Αρχική Ελλάδα Του «κλίματος Ιερώνυμου» και οι πέντε Μητροπολήτες που εκλέχτηκαν-Μεγάλη ήττα των Μεσσηνίας...

Του «κλίματος Ιερώνυμου» και οι πέντε Μητροπολήτες που εκλέχτηκαν-Μεγάλη ήττα των Μεσσηνίας Χριστόστομου και Καισαριανής Δανιήλ, διαλύεται η συμμαχία τους.

Του «κλίματος Ιερώνυμου» και οι πέντε που εκλέχτηκαν-Μεγάλη ήττα των Μεσσηνίας Χριστόστομου και Καισαριανής Δανιήλ, διαλύεται η συμμαχία τους.

«Εφόσον η πλευρά Αρχιεπισκόπου κερδίσει τις 4 από τις πέντε μητροπόλεις, θα μπορούμε να μιλάμε για καθαρό νικητή –έως και θριαμβευτή- τον κ.κ. Ιερώνυμο, αν η άλλη πλευρά κερδίσει δυο μητροπόλεις θα μπορούμε να μιλάμε για σημαντική νίκη της πλευράς Μεσσηνίας-Καισαριανής».

Τα παραπάνω σημείωνε η στήλη στις 7 Οκτωβρίου, περιγράφοντας τα «Παιχνίδια Εξουσίας» που εκδηλωνόταν παρασκηνιακά στην Ιερά Σύνοδο, με αφορμή την εκλογή πέντε νέων μητροπολιτών.

Τελικά όμως ο κκ Ιερώνυμος πέτυχε ένα μεγάλο θρίαμβο, εκλέγοντας και τους πέντε εκλεκτούς του:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, που αποτελούσε επιλογή Ιερώνυμου, επικράτησε στη «μητέρα των μαχών», καθώς έλαβε 64 ψήφους, έναντι μόλις 11 ψήφων που έλαβε ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Καισαριανής Καλλίνικος, που υπήρξε υποψήφιος της ετερόκλητης συμμαχίας του Μεσσηνίας Χρυσόστομου και του Καισαριανής Δανιήλ.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Νέος Μητροπολίτης εξελέγη ο Καλλίνικος Γεωργάτος, επιλογή του Αρχιεπισκόπου, συγκεντρώνοντας 47 ψήφους, έναντι 26 ψήφων που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος από τη Μητρόπολη Κοζάνης, επιλογή της συμμαχίας των Μεσσηνίας-Καισαριανής, που ήταν και το φαβορί της αναμέτρησης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εξελέγη με 55 ψήφους, έναντι μόλις 15 ψήφων που έλαβε ο μητροπλίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο οποίος απέτυχε σε μια ακόμα απόπειρα εκλογής του. Και εδώ σημειώθηκε μια μεγάλη νίκη του Αρχιεπισκόπου.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ: Εξελέγη θριαμβευτικά, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ: Εξελέγη ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου Βαρθολομαίος Αντωνίου με 58 ψήφους, έναντι 11 ψήφων του συνυποψήφιού του αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου.

Από τα …Παιχνίδια Εξουσίας στην εκλογή των πέντε ιεραρχών αβίαστα προκύπτουν μεταξύ άλλων και τα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στα 83 του χρόνια και μετά από δυο έτη πανδημίας, διάστημα στο οποίο επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί με επίκεντρο το κλείσιμο των ναών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επέτυχε ένα μεγάλο θρίαμβο, δείχνοντας ξανά ότι παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Εκκλησίας. Ακόμα και σε Καστοριά και Περιστέρι,
όπου ο συσχετισμός έδειχνε σε βάρος του, με χειρουργικές είναι αλήθεια κινήσεις, έκανε έναν υγιεινό περίπατο! Επιπλέον, διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της Ιεραρχίας.

Δεύτερον, οι Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Καισαριανής Δανιήλ υπέστησαν στη συμμαχία που δημιούργησαν μια δεινή ήττα. Οι γνωρίζοντες, μάλιστα, τα εσωτερικά της Ιεραρχίας επιμένουν πως η συμμαχία των δυο ανδρών τερματίστηκε χθες και ο Δανιήλ «επιστρέφει» στην ομάδα των «χριστοδουλικών» μητροπολιτών (ιδιαίτερα συμπαγής, καθώς συμμετέχουν σε αυτή περίπου 25 μητροπολίτες), η οποία δεν τον ακολούθησε στο σύνολό της.

Τρίτον, όσοι πήγαν απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο «καίγονται» -μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, ο ιεροκήρυκας Καλλίνικος Νικολάου κοκ.

ekklisiaonline.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ανδραβίδα: Είναι «ιπτάμενα φέρετρα» τα Φάντομ λέει ο Αλέξης Κούγιας

Πριν πολλά χρόνια είχε χάσει τον ξάδερφό του από πτώση ΦάντομΓια το μοιραίο δυστύχημα με την πτώση του Φάντομ στην Ανδραβίδα...

Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Φεβρουάριο

Τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Περιβάλλοντος...

Όλοι οι όροι για τα άτοκα στεγαστικά δάνεια ως και 150.000 ευρώ

Μέσα στον Μάρτιο ενεργοποιείται το πρόγραμμα που θα επιτρέψει σε νέα ζευγάρια να αγοράσουν την δική τους κατοικία ακόμη και με...

Ήθελε νεκρό τον σύντροφό της – Τον σκότωσε με τη βοήθεια του γιου τους

Ήταν βράδυ της 23ης Ιανουαρίου του 2021. Ο Matthew Rodwell βρισκόταν στο σπίτι της συντρόφου του Kerry Peckham. Μια απρόσμενη επίσκεψη τον έκανε να...

Σαρακοστιανό καλάθι: Ερχεται στις 22 Φεβρουαρίου με ορίζοντα ως το Πάσχα

Το νέο εποχικό καλάθι του νοικοκυριού, εκείνο που θα περιλαμβάνει προϊόντα για τη Σαρακοστή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου,...