Αρχική Κόσμος Τουρκία: «Σε δυο χρόνια θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι»

Τουρκία: «Σε δυο χρόνια θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι»

Μπορεί η οικονομία της Τουρκίας να βρίσκεται στα τάρταρα. Μπορεί ο πληθωρισμός να σκαρφαλώνει κάθε μήνα. Μπορεί ο κόσμος να έχει εξαθλιωθεί, να πεινάει και να μην έχει τη δυνατότητα να αγοράσει βασικά αγαθά, αλλά οι Τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι να πατήσουν στο φεγγάρι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA) Σερντάρ Γιλντιρίμ μάλιστα είπε ότι η επίτευξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι η ναυαρχίδα όλων των σχεδίων που έχει η χώρα, ενώ είπε με αισιοδοξία ότι «η Τουρκία θα φτάσει πολύ μακριά».

Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα Yeni Safak, αλλά με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των όσων είπε ο κ. Γιλντιρίμ φαίνεται ότι έχουν δρόμο ακόμη να διανύσουν οι Τούρκοι.

«Είναι ένα τεχνολογικά τεράστιο άλμα στο πρόγραμμα. Τώρα, φυσικά, το να φτάσεις στο φεγγάρι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στην σκέψη. Το παλεύουμε.» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει. Μάλιστα λένε ότι ο πύραυλος που θα πάει Τούρκο αστροναύτη στο φεγγάρι, θα είναι φτιαγμένος στην Τουρκία, ότι οι προετοιμασίες και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι Τούρκοι είναι πλέον έτοιμοι για το άλμα αυτό.

Και φυσικά στόχος είναι να καρφώσουν την τουρκική σημαία στο φεγγάρι. Αρχικά θα στείλουν ένα μη επανδρωμένο όχημα που θα προσγειωθεί στη σελήνη ενώ αυτό το όχημα θα αφήσει και την τουρκική σημαία εκεί.

«Έχουμε ένα τέτοιο όνειρο. Να υψωθεί η σημαία μας στο φεγγάρι, και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στο σημείο του φεγγαριού που είναι ορατό από την Τουρκία. Όταν το βλέπουν από την Τουρκία (το φεγγάρι), τότε οι άνθρωποι που το κοιτάζουν με τηλεσκόπιο θα μπορούν να δουν τη σημαία μας και να τη φωτογραφίσουν»

Φεγγάρι όπως… Αιγαίο

Τελικά φαίνεται ότι οι Τούρκοι είναι… «παμφάγοι». Μετά τα όσα κάνουν στο Αιγαίο και αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία, τώρα έβαλαν στο μάτι όχι μόνο το φεγγάρι, ότι έχουν και σε αυτό δικαιώματα, αλλά και όλους τους πλανήτες.

Ο κ. Γιλντιρίμ είπε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία και ο λαός μας έχουν δικαιώματα τόσο στο φεγγάρι όσο και σε άλλα ουράνια σώματα. Η συνθήκη του ΟΗΕ λέει ότι όλα τα αντικείμενα στο διάστημα είναι κοινή ιδιοκτησία της ανθρωπότητας. Φτάνοντας στη Σελήνη, στην πραγματικότητα, έχει μια νομική διάσταση. Η Τουρκία είναι μια χώρα που εάν καταφέρει να στείλει ένα όχημα στο φεγγάρι και να αφήσει ένα σημάδι εκεί τότε θα μπορεί να υπερασπιστεί και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εκεί.»

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

CNN: Γιατί οι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι της Γης;

Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η χώρα μου, η Φινλανδία, έχει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη Γη, ονομασία που...

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η πρώτη εκτίμηση για τις ημέρες του Πάσχα

Με τι καιρό θα ψήσουμε το αρνίΣτην πρώτη του εκτίμηση για τον καιρό τις ημέρες του Πάσχα προχώρησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος...

Ποιοι δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ το οποίο αφορά στο Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας...

Γαλλική κορυφαία εταιρεία παράγει φέτα παραβιάζοντας την «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης»

Μια γαλλική κορυφαία εταιρεία, η Lactalis, πουλάει φέτα η οποία παράγεται στη… Γαλλία, καταστρατηγώντας έτσι τον όρο της «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης».Όπως προκύπτει από το...

Αθήνα: Φύλλο και φτερό τα κρησφύγετα των τρομοκρατών – Πότε θα «χτυπούσαν» το εστιατόριο

Τέσσερα άτομα εξακολουθούν αυτή τη στιγμή να κρατούνται και είναι από την ίδια περιοχή με τους πρώτους δύο συλληφθέντες – Ψάχνουν οπλισμό και εκρηκτικάΣε...