Αρχική Κόσμος Τζουμχουριέτ – Ο Καλίν ήταν πηγή πληροφοριών της «σκιώδους CIA»

Τζουμχουριέτ – Ο Καλίν ήταν πηγή πληροφοριών της «σκιώδους CIA»

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία, δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», που χαρακτηρίζει τον σύμβουλο του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ως πηγή της «σκιώδους CIA».

Ειδικότερα, ο τούρκος δημοσιογράφος, Μπαρίς Πεχλιβάν, φέρνει στο φως της δημοσιότητας σημαντικές πληροφορίες για τον Καλίν, σε άρθρο του με τίτλο «Οι κατάσκοποι στο AKP».

Το άρθρο αναφέρεται στη σχέση του εκπροσώπου της Τουρκικής προεδρίας, με το think tank Strafor, που είναι γνωστό και ως σκιώδης CIA, και  τον ιδρυτή της και σύμβουλο του Πενταγώνου Τζωρτζ Φρίντμαν, υποστηρίζοντας ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας λειτουργούσε ως «πράκτορας» της Αμερικής και επηρέαζε μέσω ΜΜΕ την κοινή γνώμη της Τουρκίας.

Επικαλούμενος έγγραφα Wikileaks από το 2012, ο Πεχλιβάν υποστηρίζει ότι ο Καλίν υπήρξε «πηγή» του Stratfor και επιχειρεί να σχετικοποιήσει τις κατηγορίες περί κατασκοπείας εις βάρος του Μετίν Γκιουρτζάν, ιδρυτή του κόμματος DEVA, που τώρα διώκεται στην Τουρκία, όπως αναφέρει το sigmalive. O δημοσιογράφος αναφέρει επίσης ότι ο Καλίν, παρουσίαζε ως άρθρα του στον Τύπο τις εκθέσεις του Stratfor.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Καλίν, έστειλε ένα e-mail στον Φρίντμαν,  ενημερώνοντάς τον ότι είπε σε κάποιους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης να δημοσιεύσουν την έκθεση του Stratfor για την Τουρκία και τα Βαλκάνια.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι μια μεγάλη πηγή… Η σχέση και η συνομιλία μου με αυτόν τον άντρα πρέπει να παραμείνει αυστηρά εμπιστευτική», έγραψε σε ένα σημείωμά του ο Τζορτζ Φρίντμαν, σύμβουλος του Πενταγώνου, αναφερόμενος στον Ιμπραχίμ Καλίν.

Αντίστοιχα, αναφέρεται στις περιπτώσεις των πολιτικών του AKP, Μπουλέντ Αρίντς και Γκιουλνούρ Αϊμπέτ για επαφές με  πρεσβεία ΗΠΑ και Wilson Center αντίστοιχα, ενώ κλείνει με την κάτω παράγραφο:

«Κοιτάξτε… Δεν υπολογίζω καν τους υπουργούς του AKP που αναμεταδίδουν τακτικά τις εσωτερικές στρατηγικές και τις κινήσεις εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης στους εκπροσώπους της πρεσβείας των ΗΠΑ. Για να μην αναφέρουμε τις διαστρεβλωμένες σχέσεις που δημιουργούν με ξένους διπλωμάτες τα μεγάλα ονόματα των ΜΜΕ του AKP που είναι σήμερα πρωταθλητές στο κήρυγμα περί προδότων. Για να μην αναφέρουμε αυτούς που ενημέρωναν για την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Μπουγιούκανιτ τους πράκτορες της πρεσβείας και ανέβηκαν στο αξίωμα του βουλευτή του AKP. Τί λέω; Αυτό: Αν ο Γκιουρτζάν είναι κατάσκοπος, υπάρχουν και κατάσκοποι μεταξύ των κυβερνώντων της χώρας».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το σκοτεινό μυστικό του Ισραήλ που σοκάρει μέχρι σήμερα

Στα χρόνια μετά τη δημιουργία του ισραηλινού κράτους, εκατοντάδες μωρά χάθηκαν. Οι γονείς τους, ως επί το πλείστον Εβραίοι μετανάστες από...

Ισπανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ειναι 115 ετών – «Μακριά απο τοξικούς ανθρώπους»

Η γεννημένη στις ΗΠΑ Ισπανίδα, Μαρία Μπράνιας Μορέρα είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness. Αγκαλιάζει...

Θα καθυστερήσουν να κατέβουν οι τιμές στα τρόφιμα σε σχέση με τα ξένα κράτη

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός από τον τεχνικό προσδιορισμό του, αντιπροσωπεύει και τη “διάχυση” της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία...

Απογείωση ζήτησης … και τιμών για τα Airbnb

Στην τέταρτη θέση σε σύνολο είκοσι χωρών της Ευρώπης που κατέγραψαν υψηλότερη ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας µίσθωσης τύπου Airbnb βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Περισσότερες εισφορές – Καμία αύξηση στις συντάξεις το 2023

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μικροί επαγγελματίες είναι οι οικονομικοί… πολυ-τραυματίες του 2023. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς, τα...