Αρχική Κόσμος Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού ως έναν τρόπο για να κρατηθούν ζεστοί και τα κρατικά επιδόματα για να ποντάρουν προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδά τους ενώ εντείνεται η κρίση του κόστους διαβίωσης, όπως προειδοποίησε σήμερα φιλανθρωπική οργάνωση.

Νέα έκθεση της GamCare, που προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους με εθισμό στα τυχερά παιχνίδια, έδειξε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μακράν πιθανότερο να αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να αγοράσουν τρόφιμα ή να διατηρήσουν ζεστό το σπίτι τους σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Η έρευνα, που βασίζεται σε δημοσκόπηση της YouGov με δείγμα άνω των 4.000 ανθρώπων, δημοσιοποιείται αφού η βρετανική ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ ύψους 19,2 εκατ. λιρών στον όμιλο τυχερών παιχνιδιών William Hill επειδή δεν κατάφερε να προστατεύσει τους καταναλωτές και να σταματήσει το ξέπλυμα χρήματος.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ένα μέρος αυτών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κόστους διαβίωσης είναι αυτοί που στρέφονται στον στοιχηματισμό για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους ανησυχίες», δήλωσε η Άννα Χέμινγκς, διευθύνουσα σύμβουλος της GamCare.

Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι το 20% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τυχερά παιχνίδια δυσκολεύονται να βρουν χρήματα για την αγορά τροφίμων, συγκριτικά με το 11% του γενικότερου πληθυσμού.

Και το 16% ανέφερε ότι πηγαίνει σε δημόσιους χώρους για να γλιτώσει τα έξοδα θέρμανσης, συγκριτικά με το 5% του ευρύτερου πληθυσμού.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αυστηροποιήσει τους κανόνες για τον στοιχηματισμό τα τελευταία χρόνια για να αποτρέψει φαινόμενα εθισμού, με το να ορίζει ανώτατο ποσό στοιχήματος στα τερματικά και να απαγορεύει τη χρήση πιστωτικών καρτών για τυχερά παιχνίδια.

Στις εταιρίες της William Hill, η Επιτροπή Στοιχηματισμού εντόπισε πολλές αστοχίες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Ένας πελάτης, για παράδειγμα, ξόδεψε 23.000 λίρες σε 20 λεπτά χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος, ενώ άλλος έχασε 14.900 λίρες σε 70 λεπτά.

Η GamCare ανέφερε ότι ξεκίνησε μια νέα συμβουλευτική υπηρεσία προκειμένου να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια να βάλουν και πάλι σε σειρά τα οικονομικά τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα – Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα. Προφανώς,...

Leasing και όχι αγορά αυτοκινήτου επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Ποιες εταιρείες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο Η εγχώρια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής...

Neom: Η φουτουριστική mega city αλά Blade Runner – Το μεγαλύτερο οικοδόμημα που χτίστηκε ποτέ (Βίντεο)

Φανταστείτε έναν οριζόντιο ουρανοξύστη μήκους 105 μιλίων, λεπτό σαν μολύβι που διασχίζει ψηλά βουνά και άνυδρη έρημο και θα...

Πρόστιμο 700 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς -Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στο αστικό δίκτυο της χώρας μας, με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες πίσω...

Πακέτο 2,1 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» [λίστα]

Ποσό ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση για...