Αρχική Κόσμος Τρομακτικό σενάριο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου: 34,1 εκατομμύρια νεκροί μέσα στις πρώτες...

Τρομακτικό σενάριο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου: 34,1 εκατομμύρια νεκροί μέσα στις πρώτες ώρες (vid)

Επιστήμονες έχουν φτιάξει μία προσομοίωση του πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ένας πόλεμος με πυρηνικά όπλα που θα έχει τραγικές συνέπειες.

Το ενδεχόμενο ενός πολέμου με πυρηνικά όπλα, αποτελεί εφιαλτικό σενάριο, το οποίο ακόμα και τώρα που έχουμε σε εξέλιξη την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, φαντάζει απίθανο.

Όσο απίθανο και εκτός λογικής να μοιάζει κάτι τέτοιο, υπάρχει ως ενδεχόμενο και πραγματικά οι συνέπειές του θα είναι τραγικές.

Το πόσο τραγικές, μπορείτε να το διαπιστώσετε από το παρακάτω video που το δημιούργησαν το 2019 επιστήμονες του Princeton University και στο οποίο έφτιαξαν μία προσομοίωση ενός τέτοιου σεναρίου.

Ο τίτλος του είναι «Plan A» και περιγράφει πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και ευρωπαϊκών κρατών, η οποία στη συνέχεια θα περιλαμβάνει και την εμπλοκή των ΗΠΑ.

Όλα λοιπόν ξεκινούν με την Ρωσία να ρίχνει μία προειδοποιητική πυρηνική βόμβα σε βάση του ΝΑΤΟ, το οποίο απαντά με τον ίδιο τρόπο. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν απαντάει με 300 βολές στις βάσεις που υπάρχουν ανά την Ευρώπη, με τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου παίρνει τη… σκυτάλη με 180.

Η εξέλιξη αυτή αυτομάτως σημαίνει οτι 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους μέσα στις πρώτες 3 ώρες.

Με την Ευρώπη να έχει ουσιαστικά καταστραφεί, το ΝΑΤΟ εκτοξεύει 600 πυρηνικές κεφαλές από τις ΗΠΑ, με την Ρωσία να απαντά με ότι έχει στην διάθεσή της.

Όπως αναφέρει η έρευνα, Ρωσία και Νάτο θα στοχεύσουν 30 πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμού που θα χτυπηθούν με 5-10 πυρηνικές κεφαλές η κάθε μία.

Συνολικά τις πρώτες ώρες των επιθέσεων, θα έχουμε 34,1 εκατομμύρια νεκρούς, χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες που θα ακολουθήσουν άμεσα ή μετά από χρόνια.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες είχαν αναλάβει να εκτελέσουν δύο 44χρονους από τη Σλοβενία και έναν από το Μαυροβούνιο, ο...

Βραζιλία: Σύζυγος πάτησε την 53χρονη γυναίκα του με αυτοκίνητο και της ξερίζωσε την καρδιά

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ποιοι οδηγοί μπορούν να περνούν δωρεάν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν

Απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να καταβάλουν διόδια είναι αρκετοί πολίτες που εντάσσονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ελαφρώς αυξημένες είναι από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι τιμές...

Τι ισχύει με τις μειώσεις τιμών: Τα… ψιλά γράμματα των σούπερ μάρκετ – Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης

Την τελική τιμή ανά μονάδα μετά την όποια προσφορά έχουν αποφασίσει να κάνουν είτε τα ίδια τα supermarket είτε...

Μια νέα υποχρεωτική προϋπόθεση για τους ορειβάτες του Εβερεστ θεσπίζει το Νεπάλ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...