Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13/11) σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σκορπίζοντας πανικό στους πολίτες, ενώ υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς.
Στο σημείο έσπευσαν η πυροσβεστική, η αστυνομία και ασθενοφόρα. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, τρομοκρατική επίθεση ή η έκρηξη προκλήθηκε από κάποια άλλη αιτία.
Σε βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο Twitter, διακρίνονται πολίτες να απομακρύνονται έντρομοι από το σημείο μετά την έκρηξη.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
Σε άλλα βίντεο και εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φέρεται να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Turk να λένε ότι 11 άτομα έχουν τραυματιστεί.
Η Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ και οι πολίτες απαγορεύεται να πλησιάσουν στο σημείο.
«Σήμερα, γύρω στις 16:20 (τοπική ώρα), σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Taksim Istiklal στη συνοικία μας Beyoğlu. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες.
Κλήθηκαν κλιμάκια της αστυνομίας, της υγείας, της πυροσβεστικής και οι Δυνάμεις Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD). Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις», δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Ali Yerlikaya, για το συμβάν.
Δείτε live εικόνα από το σημείο
Πηγή: gargalianoionline.gr