Αρχική Κόσμος Βρετανία: Φόβοι για έξαρσης της “γρίπης της καμήλας” καθώς οπαδοί επιστρέφουν από...

Βρετανία: Φόβοι για έξαρσης της “γρίπης της καμήλας” καθώς οπαδοί επιστρέφουν από το Μουντιάλ του Κατάρ

Οι γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ενημερωθεί να είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων θανατηφόρου ιού που προκαλεί τη ”γρίπη της καμήλας” τώρα που κυρίως οπαδοί της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Αγγλίας- μετά την αποκλεισμό της από το Μουντιάλ του Κατάρ- επιστρέφουν μαζικά στη χώρα, όπως ενημερώνει τους ποδοσφαιρόφιλους το Football London.

Φυσικά, στον ιό μπορεί να έχουν εκτεθεί όλοι οπαδοί όλων των ομάδων που μετέβησαν στο Κατάρ και σταδιακά επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Η ”γρίπη της καμήλας” προκαλείται από τον ιό του Aναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) που έχει στοιχίσει την ζωή σε περίπου 1.000 ανθρώπους την τελευταία 10ετία (εκ των 2.600 περιπτώσεων που αναφέρθηκαν) καθώς είναι πολύ πιο θανατηφόρος από τον κορονοϊό, αφού το 1/3 όσων προσβάλλονται, πεθαίνουν.

Η μετάδοση του ιού στον άνθρωπο γίνεται μετά από στενή επαφή με καμήλες ή από την κατανάλωση προϊόντων καμήλας, π.χ. μη παστεριωμένο γάλα καμήλας.

Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχούν λοιπόν για μία πιθανή έξαρση κρουσμάτων του ιού και η Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση.

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωνα της Υπηρεσίας αναφέρεται, σύμφωνα με την Sun: «Οι κλινικοί γιατροί και οι ομάδες δημόσιας υγείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την πιθανότητα εμφάνισης MERS μεταξύ ταξιδιωτών που επιστρέφουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο…Ο κίνδυνος μόλυνσης για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ χαμηλός, αλλά μπορεί να είναι υψηλότερος σε εκείνους που εκτίθενται σε συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου εντός της περιοχής – όπως οι καμήλες. Οι κλινικοί γιατροί και οι ομάδες δημόσιας υγείας θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση».

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου τα συμπτώματα που εμφανίζουν όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι:

-πυρετός

-βήχας

-δυσκολία στην αναπνοή

-διάρροια και εμετός.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες είχαν αναλάβει να εκτελέσουν δύο 44χρονους από τη Σλοβενία και έναν από το Μαυροβούνιο, ο...

Βραζιλία: Σύζυγος πάτησε την 53χρονη γυναίκα του με αυτοκίνητο και της ξερίζωσε την καρδιά

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ποιοι οδηγοί μπορούν να περνούν δωρεάν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν

Απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να καταβάλουν διόδια είναι αρκετοί πολίτες που εντάσσονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ελαφρώς αυξημένες είναι από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι τιμές...

Τι ισχύει με τις μειώσεις τιμών: Τα… ψιλά γράμματα των σούπερ μάρκετ – Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης

Την τελική τιμή ανά μονάδα μετά την όποια προσφορά έχουν αποφασίσει να κάνουν είτε τα ίδια τα supermarket είτε...

Μια νέα υποχρεωτική προϋπόθεση για τους ορειβάτες του Εβερεστ θεσπίζει το Νεπάλ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...