Αυτή την περίοδο έχει δίπλα του την «Κλεμμένη περγαμηνή» του Πεσσόα και τον «Ματωμένο μεσημβρινό» του Μακάρθι. Όσον αφορά τα κλασικά έργα, διάβασε πρόσφατα για πρώτη φορά «Το παλτό» του Γκόγκολ και «Μαιτρ και Μαργαρίτα» του Μπουλγκάκοφ.
Στο ερώτημα για την ιδανική αναγνωστική συνθήκη, ο Βρόσγος απαντά ότι ένα καλό βιβλίο δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ανεξαρτήτως του τόπου. Απολαμβάνει την ανάγνωση σε διάφορες εξωτερικές τοποθεσίες, όπως στη θάλασσα ή σε ένα ήσυχο καφέ.
Περιγράφει την αναγνωστική του εμπειρία, τονίζοντας ότι δεν νιώθει ενοχές για κανένα βιβλίο που έχει απολαύσει, ούτε καν για πιο ανθυγιεινές απολαύσεις όπως τα γλυκά. Όσον αφορά τα συναισθήματα που του προκαλούν τα βιβλία, επισημαίνει ότι μπορεί να τον συγκινήσει είτε μια παρόμοια εμπειρία είτε η ίδια η γραφή.
Για το μέλλον, προγραμματίζει να διαβάσει τη «Μικρή αδερφή» του Ρέιμοντ Τσάντλερ, που θεωρείται ότι αποτελεί το τελευταίο αδιάβαστο έργο του με τον χαρακτήρα Φίλιπ Μάρλοου.
Η ερμηνεία πίσω από τον τίτλο του βιβλίου του έχει να κάνει με τον κεντρικό άξονα της ιστορίας, το μπαρ Μαύρος Γάτος, γύρω από το οποίο περιστρέφονται οι χαρακτήρες. Συμβολικά, ο μαύρος γάτος είναι επίσης ένα σημάδι κακοτυχίας και μπελάδων, προσιδιάζοντας την αίσθηση του παρία.
Οι ιστορίες και οι χαρακτήρες του βιβλίου του συνδέονται μέσω της ζωής στο κέντρο της Αθήνας, μιας πόλης που μετατρέπεται σε τουριστικό λούνα παρκ, καθώς και μέσω της φιλίας και της κρατικής αδιαφορίας προς τους πολίτες.
Πηγή: kathimerini.gr