποιήσουν και τις ύπολοιπες δόσεις τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους επόμενους μήνες απομένουν να πληρωθούν για τον ΕΝΦΙΑ περί τα 600 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έχει φθάσει στα 761 δισ. ευρώ από 643 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Φόρος εισοδήματος: Και για το φόρο εισοδήματος όσοι δεν τακτοποίησαν εφάπαξ το ποσό που προέκυψε από την εκκαθάριση, θα πρέπει να πληρώσουν τις υπόλοιπες δόσεις. Συνολικά φυσικά πρόσωπα κλήθηκαν να πληρώσουν περί τα 3 δις, ενώ ο φόρος για τις επιχειρήσεις υπολογίζεται στα 3,28 δις και πλέον απομένουν περί τα 1,2 δις ευρώ προκειμένου να πληρωθεί ο φορος.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή υποχρεούνται μηνιαίως στην αποπληρωμή της δόσης που τους αναλογεί. Πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ το ποσό που τους έχει καταλογίσει η εφορία. Σημειώνεται ότι το σύνολο των δόσεων που έχουν δικαιώματα αποπληρωμής της επιστρεπτέας ανέρχεται σε 96.

Τέλη Κυκλοφορίας: Τα τέλη έχουν ήδη αναρτηθεί και οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να πληρώσουν έως το τελος του έτους περί το 1,1 δις. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στο αυτοκίνητο ή στην μοτοσικλέτα προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα. Τα τέλη είναι στα ίδια επίπεδα με το περσινό έτος κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις για τους ιδιοκτήτες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

25η Μαρτίου: Η ιστορία της ελληνικής σημαίας

Διακόσια συν δύο χρόνια από τις 25 Μαρτίου 1821 – Οι εκδοχές για την επιλογή των σχημάτων και των χρωμάτων της...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι κερδίζουν έκπτωση 3%

H πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει στις 30 Μαρτίου, φέτος, ενώ η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φόρου...

Κύπρος: Ανατροπή στον θάνατο της 28χρονης Ουκρανής – Ελεύθερος ο σύντροφός της

Μία μεγάλη ανατροπή συνέβη στην υπόθεση θανάτου της 28χρονης Lesya Bykova στην Κύπρο, για την οποία είχε κατηγορηθεί ο 31χρονος σύντροφός...

Η ελληνική πόλη που πρωτοπορεί -Βλέπεις πού υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης από το κινητό σου

Μόνο με λίγα κλικ, μέσω του smartphone, γίνεται η ανίχνευση μιας ελεύθερης θέσης στάθμευσης σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος στην...

Έπιασαν στα πράσα 39χρονο για απάτες – Πώς τους «έτρωγε» χρήματα

Χειροπέδες σε 39χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια για απάτες. Εμφανιζόταν σε υποψήφιους αγοραστές ως πωλητής φορτηγών που, όμως, δεν του ανήκαν. Ο...