Αρχική Κόσμος Βρετανία: Γιος πάμπλουτου ολιγάρχη χρωστάει 75 εκατομμύρια λίρες στη μητέρα του για...

Βρετανία: Γιος πάμπλουτου ολιγάρχη χρωστάει 75 εκατομμύρια λίρες στη μητέρα του για το διαζύγιο από τον πατέρα του

Ο γιος ενός ολιγάρχη, που παγιδεύτηκε στη μεγαλύτερη υπόθεση διαζυγίου στον κόσμο, πρέπει να πληρώσει 75 εκατομμύρια λίρες στη μητέρα του, αφού ένας δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου διαπίστωσε ότι ήταν «ένα ανέντιμο άτομο που θα κάνει οτιδήποτε για να βοηθήσει τον πατέρα του.».

Ο Τεμούρ Αχμέντοφ βρέθηκε να έχει συνεργαστεί με τον πατέρα του, τον δισεκατομμυριούχο Φαρκάντ Αχμέντοφ, για να κρύψει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες περιουσιακών στοιχείων – συμπεριλαμβανομένων αρκετών αρχοντικών, ενός γιοτ, ενός ελικοπτέρου και μιας μεγάλης συλλογής έργων τέχνης-  προκειμένου για να αποφύγει να πληρώσει έναν διακανονισμό διαζυγίου 453 εκατομμυρίων.

«Ο Tεμούρ έχει μάθει καλά από την προηγούμενη συμπεριφορά του πατέρα του. Έχει κάνει και πει ό, τι μπορούσε για να εμποδίσει τη μητέρα του να λάβει έστω και μια δεκάρα από τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων», δήλωσε ο δικαστής, σε απόφαση την Τετάρτη. Αποφάνθηκε ότι πρέπει να καταβάλει στη μητέρα του πάνω από 75 εκατομμύρια.

«Όπως στην Άννα Καρένινα»

Ο δικαστής συνέκρινε τις σχέσεις στην οικογένεια Αχμέντοφ με το κλασικό ρωσικό μυθιστόρημα Άννα Καρένινα του Λέοντα Τολστόι. «Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες είναι όμοιες, κάθε δυστυχισμένη οικογένεια είναι δυσαρεστημένη με τον δικό της τρόπο», είπε. «Ζητώ συγγνώμη από τον Τολστόι, αλλά η οικογένεια Αχμέντοφ είναι από τις πιο δυστυχισμένες που εμφανίστηκαν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου μου.»

Ο Tεμούρ κατηγορήθηκε ότι ενεργούσε ως «υπολοχαγός» του πατέρα του, μεγιστάνα του πετρελαίου, ώστε να αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία από τη μητέρα του. Γι’αυτό τον σκοπό, έλαβε περίπου 106 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να επενδύσει στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο Tεμούρ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι είχε χάσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο, ενώ ήταν φοιτητής στο London School of Economics.

Ο πατέρας του, Φαρκάρ, του έδωσε επίσης ένα διαμέρισμα 30 εκατομμυρίων λιρών στο Χάιντ Πάρκ.

Κατά την προετοιμασία της δίκης, η μητέρα του Tεμούρ είχε εξασφαλίσει δικαστική απόφαση που περιόριζε τις δαπάνες του σε 3.000 λίρες την εβδομάδα, για την οποία ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν του επέτρεπε να ζήσει τον τρόπο ζωής στον οποίο είχε συνηθίσει. Ο Τεμούρ  ήταν ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μιας Rolls-Royce με εξατομικευμένη πινακίδα κυκλοφορίας και επίσης ενός αυτοκινήτου Tesla.

Η Τατιάνα Αχμέντοβα κατείχε μερίδιο 41,5% της περιουσίας του πρώην συζύγου της. Όταν, όμως, εκείνος της παρέδωσε περίπου 5 εκτομμύρια, εκείνη ξεκίνησε περαιτέρω δικαστική δράση εναντίον του. Η περίπτωσή της υποστηρίχθηκε από την Burford Capital, έναν ειδικό χρηματοδότη διαφορών. Η Αχμέντοβα δήλωσε ότι η αποτυχία του συζύγου της να της καταβάλει τον αρχικό διακανονισμό διαζυγίου είχε «αφήσει ένα ίχνος καταστροφής και πόνου στο πέρασμά του».

«Ως πατέρας χειραγώγησε τη γονική του μέριμνα, ως σύζυγος έχει ατιμάσει τον ρόλο του να είναι καλός πατέρας και αντ’ αυτού έχει επιδιώξει να καταστρέψει και να οδηγήσει την εκδικητική προπαγάνδα του, να χλευάσει και να χρησιμοποιήσει τα δικαστήρια στην Αγγλία και στο εξωτερικό. Η σημερινή κρίση είναι το αναπόφευκτο συμπέρασμα  της αποτυχίας του Φαρκάντ να συμπεριφερθεί έντιμα από την αρχή.»

Πηγή: Guardian.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Θεσσαλονίκη: Πέθανε και βρήκαν στο σπίτι του αρχαία μαρμάρινη κεφαλή από άγαλμα

Μία μαρμάρινη κεφαλή γυναικείου αγάλματος, που χρονολογείται πιθανόν στο 2ο αιώνα π.Χ., βρέθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε διαμέρισμα στην παραλιακή λεωφόρο...

Τα πάνω-κάτω: Οι Σύμβουλοι Δημάρχων θα συντάσσουν τα έγγραφα των Οικονομικών Υπηρεσιών

Ευφάνταστες λύσεις εφευρίσκει η Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τη δραματική υποστελέχωση στους Δήμους, που διαρκώς εντείνεται, αφού οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις αγνοούνται.Μία από αυτές,...

Conde Nast Traveller: Τα 2 ελληνικά νησιά που ταυτίζονται με το «ευ ζην»

Τους λόγους που δύο ελληνικά νησιά, η Πάτμος και οι Λειψοί, ταυτίζονται με το «ευ ζην» και πρέπει να βρίσκονται στην...

Μωβ μέδουσες: Διπλή επίθεση σε γυναίκα στα Χανιά – Τα σημάδια και τα συμπτώματα

Παραμένει έντονο το φαινόμενο με τις μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, οι οποίες έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους λουόμενους.Θύμα των μωβ...

Δημοσκόπηση GPO: Ποιες οι διαφορές των κομμάτων (πίνακας)

Με 8,9% διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καραγράφεται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO για το powergame.gr. Συγεκριμένα, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 8,9 ποσοστιαίων...