Αρχική Κόσμος Τουρκία: «Σε δυο χρόνια θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι»

Τουρκία: «Σε δυο χρόνια θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι»

Μπορεί η οικονομία της Τουρκίας να βρίσκεται στα τάρταρα. Μπορεί ο πληθωρισμός να σκαρφαλώνει κάθε μήνα. Μπορεί ο κόσμος να έχει εξαθλιωθεί, να πεινάει και να μην έχει τη δυνατότητα να αγοράσει βασικά αγαθά, αλλά οι Τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι να πατήσουν στο φεγγάρι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA) Σερντάρ Γιλντιρίμ μάλιστα είπε ότι η επίτευξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι η ναυαρχίδα όλων των σχεδίων που έχει η χώρα, ενώ είπε με αισιοδοξία ότι «η Τουρκία θα φτάσει πολύ μακριά».

Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα Yeni Safak, αλλά με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των όσων είπε ο κ. Γιλντιρίμ φαίνεται ότι έχουν δρόμο ακόμη να διανύσουν οι Τούρκοι.

«Είναι ένα τεχνολογικά τεράστιο άλμα στο πρόγραμμα. Τώρα, φυσικά, το να φτάσεις στο φεγγάρι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στην σκέψη. Το παλεύουμε.» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει. Μάλιστα λένε ότι ο πύραυλος που θα πάει Τούρκο αστροναύτη στο φεγγάρι, θα είναι φτιαγμένος στην Τουρκία, ότι οι προετοιμασίες και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι Τούρκοι είναι πλέον έτοιμοι για το άλμα αυτό.

Και φυσικά στόχος είναι να καρφώσουν την τουρκική σημαία στο φεγγάρι. Αρχικά θα στείλουν ένα μη επανδρωμένο όχημα που θα προσγειωθεί στη σελήνη ενώ αυτό το όχημα θα αφήσει και την τουρκική σημαία εκεί.

«Έχουμε ένα τέτοιο όνειρο. Να υψωθεί η σημαία μας στο φεγγάρι, και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στο σημείο του φεγγαριού που είναι ορατό από την Τουρκία. Όταν το βλέπουν από την Τουρκία (το φεγγάρι), τότε οι άνθρωποι που το κοιτάζουν με τηλεσκόπιο θα μπορούν να δουν τη σημαία μας και να τη φωτογραφίσουν»

Φεγγάρι όπως… Αιγαίο

Τελικά φαίνεται ότι οι Τούρκοι είναι… «παμφάγοι». Μετά τα όσα κάνουν στο Αιγαίο και αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία, τώρα έβαλαν στο μάτι όχι μόνο το φεγγάρι, ότι έχουν και σε αυτό δικαιώματα, αλλά και όλους τους πλανήτες.

Ο κ. Γιλντιρίμ είπε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία και ο λαός μας έχουν δικαιώματα τόσο στο φεγγάρι όσο και σε άλλα ουράνια σώματα. Η συνθήκη του ΟΗΕ λέει ότι όλα τα αντικείμενα στο διάστημα είναι κοινή ιδιοκτησία της ανθρωπότητας. Φτάνοντας στη Σελήνη, στην πραγματικότητα, έχει μια νομική διάσταση. Η Τουρκία είναι μια χώρα που εάν καταφέρει να στείλει ένα όχημα στο φεγγάρι και να αφήσει ένα σημάδι εκεί τότε θα μπορεί να υπερασπιστεί και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εκεί.»

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Παιδί 9 ετών πυροβόλησε και σκότωσε μέλος της οικογένειάς του

Παιδί εννιά ετών το οποίο βαραίνουν υποψίες πως σκότωσε μέλος της οικογένειάς του με όπλο συνελήφθη στη Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη...

Χειρουργεία: 26.221 ασθενείς σε αναμονή για πάνω από χρόνο

Από την αρχική λίστα, το 38% των περιστατικών διαγράφηκε, καθώς είτε είχε χειρουργηθεί είτε δεν είχε πλέον λόγο για...

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας...

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Η αστυνομία βρήκε ένα ανθρώπινο πόδι και αναζητά το πτώμα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της “Hellenic Train”

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train» A.E. συνεχίζεται η έρευνα του Εφέτη –...