Αρχική Κόσμος Τουρκία – Ασύλληπτα τα ποσά που δαπανώνται για τον στρατό προστασίας του...

Τουρκία – Ασύλληπτα τα ποσά που δαπανώνται για τον στρατό προστασίας του Ερντογάν

Σε 10 μήνες δαπανήθηκαν 262.592.000 λίρες (16.820.000 ευρώ) για τον στρατό προστασίας του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

870.000 την ημέρα

Η Διεύθυνση Προστασίας της Προεδρίας δαπάνησε φέτος κατά μέσο όρο 26.200.000 λίρες (1.678.214 ευρώ) τον μήνα και 870.000 (55.726) την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις οικονομικές καταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, η Διεύθυνση Προστασίας Προεδρίας, στην οποία υπάγονται οι προεδρικές φρουρές, δαπάνησε 262.592.000 λίρες το 10μηνο που καλύπτει τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η Προεδρία δαπάνησε για τον ίδιο λόγο πέρυσι 263.627. 000 λίρες (16.886.36 ευρώ). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο βασικός μισθός στην Τουρκία ανέρχεται στις 4663,26 λίρες (298,68 ευρώ).

Τα καθήκοντα

Η περιγραφή των καθηκόντων του Τμήματος Προστασίας Προέδρου, όπως μεταδίδει το yolhaber.net, έχει ως εξής:

«Το Τμήμα Προστασίας της Προεδρίας είναι υπεύθυνο για τις υπηρεσίες στενής προστασίας, ιδιαίτερα για την ασφάλεια της ζωής και την ακεραιότητα του Προέδρου και των μελών της οικογένειάς του, καθώς και κατοικιών, χώρων εργασίας και κατά τη μεταφορά τους με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. Επιπλέον, είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια όλων των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην Προεδρία και κάθε είδους κτιρίων και εγκαταστάσεων όπου βρίσκεται ο Πρόεδρος».

Ο αριθμός των φρουρών που προστατεύουν τον Ερντογάν και το προεδρικό μέγαρο δεν έχει αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια. Ερωτήσεις που έχουν καταθέσει βουλευτές για τον αριθμό των σωματοφυλάκων του Ερντογάν, έχουν μείνει αναπάντητες.

Καμία απάντηση

Επισημαίνοντας την κακή πορεία της τουρκικής οικονομίας, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Μερσίν Αλπάι Αντμέν έφερε προ ημερών το θέμα στην ημερήσια διάταξη της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

Ο Αντμέν κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ζητώντας να πληροφορηθεί τον αριθμό των σωματοφυλάκων καθώς και των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την Προεδρία, και πήρε την εξής απάντηση:

«Τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Προστασίας εκπληρώνονται με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό κατά τρόπο που να μην προκαλείται αδυναμία ασφάλειας».

Πηγή: yolhaber.net, tourkikanea.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πλεύρης: Πώς θα επιστραφούν τα πρόστιμα σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή για το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολιαστών υγειονομικών από την 1η ΙανουαρίουΔιευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αναδρομικά...

Φλόριντα: Συνευρέθηκε σεξουαλικά με σκύλο μπροστά σε περαστικούς

Ο κτηνοβάτης στη συνέχεια, κατέστρεψε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έξω από μια τοπική εκκλησία.Μια απίστευτη ιστορία κτηνοβασίας, προκάλεσε χάος σε γειτονιά της...

Φρίκη στο Ρέθυμνο: Ιερείς βίαζαν αγόρι ΑμεΑ για χρόνια – «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό»

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη φρίκη που βίωνε ένα αγόρι ΑμεΑ στο Ρέθυμνο ήρθαν στο φως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σεξουαλικής...

ΕΦΚΑ: «Ληστρικό» επιτόκιο 7% για ρύθμιση οφειλών σε 24 δόσεις

Με 7% επιτόκιο καλούνται να «ξεχρεώσουν» τις οφειλές τους όσοι προχωρήσουν σε ρύθμιση 24 δόσεων στον ΕΦΚΑ -ΚΕΑΟ.Όπως επισημαίνει ο Αλέξης...