Αρχική Κόσμος Βρετανία: Δολοφόνησε δύο γυναίκες και βίασε πάνω από 100 πτώματα

Βρετανία: Δολοφόνησε δύο γυναίκες και βίασε πάνω από 100 πτώματα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε άντρας στη Βρετανία ο οποίος δολοφόνησε δύο γυναίκες και βίασε 102 πτώματα. Ο δράστης, Ντέιβιντ Φούλερ, 67 ετών, ήταν εργαζόμενος σε νεκροτομείο.

Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία δύο γυναικών στο Κεντ το 1987, τον περασμένο μήνα αλλά, στη συνέχεια της δίκης, άλλαξε την ένστασή του. Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο του Μέιντστοουν τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Η δικαστής Τσίμα Γκραμπ ανέφερε ότι, λόγω των τόσο ακραίων και σοβαρών αδικημάτων που διέπραξε, δεν θα αφεθεί ποτέ ελεύθερος. Σύμφωνα με τον Guardian, η δικαστής τον καταδίκασε σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία την εποχή που διέπραξε τα αδικήματα και η ίδια ανέφερε σαφώς ότι η πρόθεσή της ήταν ο Φούλερ να πεθάνει στη φυλακή. «Η ποινή που πρόκειται να επιβάλω σημαίνει ότι θα περάσετε κάθε μέρα από το υπόλοιπο τη ζωή σας στη φυλακή», είπε. «Για τη δολοφονία της Γουέντι Νελλ καταδικάζεσαι σε ισόβια κάθειρξη και δεν θα ισχύουν οι διατάξεις της αποφυλάκισης. Για τη δολοφονία της Κάρολιν Πίερς καταδικάζεσαι σε ισόβια κάθειρξη και δεν θα ισχύουν οι διατάξεις για την αποφυλάκιση. Έχω λάβει υπόψη καθένα από τα άλλα αδικήματα που διαπράξατε για την επιβολή της ποινής και τη φυλάκιση 12 ετών που αυτές οι καθορισμένες ποινές θα εκτιστούν ταυτόχρονα με τις ισόβιες ποινές», συνέχισε.

Ο Φούλερ το 1987 δολοφόνησε τη Γουέντι Νέλλ, 25 ετών, και την Κάρολι Πιερς 20 ετών, σε ξεχωριστές επιθέσεις στο Τάνμπριτζ Γουέλς. Η αστυνομία, το 2020, ερεύνησε το σπίτι του, μετά από ανάλυση αποδεικτικών στοιχείων DNA δεκαετιών. Εκεί, βρέθηκε μία φρικιαστική συλλογή εικόνων, στις οποίες ο ίδιος κακοποιεί νεκρές γυναίκες. Κατά την έφοδο στο σπίτι του, βρέθηκαμ 4 εκατομμύρια σχετικές εικόνες.  Τα περισσότερα κατεβάστηκαν από το Διαδίκτυο, αλλά ο Φούλερ είχε επίσης ηχογραφήσει τον εαυτό του να κακοποιεί δεκάδες πτώματα. Οι νεκροφιλικές επιθέσεις του Φούλερ πιστεύεται ότι είναι το πιο σκληρό αδίκημα του είδους του στη βρετανική νομική ιστορία.

Συστηματικά και επανειλημμένα κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα

Ο ίδιος είχε πρόσβαση στο νεκροτομείο του νοσοκομείου στο Τάνμπριτζ Γουελς, όπου δούλευε ως ηλεκτρολόγος. Βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά 102 πτώματα, σε μία περίοδο 12 χρόνων. Η δράση του εκεί σημειώθηκε από το 2008 μέχρι και το 2020 ενώ, το νεότερο πτώμα που κακοποιήσε ήταν ενός κοριτσιού 9 ετών, και το γηραιότερο μίας γυναίκας 100 ετών. Ο εισαγγελέας Ντάκναν Άτκινσον ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα περίπου 20 θύματα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ 82 είχαν εντοπιστεί. «Συστηματικά και επανειλημμένα κακοποιούσε σεξουαλικά πτώματα νεκρών γυναικών και κοριτσιών», είπε ο ίδιος. Ο Φούλερ, μετά τη σύλληψή του, ισχυρίστηκε σε συνεντεύξεις που έδωσε ότι δεν είχε σεξουαλική ικανοποίηση. Κατέγραψε την κακοποίηση, τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες και στη συνέχεια τα κατηγοριοποίησε ανάλογα με τα είδη των επιθέσεων. Κάποιες ηχογραφήσεις είχαν το όνομα των θυμάτων, ένας φάκελος είχε τον τίτλο «καλύτερα ακόμα».

Το δικαστήριο άκουσε ότι ένα μηχάνημα Tens που συνήθως προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο μέσω ηλεκτρικής διέγερσης κατασχέθηκε από το σπίτι του Φούλερ όταν δέχθηκε έφοδος από την αστυνομία. Στο μεγαλύτερο μέρος της δίκης, το δικαστήριο άκουγε αναφορές για τον τρομερό συναισθηματικό πόνο που προκλήθηκε από τα εγκλήματά του. Ακούστηκαν μαρτυρίες από εκείνους στους οποίους είπαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είχαν βιαστεί από τον Φούλερ μετά τον θάνατό τους. Η μητέρα του νεότερου θύματός του εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να τον αντιμετωπίσει, μιλώντας για τον «καταστροφικό πόνο» που προκάλεσε και είπε: «Βίασες το μωρό μου… για μένα αυτό είναι βιασμός με τον πιο αδιανόητο τρόπο». Είπε πώς μετά το θάνατο του παιδιού της, είχε βουρτσίσει τα ξανθά μαλλιά της και ένιωθε ενοχές επειδή την είχε αφήσει σε ένα μέρος που πίστευε ότι ήταν ασφαλές. Άλλοι είπαν πώς ένιωσαν συντετριμμένοι αφότου τους είπε η αστυνομία τι συνέβη. Ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων είπε: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορώ να φάω, δεν μπορώ να βγάλω αυτές τις σκέψεις και τις εικόνες από το μυαλό μου». Κάποιοι προσήλθαν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, άλλοι διάβασαν τις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα και άλλοι ζήτησαν να διαβαστούν οι καταθέσεις τους από τον δικαστή κατ’ ιδίαν. Ένα άλλο άτομο του οποίου το αγαπημένο πρόσωπο είναι μεταξύ των θυμάτων είπε: «Σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες δεν είναι ασφαλείς όταν είναι ζωντανές, δεν είναι ασφαλείς ούτε όταν είναι νεκρές».

Ο Φούλερ έψαξε πολλά από τα θύματά του μετά τις επιθέσεις μέσω Facebook. Δεν υπήρχε CCTV στο τμήμα του νεκροτομείου στο οποίο έγιναν οι επιθέσεις. Η Νελλ βρέθηκε νεκρή με σοβαρά τραύματα στο διαμέρισμά της στο Guildford Road στις 23 Ιουνίου 1987. Η Πίερς σκοτώθηκε πέντε μήνες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, έξω από το σπίτι της στο Grosvenor Park. Οι γείτονες περιέγραψαν ότι άκουσαν κραυγές από το διαμέρισμά της την εν λόγω νύχτα. Μετά την αναφορά της εξαφάνισής της, το σώμα της ανακαλύφθηκε αργότερα σε ένα ανάχωμα γεμάτο νερό στο St Mary-in-the-Marsh στις 15 Δεκεμβρίου 1987. Στοιχεία του DNA από τα σώματα και των δύο γυναικών συνέδεσαν τον Φούλερ με τις δολοφονίες τους. Ο Φούλερ συνελήφθη για φόνο στις 3 Δεκεμβρίου 2020 μετά από νέα ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων DNA.

Πηγή: ethnos

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Άρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό και πέθανε μπροστά στον σύζυγό της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα Μικροσπηλιάς στην Άρτα, καθώς μία γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: 51χρονος βρέθηκε νεκρός σε προχωρημένη σήψη μέσα σε φορτηγό

Μια υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ένας 51χρονος βρέθηκε νεκρός το πρωί...

Ρωσία: Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αεροδρόμιο «φάντασμα»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ψωμί: Γιατί οι αρτοποιοί εξετάζουν αυξήσεις έως 15 λεπτά στην φρατζόλα [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Ιράν: Καταδίκη σε θάνατο σε 4 άνδρες για ποτά «μπόμπες» που σκότωσαν 17 ανθρώπους

Τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για την Παρασκευή και διανομή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τα οποία προκάλεσαν τον...