Αρχική Κόσμος Τζέιμς Μποντ: Ποιος ήταν ο πραγματικός πράκτορας 007;

Τζέιμς Μποντ: Ποιος ήταν ο πραγματικός πράκτορας 007;

Κι όμως ο Τζέιμς Μποντ, ο χαρακτήρας που δημιούργησε ο  Ίαν Φλέμινγκ ως ήρωα 12 μυθιστορημάτων με τον κωδικό «πράκτορας 007» δεν «γεννήθηκε» από την πένα του Άγγλου συγγραφέα!

Ο «πράκτορας 007» ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο, που έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Ι, δηλαδή στον 16ο αιώνα.

Η ιστορία του πραγματικού «πράκτορα 007» είναι πραγματικά συναρπαστική. Όταν η Ελισάβετ Ι ανέβηκε στον θρόνο, το 1558, κάλεσε στο παλάτι τον Τζακ Ντι, έναν ευγενή από τη δυναστεία των Τούντορ και τον διόρισε επιστημονικό και αστρολογικό σύμβουλό της.

Στην πραγματικότητα όμως του έδωσε «licence to kill…». Γιατί ο ρόλος του Τζακ Ντι ήταν να κατασκοπεύει τους καθολικούς. Η κατασκοπεία ήταν πολύ σημαντική για την βασίλισσα καθώς ήταν μία προτεστάντισσα που περιστοιχιζόταν από καθολικούς, όχι μόνο στην χώρα της, αλλά και στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες. Και επιπλέον είχε μία καθολική αντίπαλο που επιβουλευόταν τον θρόνο: την Μαίρη, βασίλισσα των Σκώτων.

Έτσι λοιπόν στρατολόγησε τον Τζακ Ντι από την δυναστεία των Τούντορ και  για να καταφέρνει να κινείται με άνεση, προσποιείτο ότι ήταν ένας παίκτης του τένις. Χωρίς καμία πολιτική ιδιότητα, ή έστω χωρίς κάποιον τίτλο που θα μπορούσε να γεννά υποψίες, ο Τζακ Ντι συγκέντρωνε τις πληροφορίες που ήθελε η βασίλισσα Ελισάβετ Ι, σύμφωνα με τον συγγραφέα Κρίστιαν Χάουτζιλ.

«Η Ελισάβετ Ι έστελνε κατασκόπους μασκαρεμένους σαν παίκτες του τένις για να συγκεντρώνουν μυστικά πληροφορίες που την αφορούσαν. Μετά τα παιχνίδια χαλάρωναν οι γλώσσες και οι κατάσκοποι μπορούσαν να ανακαλύψουν ποιος ήταν πραγματικός προτεστάντης και ποιος καθολικός», δήλωσε στην Daily Mail ο Κρίστιαν Χάουτζιλ.

Κάθε νέα πληροφορία την κατέγραφε σε επιστολή που απευθυνόταν προσωπικά στην βασίλισσα. Πώς όμως εκείνη θα ήταν σίγουρη ότι επρόκειτο για επιστολή του πράκτορα; Από αυτό το ερώτημα γεννήθηκε ο κωδικός «007».

Ο Τζακ Ντι δεν ήταν ο μόνος πράκτορας της βασίλισσας, καθώς υπήρχαν κι άλλοι που προσποιούνταν ότι έπαιζαν τένις και στην πραγματικότητα κατασκόπευαν την υψηλή κοινωνία. Αλλά ο Τζακ Ντι ήταν «ο εκλεκτός» της βασίλισσας, όπως λέει ο Κρίστιαν Χάουτζιλ. Ο Τζακ Ντι είχε σπουδάσει στο Κολέγιο του Σεντ Τζον, στο Κέιμπριτζ και θεωρείτο ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της γενιάς του.

Στο βιβλίο του «Πως το Τένις Ανακάλυψε τα Πάντα», ο κ. Χάουτζιλ γράφει ότι «παρότι ακούγεται παράδοξο, το τένις ανακάλυψε τον Τζέιμς Μποντ».

«Όποιος πράκτορας έγραφε (στην βασίλισσα) χρησιμοποιούσε έναν μυστικό κώδικα στις επιστολές του, ώστε να ξέρει ότι προέρχονται από εκείνον και όχι από κάποιον που θέλει να διοχετεύσει ψεύτικες πληροφορίες. Ο κωδικός ήταν 007. Εάν χρησιμοποιούσαν την φράση 007 εκείνη ήξερε ότι (η επιστολή) ήταν γνήσια. Αυτό είναι κάτι που το ήξερε ο Ίαν Φλέμινγκ και το συμπεριέλαβε στα βιβλία του», δήλωσε ο ο Κρίστιαν Χάουτζιλ.

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας λένε ότι ο κατάσκοπος γράφοντας το «00» στη βασίλισσα, ήθελε να συμβολίσει ότι όλα γίνονται «για τα μάτια της και μόνο»… Ενώ το «7» ήταν ένα αριθμητικό σύμβολο που πιθανότατα ο αρχιπράκτορας της βασίλισσας το θεωρούσε τυχερό.

Ο Τζακ Ντι πίστευε πως οι αριθμοί είχαν μυστικές ιδιότητες και ίσως το «7» θεωρούσε πως είχε κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό…

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Παγώνουν» τα επιτόκια στα στεγαστικά – Πώς διαμορφώνεται η μηνιαία δόση

Το δίχτυ ασφαλείας στα ενήμερα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου σκοπεύουν να διατηρήσουν οι τράπεζες, «παγώνοντας» μέχρι το τέλος του...

Διπλώματα οδήγησης: Αλλάζουν όλα – Ποιοι θα δώσουν εξετάσεις από το μηδέν

Η συζήτηση η οποία έχει ανοίξει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωση αφορά στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας αδειών οδήγησης, την οποία θα αποκτά κανείς...

Ryanair: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των εισιτηρίων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα εισιτήρια το καλοκαίρι...

Τέμπη: Η τέφρα των νεκρών πετάχτηκε, καταγγέλλει μητέρα θύματος

Mέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, η Ελένη Βασάρα, μητέρα της 20χρονης φοιτήτριας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αγάπης Τσακλίδου,...

Συνεχίζονται οι έρευνες για το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε φρεάτιο – Σήμερα η νεκροψία

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...