Αρχική Κόσμος Βουλγαρία: Κίνδυνος να μείνει χωρίς πολεμική αεροπορία για δύο χρόνια

Βουλγαρία: Κίνδυνος να μείνει χωρίς πολεμική αεροπορία για δύο χρόνια

Τη Δευτέρα αναφέρθηκε ότι η Πολωνία μπορούσε να πουλήσει στη Βουλγαρία μόνο έναν κινητήρα MiG-29, αν και η Βουλγαρία ανέμενε δύο, καθώς και τέσσερις σε μεταγενέστερο στάδιο.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 της Βουλγαρίας πρόκειται να καθηλωθούν στο έδαφος, ενώ η επισκευή των κινητήρων, η οποία διεξάγεται από την Πολωνία, δεν πήγε όπως αναμενόταν.

Τη Δευτέρα αναφέρθηκε ότι η Πολωνία μπορούσε να πουλήσει στη Βουλγαρία μόνο έναν κινητήρα MiG-29, αν και η Βουλγαρία ανέμενε δύο, καθώς και τέσσερις σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Βουλγαρία αναμένεται να ανανεώσει τον στόλο της μόνο από το 2025, καθώς τα 16 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 που παρήγγειλε από τις ΗΠΑ αναμένεται να παραδοθούν μόνο μέχρι το 2025, ενώ η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει επιπλέον δύο χρόνια.
Εν τω μεταξύ, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει επομένως να παρέμβουν για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο αυτού του σημαντικού τμήματος της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται ενεργές διαπραγματεύσεις με τη Σουηδία, τη Γαλλία και το Ισραήλ, με τη Βουλγαρία να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσει γαλλικά αντιτορπιλικά Mirage 2000 ή σουηδικά Grippen.

«Δεν έχουμε λάβει προσφορές από τις χώρες στις οποίες υποβλήθηκε το αίτημα. Οι συνομιλίες με το Ισραήλ, τη Σουηδία και τη Γαλλία συνεχίζονται», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Dimitar Stoyanov.

Για να φιλοξενήσουν τα νέα αεροσκάφη, τα αεροδρόμια της Βουλγαρίας πρέπει επίσης να εξοπλιστούν κατάλληλα.

«Ελπίζω ότι μέχρι τα μέσα του 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα υποδομής του στρατιωτικού αεροδρομίου Graf Ignatievo», δήλωσε ο Stoyanov σχετικά με τα έργα ανακατασκευής που έχουν ήδη καθυστερήσει κατά δύο χρόνια.

Πηγή: EURACTIV.bg, (Krassen Nikolo)

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα – Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα. Προφανώς,...

Leasing και όχι αγορά αυτοκινήτου επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Ποιες εταιρείες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο Η εγχώρια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής...

Neom: Η φουτουριστική mega city αλά Blade Runner – Το μεγαλύτερο οικοδόμημα που χτίστηκε ποτέ (Βίντεο)

Φανταστείτε έναν οριζόντιο ουρανοξύστη μήκους 105 μιλίων, λεπτό σαν μολύβι που διασχίζει ψηλά βουνά και άνυδρη έρημο και θα...

Πρόστιμο 700 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς -Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στο αστικό δίκτυο της χώρας μας, με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες πίσω...

Πακέτο 2,1 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» [λίστα]

Ποσό ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση για...