Αρχική Κόσμος Βρετανία: Επισκεύασαν με κόλλα στιγμής το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Vanguard

Βρετανία: Επισκεύασαν με κόλλα στιγμής το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Vanguard

Βρετανοί επιθεωρητές εντόπισαν «ελάττωμα» σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο που βρισκόταν στο ναυπηγείο του Ντέβονπορτ στο Πλίμουθ για συντήρηση.

Το HMS Vanguard βρέθηκε να έχει ένα ελάττωμα «από εργασίες που έγιναν στο παρελθόν», όταν το σκάφος βρισκόταν σε δεξαμενή, δήλωσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει το BBC.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες «αναφέρθηκαν αμέσως και διορθώθηκαν».

Η εταιρία που ανέλαβε τη συντήρηση, η Babcock δήλωσε ότι το πρόβλημα ήταν μια «τεράστια απογοήτευση» και ότι «η ασφάλεια παραμένει η σημαντικότερη προτεραιότητά μας».

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «δεν υπήρχαν επιπτώσεις στην πυρηνική ασφάλεια που να σχετίζονται με το πρόβλημα που εντοπίστηκε».

Το HMS Vanguard, μήκους 150 μέτρων, έφτασε στο Ντέβονπορτ για συντήρηση το 2015 και επρόκειτο να φύγει το 2020.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδαςThe Sun, έκανε λόγο για αποτυχημένη προσπάθεια επιδιόρθωσης του υποβρυχίου με ειδική σούπερ κόλλα.

«Εξοργισμένοι οι επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού διέταξαν χθες το βράδυ έρευνα αφού οι εργαζόμενοι σε ένα υποβρύχιο διακινδύνευσαν την καταστροφή, κολλώντας σπασμένα μπουλόνια σε θάλαμο πυρηνικού αντιδραστήρα» ανέφερε το δημοσίευμα.

«Οι κακοτεχνίες στις ζωτικής σημασίας σωληνώσεις ψύξης ανακαλύφθηκαν μόνο όταν ένας κοχλίας έπεσε κατά τη διάρκεια ελέγχων στο 16.000 τόνων HMS Vanguard. Αποκόπηκε από αδέξια υπερβολική σύσφιξη, αλλά, αντί να αναφέρουν τη ζημιά και να αφιερώσουν χρόνο για να διανοίξουν τους σπασμένους άξονες, το πολιτικό προσωπικό της αμυντικής εταιρείας Babcock επανακόλλησε τις κεφαλές», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας φέρεται να ζήτησε μετά την αποκάλυψη «διαβεβαιώσεις για μελλοντικές εργασίες» που θα πραγματοποιηθούν στο υποβρύχιο με εκτόπισμα 16.000 τόνων από την εταιρεία Babcock, που έχει αναλάβει το έργο.

Σχολιάζοντας το στραπάτσο στο γόητρο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού πηγή του έκανε λόγο για «ντροπή», προσθέτοντας: «Τα πρότυπα είναι πρότυπα. Τα πυρηνικά πρότυπα δεν διακυβεύονται ποτέ».

Ο πρώην υποπλοίαρχος Ράιαν Ράμσεϊ πρόσθεσε ότι τέτοιες επισκευές «[σε κάνουν] να αναρωτιέσαι τι άλλο έχει γίνει άσχημα». Ως αποτέλεσμα των καθυστερημένων εργασιών, τα άλλα υποβρύχια κλάσης Trident του Ηνωμένου Βασιλείου – τα HMS Vengeance, HMS Victorious και HMS Vigilance – χρειάστηκε να παρατείνουν επί μακρόν τις περιπολίες τους.

Και τα τέσσερα θα αντικατασταθούν από το 2028 από νέα πυρηνικά υποβρύχια κατηγορίας Dreadnought, που θα φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους Trident και θα μπορούν να εκτελούν επί μήνες αποστολές χωρίς να εντοπίζονται από εχθρικές δυνάμεις.

Τα υποβρύχια αυτά θα είναι μεγαλύτερα με μήκος κοντά στα 153 μέτρα και εκτόπισμα 17.200 τόνων και με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τριών δεκαετιών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...