Αρχική Κόσμος Βραζιλιάνος ψαράς επιβίωσε 11 ημέρες σε νερά γεμάτο καρχαρίες, μέσα σε έναν...

Βραζιλιάνος ψαράς επιβίωσε 11 ημέρες σε νερά γεμάτο καρχαρίες, μέσα σε έναν καταψύκτη

Ο Romualdo Macedo Rodrigues είπε ότι ήταν ένα θαύμα.

Από τα σαγόνια του καρχαρία γλίτωσε- κυριολεκτικά- ένας Βραζιλιάνος ψαράς, ο οποίος επέζησε 11 ημέρες μέσα σε θάλασσα που είναι γεμάτη καρχαρίες. Σώθηκε, καθώς μπήκε μέσα στον καταψύχτη που είχε στο σκάφος του, που βυθίστηκε.

Το σκάφος του Romualdo Macedo Rodrigues άρχισε να παίρνει νερό ενώ ταξίδευε στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Βραζιλίας και λίγο αργότερα άρχισε να βυθίζεται.

2

Ο καταψύκτης που είχε για να βάζει τα ψάρια του, επέπλεε στο νερό και έτσι αποφάσισε να μπει μέσα σε αυτό, καθώς δεν ξέρει να κολυμπάει. Εκεί μέσα έμεινε για 11 ολόκληρες μέρες, πριν τον εντοπίσει ένα άλλο σκάφος για να τον περιμαζέψει- σύμφωνα με το CNN- από τις ακτές του Σουρινάμ!

«Ήμουν απελπισμένος», είπε ο Rodrigues στο Record TV: «Νόμιζα ότι ερχόταν το τέλος μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, ο Θεός μου έδωσε άλλη μια ευκαιρία».

Ο Rodrigues, ο οποίος δεν ξέρει κολύμπι, είπε ότι παρατήρησε πως ο καταψύκτης επέπλεε στο νερό όσο το υπόλοιπο σκάφος βυθιζόταν: «Πήδηξα μέσα του, έμεινε στη μία πλευρά και στάθηκε κανονικά».

2

Το πρόβλημα όμως ήταν οι καρχαρίες, για τους οποίους είπε ότι έκαναν κύκλους γύρω από τον καταψύκτη αλλά δεν επιτέθηκαν ποτέ.

«Δεν κοιμήθηκα», συμπλήρωσε: «Είδα την αυγή, το σούρουπο, ζητούσα από τον Θεό να στείλει κάποιον να με σώσει. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου. Κάθε μέρα σκεφτόμουν τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, όλη την οικογένειά μου. Μου έδιναν ελπίδα».

Όταν ο άρχισαν οι ελπίδες του να σβήνουν,. Είδε ένα σκάφος που τον πλησίαζε: «Σήκωσα τα χέρια μου και ζήτησα βοήθεια», είπε. «Αυτός ο καταψύκτης ήταν ο “Θεός” στη ζωή μου. Το μόνο πράγμα που είχα ήταν ο καταψύκτης. Ήταν ένα θαύμα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Γιατί έχει συνδεθεί με την 25η Μαρτίου

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τον λόγο που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι τόσο δημοφιλής, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά...

Δάνεια: Πόσο επιβαρύνει τους δανειολήπτες η νέα αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δανειολήπτες μετά την νέα αύξηση των επιτοκίων που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μηνιαίο τους προϋπολογισμό.Όσο τυπικοί...

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Νέα σκληρή επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η νέα επίθεση...

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023 – Δες ΕΔΩ στο gov.gr

Με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, καταρτίζονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και ψηφίζετεΔείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές 2023 μέσα από την...

ΚΟΚ: Γιατί δεν πρέπει να γεμίζουμε μέχρι πάνω το πορτ-μπαγκάζ

Πολλοί οδηγοί, ειδικά όταν ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ταξίδι, γεμίζουν ασφυκτικά το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αρκετές φορές έως την οροφή, στην προσπάθειά...