Αρχική Κόσμος Βασίλισσα Ελισάβετ: Πόσο θα κοστίσει η κηδεία της και η ενθρόνιση του...

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πόσο θα κοστίσει η κηδεία της και η ενθρόνιση του Καρόλου

Εκτός από το πένθος για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η Βρετανία έχει να αντιμετωπίσει και ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος που συνεπάγεται η κηδεία της, η ενθρόνιση του διαδόχου της και όλες οι αλλαγές που αυτή φέρνει.

Περίπου 6 δισεκατομμύρια λίρες αναμένεται να κοστίσει η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και η ενθρόνιση του νέου βασιλιά Καρόλου του Γ’, όμως τα έξοδα δεν σταματούν εκεί για τη Βρετανία που καλείται να προβεί σε μια σειρά αλλαγές από τα χαρτονομίσματα μέχρι τα… ταχυδρομικά κουτιά.

Μεταξύ αυτών που θα πρέπει να αλλάξουν μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου είναι το βασιλικό έμβλημα που διακρίνεται σε κυβερνητικά κτίρια, στολές, βασιλικά και κρατικά έγγραφα και αντικείμενα που σχετίζονται με την οικογένεια. Το βασιλικό έμβλημα.

Ακόμα αλλαγή θα χρειαστούν και τα ταχυδρομικά κουτιά της Royal Mail, που φέρουν το έμβλημα ERII, που σημαίνει Ελισάβετ Βασίλισσα Β. Τα νομίσματα με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ θα συνεχίσουν να εκδίδονται για το υπόλοιπο του 2022, ενώ στη συνέχεια τα νέα νομίσματα θα έχουν το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου. Τα υπάρχοντα νομίσματα θα παραμείνουν σε κυκλοφορία για αρκετά ακόμα χρόνια.

Και τα γραμματόσημα θα αλλάξουν ώστε να φέρουν τα πορτρέτα του νέου βασιλιά. Τέλος αλλαγή θα γίνει και στα διαβατήρια που σήμερα εκδίδονται στο όνομα της «Αυτής Μεγαλειότητας» και θα πρέπει να μετατραπούν σε «Αυτού Μεγαλειότητας».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επιστολική ψήφος: Πάνω από 11.000 αιτήσεις – Υψηλό ενδιαφέρον εντός και εκτός Ελλάδας

Στην εφαρμογή epistoliki.ypes.gov.gr, που ενεργοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, εγγράφονται οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό...

Σοκ: Έριξε στην 4χρονη κόρη του καυτό νερό και της έσπασε τα πλευρά

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Τέμπη: Έσπασε τη σιωπή της η μητέρα του Γεράσιμου – «Είναι σε κώμα μετά από έναν χρόνο»

Πέρασε ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ο επιζών του πρώτου βαγονιού παραμένει σε κώμα ακόμα...

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Τέλος χρόνου για την πληρωμή

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω...

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και στη γυναίκα του για τη δολοφονία του γαμπρού τους

Ποινική δίωξη στον δράστη του εγκλήματος στην Αγία Βαρβάρα αλλά και στην σύζυγο του, άσκησε ο Εισαγγελέας...