Αρχική Αστυνομικά Τροχαία: Τι δείχνουν τα στοιχεία τους καλοκαιρινούς μήνες σε Δυτική Ελλάδα και...

Τροχαία: Τι δείχνουν τα στοιχεία τους καλοκαιρινούς μήνες σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Περισσότεροι νεκροί, λιγότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, καθώς και μικρότερος αριθμός τραυματιών, καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 καταγράφηκαν λιγότεροι νεκροί, μικρότερος αριθμός τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, αλλά περισσότεροι τραυματίες, συγκριτικά με τους ίδιους μήνες του 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατικής Αρχής και της αστυνομίας που παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022 στις τρεις περιφερειακές ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) της Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 123 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 13 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 144.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν καταγραφεί 135 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους εννέα άτομα, ενώ είχαν τραυματιστεί 173.

Στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022 σημειώθηκαν 95 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 10 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 125.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν καταγραφεί 102 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 21 άτομα, ενώ είχαν τραυματιστεί 111.

Δυτική Ελλάδα

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία για τους μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022, ανά περιφερειακή ενότητα της Δυτικής Ελλάδας, έχουν ως εξής:

*Στην Αιτωλοακαρνανία, σημειώθηκαν 44 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά αλλά τρία ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 48.

*Στην Αχαΐα, καταγράφηκαν 51 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους πέντε άτομα, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 55 τραυματίστηκαν ελαφρά.

*Στην Ηλεία, σημειώθηκαν 23 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 33.

Όσον αφορά στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, αυτές ήταν, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας και η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 10.537 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 4.593 για υπερβολική ταχύτητα, 1.523 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.520 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.

Το ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 13.052 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 523 παραβάσεις.

Πελοπόννησος

Όσον αφορά στα στοιχεία των τροχαίων για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2022 ανά περιφερειακή ενότητα της Πελοποννήσου, αυτά έχουν ως εξής:

*Στην Αργολίδα, καταγράφηκαν 16 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 21.

*Στην Αρκαδία, σημειώθηκαν 27 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και καταγράφηκαν τέσσερις νεκροί, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά 63 άτομα.

*Στην Κορινθία, καταγράφηκαν 38 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους δύο άτομα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα άτομα και οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 43.

*Στην Λακωνία, συνέβησαν τέσσερα τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν βαριά ή ελαφρά πέντε άτομα.

*Στην Μεσσηνία, καταγράφηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και οι νεκροί έφθασαν τους δύο, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα και άλλα επτά τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σχετικά με τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, αυτές ήταν, η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση της προτεραιότητας και η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία, τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 7.624 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 5.272 για υπερβολική ταχύτητα, 581 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 715 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 40.686 αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 703 παραβάσεις.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δωρητής σπέρματος: Έγινε πατέρας 550 παιδιών – Οδηγείται στο δικαστήριο για αυξημένο κίνδυνο αιμομιξίας

Ένας Ολλανδός δωρητής σπέρματος, ο οποίος έχει αποκτήσει περίπου 550 παιδιά σε όλο τον κόσμο, κατηγορείται ότι δεν σεβάστηκε τα όρια που έχουν μπει προκειμένου...

Το σύστημα δράσης του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών -Κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε 2 για θάνατο γυναίκας

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που είχε αποκομίσει πάνω από 9 εκατ. ευρώ από τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.Κατά την διάρκεια της...

Πρόγραμμα Σπίτι μου: 24 ερωτήσεις – απαντήσεις για τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια [πίνακες]

Τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης χαμηλότοκων δανείων, για νέους και ζευγάρια από 25 έως 39 ετών με ετήσιο εισόδημα από 10.000...

Ο «Λευκός Θάνατος»: Αυτός είναι ο φονικότερος sniper που γνώρισε η ανθρωπότητα

Η εικόνα του ελεύθερου σκοπευτή έχαιρε ανέκαθεν ιδιαίτερης, σχεδόν θανατηφόρας, εκτίμησης στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων διεθνώς, μαγνητίζοντας ταυτοχρόνως το φαντασιακό του πολίτη.Ιδιαίτερα από...

Καλάθι των νονών: Η απόφαση με τα προϊόντα

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει τελικά το καλάθι των νονών.Δημοσιεύθηκε η απόφαση 29575/2023 «Καθορισμός κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται στο «καλάθι...