Αρχική Κόσμος Τζόρτζια: Δημοτικό σχολείο λάνσαρε λογότυπο που θύμιζε τον ναζιστικό αετό

Τζόρτζια: Δημοτικό σχολείο λάνσαρε λογότυπο που θύμιζε τον ναζιστικό αετό

Οργή έχει προκαλέσει το νέο λογότυπο ενός δημοτικού σχολείου στη Μαριέττα της Τζόρτζια, το οποίο μοιάζει με ναζιστικό σύμβολο.

Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο East Side Elementary School, που βρίσκεται στη δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της Τζόρτζια. Το λογότυπό του απεικονίζει έναν αετό με τα γράμματα «ES» μέσα σε ένα εξάγωνο, ένα σχέδιο που η διεύθυνση λέει ότι ήταν εμπνευσμένο από τα φτερά αετού του συνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού.

Μετά τις αντιδράσεις, ο διευθυντής του σχολείου έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους γονείς, λέγοντας ότι έλαβαν υπόψη αυτά τα σχόλια και το λογότυπο αποσύρθηκε, αναφέρει το CNSNews.

Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται απέναντι από μια συναγωγή, το Congregation Etz Chaim. «Οι γονείς, και δικαίως, είναι πολύ αναστατωμένοι για αυτό», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της συναγωγής Μάρτι Γκίμπερτ. «Είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα ότι ο αντισημιτισμός εξακολουθεί να υπάρχει».

Το λογότυπο είναι η τελευταία διαμάχη που συνδέεται με τον αντισημιτισμό στα σχολεία της Σχολικής Περιφέρειας Κόμπ Κάουντρι.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, σβάστικες και γκράφιτι «Hail (sic) Hitler» βρέθηκαν στους τοίχους σε δύο σχολεία της Μαριέττα: το γυμνάσιο Άλαν Κ. Ποπ και το Γυμνάσιο Λάσιτερ.

Ο ναζιστικός αετός, ή ο πολεμικός αετός των Ναζί, περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων των συμβόλων μίσους της Anti-Defamation League (είναι μια διεθνής εβραϊκή μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικεύεται στο δίκαιο των πολιτικών δικαιωμάτων).

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα – Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα. Προφανώς,...

Leasing και όχι αγορά αυτοκινήτου επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Ποιες εταιρείες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο Η εγχώρια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής...

Neom: Η φουτουριστική mega city αλά Blade Runner – Το μεγαλύτερο οικοδόμημα που χτίστηκε ποτέ (Βίντεο)

Φανταστείτε έναν οριζόντιο ουρανοξύστη μήκους 105 μιλίων, λεπτό σαν μολύβι που διασχίζει ψηλά βουνά και άνυδρη έρημο και θα...

Πρόστιμο 700 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς -Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στο αστικό δίκτυο της χώρας μας, με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες πίσω...

Πακέτο 2,1 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» [λίστα]

Ποσό ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση για...