Αρχική Κόσμος Υποχρεωτικός ο φάρος σε όλα τα αυτοκίνητα – Τι αλλάζει στους δρόμους...

Υποχρεωτικός ο φάρος σε όλα τα αυτοκίνητα – Τι αλλάζει στους δρόμους της Ευρώπης

Το νέο αξεσουάρ αυξάνει την ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα μειώνει και τον χρόνο αναμονής της βοήθειας χάρη στην χρήση GPS.

Ένα αυτοκίνητο που φέρει όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αντικείμενα και στοιχεία μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό του να αντιμετωπίσει εύκολα και έγκαιρα μια δύσκολη στιγμή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Ο νόμος είναι σαφής για το ποια αντικείμενα πρέπει να έχουμε μαζί μας στο αυτοκίνητο. Και αυτά δεν είναι άλλα από το τρίγωνο, τον πυροσβεστήρα, το φαρμακείο, το ανακλαστικό γιλέκο και εφεδρικό ζευγάρι γυαλιά οράσεως.

Υποχρεωτικός ο φάρος στο αυτοκίνητο

Η συγκεκριμένη λίστα όμως αναμένεται να εμπλουτιστεί σύντομα από ένα ακόμα αξεσουάρ ασφάλειας. Αυτό είναι ένας φωτεινός φάρος μικρών διαστάσεων που θα φέρει και σύστημα εντοπισμού μέσω GPS, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το προειδοποιητικό τρίγωνο.

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ θα γίνει άμεσα υποχρεωτικό σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. και σύντομα θα ακολουθήσουν όλες. Η απόφαση από τις Αρχές των χωρών πάρθηκε επειδή θεωρητικά είναι μια ασφαλέστερη λύση για να σηματοδοτήσουμε το αυτοκίνητό μας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος που, σε αντίθεση με το προειδοποιητικό τρίγωνο, δεν απαιτεί να βγούμε από το αυτοκίνητο και να περπατήσουμε κατά μήκος του δρόμου για να σηματοδοτήσουμε το αυτοκίνητο και να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους οδηγούς.

Υποχρεωτικός ο φάρος στο αυτοκίνητο

Ο συγκεκριμένος προειδοποιητικός φάρος προδιαγραφών V16 διαθέτει μαγνήτη για να τοποθετηθεί πάνω στο αυτοκίνητο, έντονο πορτοκαλί φωτισμό και φυσικά εντοπισμό μέσω GPS.

Το νέο αξεσουάρ ενημέρωσης και ειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης συνδέεται με τις τοπικές αρχές όταν ενεργοποιηθεί και για αυτό τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τον λόγο που κατασκευάστηκε. Όχι και για φακό δηλαδή.

Υποχρεωτικός ο φάρος στο αυτοκίνητο

Ο φάρος με το σύστημα γεωεντοπισμού θα πιστοποιείται από τις αρμόδιες αρχές και ως εκ τούτου θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ώστε να εναρμονίζεται την κείμενη νομοθεσία.

Σε χώρες όπως η Ισπανία, ο φάρος με το σύστημα γεωεντοπισμού αποτελεί ήδη μέρος του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η χρήση του καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου του 2026.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μόλις 1 με 1,4 εκατ. παιδιά το 2050 στην Ελλάδα

Έναν «δημογραφικό χειμώνα» βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού και τη...

Eurostat: Τρίτη από το τέλος η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην Ευρώπη

Ράπισμα από τη Eurostat αποτελούν τα αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται...

Αλβανία: Πρόθυμοι νεαροί ρισκάρουν τα πάντα για ένα νέο μέλλον στη Βρετανία

Ο γιος της Μόνικα Μουλάι ήταν στο δεύτερο έτος του κολεγίου του στην Αλβανία, σπούδαζε για να γίνει μηχανολόγος μηχανικός, όταν αποφάσισε να κάνει...

Ηλιούπολη: Έρευνες για περισσότερα θύματα του προπονητή βιαστή – Νέες αποκαλύψεις

Σχεδόν βέβαιοι είναι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν την υπόθεση ότι τα θύματα του 44χρονου προπονητή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη είναι περισσότερα από...

Στεγαστικά δάνεια σε νέους: Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τα στεγαστικά χαμηλότοκα δάνεια της ΔΥΠΑ.Οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα...