Αρχική Κόσμος Τρομακτική εκτίμηση ειδικών: “Ξεχάστε τα Χριστούγεννα τα επόμενα 5 χρόνια”

Τρομακτική εκτίμηση ειδικών: “Ξεχάστε τα Χριστούγεννα τα επόμενα 5 χρόνια”

Τα δεύτερα Χριστούγεννα υπό τη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού ετοιμάζεται να κάνει ο πλανήτης, με βασική ευχή και φέτος να είναι η οριστική απαλλαγή από τον ιό και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Κάτι που όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν φαίνεται να είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Τιμ Σπέκτορ, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση για τον κορωνοϊό της Βασιλικής Εταιρίας Ιατρικής (Royal Society of Medicine), ανέφερε ότι ο ιός θα συνεχίσει πιθανότατα να κυκλοφορεί στους ανθρώπινους πληθυσμούς παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

“Πιστεύω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι μόνο αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά ίσως τα Χριστούγεννα για τα επόμενα πέντε χρόνια για τα οποία πρέπει να σκεφτόμαστε ρεαλιστικά”, σημείωσε ο Σπέκτορ.
“Τώρα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το COVID-19 από ό,τι είχαμε πριν από ένα χρόνο όταν σκεφτήκαμε ότι απλώς έπρεπε να ξεπεράσουμε εκείνο τον χειμώνα, και θα είναι μια χαρά. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν συμβαίνει”.

“Συνειδητοποιούμε ότι τα εμβόλια από μόνα τους… δεν είναι η τελική λύση σε αυτό. Χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό μέτρων”, τόνισε. “Πρέπει να επεκτείνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού σε τρεις δόσεις. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι θα υπάρξουν μολύνσεις πλήρως εμβολιασμένων, γνωρίζουμε τώρα ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να μεταδώσουν τον ιό και αυτό θα περάσει από τους πληθυσμούς μας σε ορισμένους βαθμό”.

“Το πόσο υψηλά θέλουμε να είναι αυτά τα ποσοστά καθορίζεται εν μέρει από τον εφησυχασμό μας και τη χαλάρωση ορισμένων από τους κανόνες που είχαμε. Πέρσι νομίζω ότι ήταν αυστηροί και φέτος είναι ανεπαρκείς”, πρόσθεσε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η Βίλα Τσερτόζα με το μυστικό τούνελ πωλείται για 500 εκατ. ευρώ

Η βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ διακοπές εκεί έχουν κάνει...

Έκλεψαν μισό τόνο ελαιόλαδου από αποθήκη -Συνελήφθησαν από τις Αρχές

Μια υπόθεση κλοπής 524 λίτρων ελαιόλαδου έλαβε τέλος μετά από ένα διάστημα έρευνας και προανάκρισης από τους...

Κ. Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: Θα δοθούν 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως αναφέρει «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο...

e-ΕΦΚΑ- ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Άγιος Παϊσιος: Τι έλεγε για τους παλαιοημερολογίτες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...