Αρχική Ελλάδα Βρέχει βράχους: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Αττικής (video)

Βρέχει βράχους: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Αττικής (video)

Ο στενός δρόμος «μαστιγώνεται» από τα κύματα του Κορινθιακού, και οι ετοιμόρροποι βράχοι κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των οδηγών.

Η οδήγηση σε δρόμο που βρίσκεται ανάμεσα σε θάλασσα και βουνό, αναμφίβολα, αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε φυσιολάτρη. Τόπος γεμάτος φυσικές ομορφιές είναι και η Ελλάδα, αν και σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι της δεν διακρίνονται για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειάς τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας στενός παραλιακός δρόμος στην Αττική που συνδέει την Ψάθα με το Σχίνο. Αναμφίβολα, όσοι τον έχουν διασχίσει έχουν μαγευτεί από την αρμονική συνύπαρξη θάλασσας και βουνού, αλλά πρωτίστως κάνουν λόγο για έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας.

Αυτό διότι ο δρόμος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όντας ταλαιπωρημένος και σχεδόν αφημένος στη μοίρα του. Οι λακκούβες και οι ρωγμές απειλούν με σημαντικές φθορές τα αυτοκίνητα, πολλώ δε μάλλον των οδηγών εκείνων που θα αψηφήσουν τις ιδιαιτερότητες του δρόμου.

Τον βαθμό επικινδυνότητας εκτοξεύει το βουνό που σχεδόν σκεπάζει τα οχήματα, μιας και μοιάζει έτοιμο να καταρρεύσει με την πρώτη δυνατή βροχή. Παράλληλα, οι σεισμικές δονήσεις (η περιοχή βρίσκεται κοντά στο ρήγμα των Αλκιονίδων), σηματοδοτούν κατολισθήσεις βράχων που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών.

Αραιά και που γίνονται κάποιες εργασίες για την αποτροπή των κινδύνων από τις κατολισθήσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καρποφορήσει, ενώ όποια προσπάθεια να συγκρατηθεί το βουνό έχει πέσει στο κοινό.

Τεράστιοι όγκοι βράχων μοιάζουν έτοιμοι να αποκολληθούν και να πέσουν με σφοδρότητα στον δρόμο, καταπλακώνοντας τα οχήματα.

Ο έτερος κίνδυνος προέρχεται από τη θάλασσα, μιας και όποτε έχει θαλασσοταραχή, τα κύματα του Κορινθιακού «μαστιγώνουν» το δρόμο και σε πολλές περιπτώσεις βρέχουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...