Αρχική Ελλάδα Τουρισμός για Όλους: Νέα ημερομηνία για αίτηση στο gov.gr

Τουρισμός για Όλους: Νέα ημερομηνία για αίτηση στο gov.gr

Ανατροπή στην ανατροπή και καθυστέρηση στην καθυστέρηση για το πρόγραμμα του υπ. Τουρισμού, «Τουρισμός για Όλους». Αν και οδεύουμε προς τα μέσα Ιουλίου και το πρόγραμμα για φθηνότερες διακοπές έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες, ωστόσο, οι αιτήσεις καθυστερούν και χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το κύμα ακρίβειας, να είναι στο… περίμενε για το voucher των 150 ευρώ.

Προ λίγων ημερών ο υπ. Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει πως οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα στο gov.gr θα άνοιγε στις 8 Ιουλίου, το αργότερο στις 9, όμως τελικά πήρε… παράταση, αν και το πρόγραμμα ξεκινά την 1η του Αυγούστου.

Σήμερα, η υφυπουργός Τουρισμούς, κυρία Σοφία Ζαχαράκη έδωσε νέα ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας. Αυτό πρόκειται να γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ή το Σάββατο 16 Ιουλίου. Αν υπάρξει νέα καθυστέρηση, μένει να φανεί.

Δεν θα χρησιμοποιείται στο… ταβερνάκι

Αν και αρχικά τόσο η κυρία Ζαχαράκη όσο και ο κ. Κικίλιας είχαν τονίσει πως η επιταγή των 150 ευρώ θα μπορεί να εξαργυρώνεται και στην εστίαση, δηλαδή σε κάποιο εστιατόριο ή στο ταβερνάκι, τελικά κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει. Ο λόγος, όπως ανέφερε σήμερα η κυρία Ζαχαράκη στην ΕΡΤ, είναι πως η διαδικασία για τις αιτήσεις θα αργούσε ακόμα περισσότερο.

Ανέφερε πως η ψηφιακή επιταγή των 150 ευρώ θα χρησιμοποιείται στη διαμονή (δωμάτια, ξενοδοχεία, Airbnb), το ποσό θα καταβάλλεται αμέσως στους ξενοδόχους και θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Εισοδηματικά κριτήρια

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα είναι πολύ απλή, δεν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, και ο δικαιούχος θα λαμβάνει ψηφιακή επιταγή στο κινητό του με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Επιταγή θα πάρουν 200.000 πολίτες και τα εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Δύο ακόμη «κόφτες»

Σύμφωνα και με τον περσινό οδηγό, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιταγή:

 • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι Κοινωνικού Τουρισμού. Μάλιστα, όπως τόνιζε η περσινή οδηγία, δεν είχε σημασία από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. Μένει να αποσαφηνιστεί και φέτος με το άνοιγμα της πλατφόρμας.
 • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος. Για παράδειγμα, εάν έχετε λάβει το North Evia-Samos Pass δεν θα μπορέσετε να διεκδικήσετε το voucher του υπουργείου Τουρισμού.

Πού και πώς κάνετε αίτηση για το «Τουρισμός για Όλους»

 • Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.
 • Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
 • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
 • Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
 • Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.
 • Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
 • Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
 • Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
 • Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
 • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Πότε γίνεται κλήρωση για το «Τουρισμός για Όλους»

Εάν τελικά εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το voucher περισσότεροι συμμετέχοντες.

Η επιταγή θα δοθεί σε 200.000 πολίτες που θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν. Εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση για το ποιοι θα πάρουν το voucher 150 ευρώ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η Βίλα Τσερτόζα με το μυστικό τούνελ πωλείται για 500 εκατ. ευρώ

Η βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ διακοπές εκεί έχουν κάνει...

Έκλεψαν μισό τόνο ελαιόλαδου από αποθήκη -Συνελήφθησαν από τις Αρχές

Μια υπόθεση κλοπής 524 λίτρων ελαιόλαδου έλαβε τέλος μετά από ένα διάστημα έρευνας και προανάκρισης από τους...

Κ. Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: Θα δοθούν 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως αναφέρει «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο...

e-ΕΦΚΑ- ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Άγιος Παϊσιος: Τι έλεγε για τους παλαιοημερολογίτες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...