Αρχική Ελλάδα Ζάκυνθος: Απαγορεύεται και επίσημα το κολύμπι στο «Ναυάγιο»

Ζάκυνθος: Απαγορεύεται και επίσημα το κολύμπι στο «Ναυάγιο»

Με απόφαση του λιμεναρχείου Ζακύνθου, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ΦΕΚ, απαγορεύεται το κολύμπι στο διάσημο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου ενώ επιτρέπεται η 20λεπτη παραμονή σε πλοίο, προκειμένου να μπορούν οι τουρίστες να φωτογραφηθούν στη διάσημη παραλία.

Συγκεκριμένα στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρεται πως «Απαγορεύεται εσωτερικά της νοητής γραμμής η οποία ενώνει τα 2 άκρα (βόρειο και νότιο) του όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου σύμφωνα με τις υπό (δ) και (ε) σχετικές η αγκυροβολία κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και η λήψη θαλασσίου λουτρό».

Τα όρια που έχουν καθοριστεί από το λιμεναρχείο Ζακύνθου είναι στα 50 μέτρα από κάθε σημείο της ακτής, είτε της παραλίας είτε των πρανών.

Στο ΦΕΚ καθορίζονται και τα όρια μέσα στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η προσέγγιση κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου στον Όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου.

Ι. Η είσοδός τους εντός των ορίων της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης στον όρμο «Ναυάγιο» θα διενεργείται από το βόρειο άκρο του όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου προς το νότιο άκρο, από όπου και θα απομακρυνθούν.

ΙΙ. Ο μέγιστος χρόνος προσέγγισης εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης από την είσοδο τους στον όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου θα είναι 20 λεπτά.

ΙΙΙ. Οι κύριες ώρες που μπορεί να προσεγγίσει κάποιος είναι από τις 8:00 π.μ έως τις 15:30 καθημερινά και επιτρέπεται η ταυτόχρονη προσέγγιση συνολικά 15 πλωτών μηχανοκίνητων ή μη μηχανοκίνητων μέσων μέσα στα προκαθορισμένα όρια της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου. Σύμφωμα με το ΦΕΚ τα 10 από αυτά θα είναι Ε/Γ-Τ/Ρ και Ε/Π-Τ/Ρ τα δε υπόλοιπα 5 θα είναι πλοία/σκάφη λοιπών κατηγοριών (ιδιωτικά πλοία/σκάφη αναψυχής, εκμισθούμενα σκάφη/τ/χ αρ. 38 ΓΚΛ – 20 ΓΚΛ) και μη μηχανοκίνητα μέσα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συνελήφθη 17χρονος στη Θεσσαλονίκη, έκανε φάρσα για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο

Φάρσα για βόμβα στο σχολείο τους έκαναν δύο 17χρονοι στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο ένας εξ αυτών συνελήφθη, ενώ...

Ιορδανία: Γαμπρός σκοτώθηκε στο γλέντι του γάμου του από εορταστικούς… πυροβολισμούς

Με αίμα «βάφτηκε» η μέρα του γάμου ενός ζευγαριού στην Ιορδανία, καθώς ο νεαρός γαμπρός έπεσε νεκρός από πυροβολισμό...

Ante portas τα F 35 – Στο Κογκρέσο η σύμβαση

«Κλειδώνει» το πρόγραμμα των F-35 για την Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα. Ποιες εξελίξεις οδηγούν τις ΗΠΑ...

ΗΠΑ: Λεωφορείο με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων πέντε σε κρίσιμη κατάσταση

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του λυκείου Φαρμινγκντέιλ, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα περίπου 15 μέτρων Δύο νεκροί...

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία 5 ημερών από την Κυριακή

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα πλήξει σημαντικά και τη Θεσσαλία....