Αρχική Ελλάδα Του «κλίματος Ιερώνυμου» και οι πέντε Μητροπολήτες που εκλέχτηκαν-Μεγάλη ήττα των Μεσσηνίας...

Του «κλίματος Ιερώνυμου» και οι πέντε Μητροπολήτες που εκλέχτηκαν-Μεγάλη ήττα των Μεσσηνίας Χριστόστομου και Καισαριανής Δανιήλ, διαλύεται η συμμαχία τους.

Του «κλίματος Ιερώνυμου» και οι πέντε που εκλέχτηκαν-Μεγάλη ήττα των Μεσσηνίας Χριστόστομου και Καισαριανής Δανιήλ, διαλύεται η συμμαχία τους.

«Εφόσον η πλευρά Αρχιεπισκόπου κερδίσει τις 4 από τις πέντε μητροπόλεις, θα μπορούμε να μιλάμε για καθαρό νικητή –έως και θριαμβευτή- τον κ.κ. Ιερώνυμο, αν η άλλη πλευρά κερδίσει δυο μητροπόλεις θα μπορούμε να μιλάμε για σημαντική νίκη της πλευράς Μεσσηνίας-Καισαριανής».

Τα παραπάνω σημείωνε η στήλη στις 7 Οκτωβρίου, περιγράφοντας τα «Παιχνίδια Εξουσίας» που εκδηλωνόταν παρασκηνιακά στην Ιερά Σύνοδο, με αφορμή την εκλογή πέντε νέων μητροπολιτών.

Τελικά όμως ο κκ Ιερώνυμος πέτυχε ένα μεγάλο θρίαμβο, εκλέγοντας και τους πέντε εκλεκτούς του:

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, που αποτελούσε επιλογή Ιερώνυμου, επικράτησε στη «μητέρα των μαχών», καθώς έλαβε 64 ψήφους, έναντι μόλις 11 ψήφων που έλαβε ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Καισαριανής Καλλίνικος, που υπήρξε υποψήφιος της ετερόκλητης συμμαχίας του Μεσσηνίας Χρυσόστομου και του Καισαριανής Δανιήλ.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Νέος Μητροπολίτης εξελέγη ο Καλλίνικος Γεωργάτος, επιλογή του Αρχιεπισκόπου, συγκεντρώνοντας 47 ψήφους, έναντι 26 ψήφων που έλαβε ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος από τη Μητρόπολη Κοζάνης, επιλογή της συμμαχίας των Μεσσηνίας-Καισαριανής, που ήταν και το φαβορί της αναμέτρησης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εξελέγη με 55 ψήφους, έναντι μόλις 15 ψήφων που έλαβε ο μητροπλίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο οποίος απέτυχε σε μια ακόμα απόπειρα εκλογής του. Και εδώ σημειώθηκε μια μεγάλη νίκη του Αρχιεπισκόπου.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ: Εξελέγη θριαμβευτικά, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Ρουσάκης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ: Εξελέγη ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου Βαρθολομαίος Αντωνίου με 58 ψήφους, έναντι 11 ψήφων του συνυποψήφιού του αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Κουλιανόπουλου.

Από τα …Παιχνίδια Εξουσίας στην εκλογή των πέντε ιεραρχών αβίαστα προκύπτουν μεταξύ άλλων και τα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στα 83 του χρόνια και μετά από δυο έτη πανδημίας, διάστημα στο οποίο επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί με επίκεντρο το κλείσιμο των ναών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επέτυχε ένα μεγάλο θρίαμβο, δείχνοντας ξανά ότι παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Εκκλησίας. Ακόμα και σε Καστοριά και Περιστέρι,
όπου ο συσχετισμός έδειχνε σε βάρος του, με χειρουργικές είναι αλήθεια κινήσεις, έκανε έναν υγιεινό περίπατο! Επιπλέον, διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της Ιεραρχίας.

Δεύτερον, οι Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Καισαριανής Δανιήλ υπέστησαν στη συμμαχία που δημιούργησαν μια δεινή ήττα. Οι γνωρίζοντες, μάλιστα, τα εσωτερικά της Ιεραρχίας επιμένουν πως η συμμαχία των δυο ανδρών τερματίστηκε χθες και ο Δανιήλ «επιστρέφει» στην ομάδα των «χριστοδουλικών» μητροπολιτών (ιδιαίτερα συμπαγής, καθώς συμμετέχουν σε αυτή περίπου 25 μητροπολίτες), η οποία δεν τον ακολούθησε στο σύνολό της.

Τρίτον, όσοι πήγαν απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο «καίγονται» -μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, ο ιεροκήρυκας Καλλίνικος Νικολάου κοκ.

ekklisiaonline.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Στην Καλαμάτα ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Στην Καλαμάτα βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, μιλώντας σε συγκέντρωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «REX»...

Διάστημα: Βρήκαν άφθονο άνθρακα στον Άρη που ίσως να έχει προέλευση από αρχαία μικρόβια

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις στο διάστημα δεν έχουν τέλος. Το ρόβερ Curiosity της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) ανίχνευσε την υπογραφή άφθονου «ελαφρού» άνθρακα στον Άρη.Πως...

Θεσσαλονίκη: Μηχανισμός σε δεξαμενή o «ένοχος» για τον εκκωφαντικό ήχο – Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Επίσημη ανακοίνωση, με την οποία λύνει μια και καλή το μυστήριο με τον «απόκοσμο» ήχο που είχε αναστατώσει τους κατοίκους στα...

Εκκλησία εκκοσμικευμένη και Ιεραρχία πολιτευομένη

Του Μητροπολίτη Μεσσηνίας ΧρυσοστόμουΟι τελευταίες εξελίξεις, με αφορμή την αντικανονική και αντιεκκλησιαστική εισπήδηση του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Αφρική, κανονικό και...

Εκρηξη στη Γλυφάδα – Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης

Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε είσοδο συγκροτήματος κατοικιών. Προκλήθηκαν ζημιές σε τρία οχήματα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Γλυφάδα στις 18 Ιανουαρίου 2021Τα αίτια που...