Αρχική Κόσμος Βουλγαρία: Κίνδυνος να μείνει χωρίς πολεμική αεροπορία για δύο χρόνια

Βουλγαρία: Κίνδυνος να μείνει χωρίς πολεμική αεροπορία για δύο χρόνια

Τη Δευτέρα αναφέρθηκε ότι η Πολωνία μπορούσε να πουλήσει στη Βουλγαρία μόνο έναν κινητήρα MiG-29, αν και η Βουλγαρία ανέμενε δύο, καθώς και τέσσερις σε μεταγενέστερο στάδιο.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 της Βουλγαρίας πρόκειται να καθηλωθούν στο έδαφος, ενώ η επισκευή των κινητήρων, η οποία διεξάγεται από την Πολωνία, δεν πήγε όπως αναμενόταν.

Τη Δευτέρα αναφέρθηκε ότι η Πολωνία μπορούσε να πουλήσει στη Βουλγαρία μόνο έναν κινητήρα MiG-29, αν και η Βουλγαρία ανέμενε δύο, καθώς και τέσσερις σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Βουλγαρία αναμένεται να ανανεώσει τον στόλο της μόνο από το 2025, καθώς τα 16 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 που παρήγγειλε από τις ΗΠΑ αναμένεται να παραδοθούν μόνο μέχρι το 2025, ενώ η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει επιπλέον δύο χρόνια.
Εν τω μεταξύ, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει επομένως να παρέμβουν για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο αυτού του σημαντικού τμήματος της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται ενεργές διαπραγματεύσεις με τη Σουηδία, τη Γαλλία και το Ισραήλ, με τη Βουλγαρία να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσει γαλλικά αντιτορπιλικά Mirage 2000 ή σουηδικά Grippen.

«Δεν έχουμε λάβει προσφορές από τις χώρες στις οποίες υποβλήθηκε το αίτημα. Οι συνομιλίες με το Ισραήλ, τη Σουηδία και τη Γαλλία συνεχίζονται», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Dimitar Stoyanov.

Για να φιλοξενήσουν τα νέα αεροσκάφη, τα αεροδρόμια της Βουλγαρίας πρέπει επίσης να εξοπλιστούν κατάλληλα.

«Ελπίζω ότι μέχρι τα μέσα του 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα υποδομής του στρατιωτικού αεροδρομίου Graf Ignatievo», δήλωσε ο Stoyanov σχετικά με τα έργα ανακατασκευής που έχουν ήδη καθυστερήσει κατά δύο χρόνια.

Πηγή: EURACTIV.bg, (Krassen Nikolo)

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χάρλαντ Σάντερς: Γιατί ο ιδρυτής των KFC μισούσε το… φαγητό τους – «Δεν θα το έδινα ούτε στα σκυλιά μου»

Στις 20 Μαρτίου 1930 ιδρύεται η αμερικανική αλυσίδα fast food KFC (Kentucky Fried Chicken) από τον Συνταγματάρχη Χάρλαντ Σάντερς, στο Κεντάκι.Το...

Δανία: Πανεπιστήμιο έχει στο υπόγειό του συλλογή 9.479 εγκεφάλων από ψυχικά ασθενείς

Στο υπόγειο του Πανεπιστημίου της Δανίας στο Οντένσε, μια σειρά διαδρόμων φιλοξενεί τη «Συλλογή Εγκεφάλων». Περιλαμβάνει 9.479 δείγματα εγκεφάλων που διατηρούνται...

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Για αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων επί τα βελτίω μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη...

Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης των 36 και 72 δόσεων

Σε πολλές δόσεις που φθάνουν έως και 72 και με δόση που ξεκινάει από 30 ευρώ τον μήνα, χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να...

Κύθνος: Έτοιμο για απόπλου το σούπερ γιοτ “007” που είχε μισοβυθιστεί [εικόνες]

Τον Σεπτέμβρη του 2022, η εντυπωσιακή θαλαμηγός “007” είχε προσαράξει στα αβαθή, πιθανότατα, από αστοχία του συστήματος πλοήγησης του σκάφους, με...