Αρχική Κόσμος Βρετανία: Οι μισοί Βρετανοί δηλώνουν απογοητευμένοι που θα έχουν τη Λιζ Τρας...

Βρετανία: Οι μισοί Βρετανοί δηλώνουν απογοητευμένοι που θα έχουν τη Λιζ Τρας πρωθυπουργό

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας επικράτησε στη χτεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, του Ρίσι Σούνακ, του αντιπάλου της για την ηγεσία των Συντηρητικών και τη θέση του πρωθυπουργού. Εξελέγη από 81.326 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος (έναντι 60.399 του Σούνακ), αλλά η χώρα στο σύνολό της δεν είναι ενθουσιασμένη με την επικείμενη πρωθυπουργία της.

Σε ερώτηση αμέσως μετά το αποτέλεσμα, το 50% των Βρετανών δηλώνει απογοητευμένο που θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός, συμπεριλαμβανομένου του ενός τρίτου (33%) που είναι «πολύ απογοητευμένο». Αυτό είναι σημαντικά περισσότερο από το 22% που δηλώνει ότι είναι πολύ ή αρκετά ευχαριστημένο.

Τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους των Συντηρητικών (41%) δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επικείμενη προαγωγή της Λιζ Τρας, αλλά το ένα τρίτο (34%) δηλώνει απογοητευμένο.

Η έλλειψη ενθουσιασμού μεταξύ των Βρετανών μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ότι η μελλοντική κυβέρνηση της Τρας θα έχει τις σωστές πολιτικές και σχέδια για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής, το οποίο αναφέρθηκε σε δημοσκόπηση του YouGov κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ως η κορυφαία προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση.

Τα δύο τρίτα των Βρετανών (67%) δηλώνουν ότι δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Λιζ Τρας ότι θα έχει τις σωστές ιδέες για να αντιμετωπίσει το κλιμακούμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένου του 38% που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη.

Μόλις το 19% έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης Τρας να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, ενώ μόλις το 2% δηλώνει ότι έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη». Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων των Συντηρητικών, μόνο το 35% έχει εμπιστοσύνη στο ότι η νέα τους ηγέτης μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, με την πλειοψηφία (54%) να δηλώνει ότι δεν έχει μεγάλη ή καθόλου εμπιστοσύνη.

Τώρα που οι ψήφοι έχουν καταμετρηθεί και το αποτέλεσμα είναι γνωστό, οι Βρετανοί μπορούν να προβληματιστούν για το πώς συγκρίνεται η νέα κάτοχος του αριθμού 10 με τον προκάτοχό της. Μια πλειονότητα των Βρετανών (40%) δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Τρας θα είναι «περίπου το ίδιο» με τον Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά τις αντίστοιχες επιδόσεις τους ως πρωθυπουργός. Το ένα τέταρτο (27%) πιστεύει ότι θα είναι χειρότερη πρωθυπουργός, ενώ μόλις το 14% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη.

Ειδικά οι συντηρητικοί ψηφοφόροι τείνουν να πιστεύουν ότι θα είναι χειρότερη (34%) από τον πρώην προϊστάμενό της, διπλάσιοι από όσους πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερη (17%). Ένα άλλο 31% αναμένει ότι θα είναι συγκρίσιμη.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ε9: Τέλος χρόνου για αλλαγές και διορθώσεις-Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν

Έως τις 31 Μαρτίου 2023 μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν νέα δήλωση Ε9, πριν εκδοθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ.  Σημειώνεται ότι η...

Ουκρανία: Το αστρονομικό ποσό που θα χρειαστεί για την ανασυγκρότηση της

Η ανασυγκρότηση της οικονομίας της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή πριν από ένα χρόνο αναμένεται τώρα να κοστίσει 411 δισεκ. δολάρια, 2,6 φορές το...

Εορτολόγιο Μαρτίου: Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Πέμπτη 23/3

Πέμπτη 23 Μαρτίου, γιορτή σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι του Ιερομάρτυρος Νίκωνος και των συν αυτώ και του Μάρτυρος...

Κολομβία: Ο στρατός σκότωσε δυο μέλη του ισχυρότερου καρτέλ της χώρας

Ο στρατός της Κολομβίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως μέλη του σκότωσαν δυο μέλη της Clan del Golfo και συνέλαβαν έναν από τους ηγέτες της,...

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο Ρομά -Σκότωσε τον πατέρα του, ο οποίος τον κακοποιούσε

Σε κάθειρξη εννέα ετών καταδικάστηκε 23χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι πέρσι τον Μάιο σκότωσε...