Αρχική Κόσμος Ζελένσκι: «Το ΝΑΤΟ έδωσε πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς στην Ουκρανία»

Ζελένσκι: «Το ΝΑΤΟ έδωσε πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς στην Ουκρανία»

Ο Ζελένσκυ επέκρινε το ΝΑΤΟ για την άρνησή του να εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή έδωσε το πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων και χωριών.

Όλοι οι άνθρωποι που θα πεθάνουν από αυτή τη μέρα και έπειτα θα πεθάνουν επίσης εξαιτίας σας, εξαιτίας της αδυναμίας σας, εξαιτίας της έλλειψης ενότητας”, δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος σε μία φορτισμένη συναισθηματικά  νυχτερινή ομιλία.

Ο Ζελένσκι επέκρινε το ΝΑΤΟ για την άρνησή του να εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή έδωσε το πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων και χωριών.

Η απόρριψη της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, από το ΝΑΤΟ

Εκείνο που προηγήθηκε, είναι πως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, το ΝΑΤΟ προειδοποίησε πως η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ευρώπη με την πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσία.

“Ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι να σταλούν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και στη συνέχεια να επιβληθεί αυτή η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων καταρρίπτοντας ρωσικά αεροσκάφη”, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

“Αν το κάναμε αυτό, θα καταλήγαμε σε κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ευρώπη, στον οποίο θα εμπλέκονταν πολύ περισσότερες χώρες και θα προκαλούσε πολύ περισσότερο ανθρώπινο πόνο”.

Ο Zelenskiy δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προκαλούσε την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ. “Αυτή είναι η φρεναπάτη εκείνων που είναι αδύναμοι, ανασφαλείς στο εσωτερικό τους, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν όπλα πολύ  ισχυρότερα από εμάς”, είπε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη

Πολεμιστές του φωτός

Ο ηγέτης της Ουκρανίας εξήρε επίσης τον Ουκρανικό λαό για τη σθεναρή και γενναίας αντίστασή τους κατά της ρωσικής εισβολής: “Είμαστε πολεμιστές του φωτός”, είπε σε μία αναφορά του γνωστού βιβλίου του Πάουλο Κοέλλιο. “Η ιστορία της Ευρώπης θα το θυμάται αυτό για πάντα”.

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Στηρίξτε τις προσπάθειές μας και τον αγώνα μας. Αν πέσουμε, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Μην σιωπάτε. Μην κλείνετε τα μάτια σας. Στηρίξτε μας όσο περισσότερο μπορείτε. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία», ήταν η δραματική έκκληση που απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο διάγγελμά του, το βράδυ της Παρασκευής 04/03/22.

«Εγώ και όλη η Ουκρανία βλέπουμε και νιώθουμε την υποστήριξη όλου του κόσμου. Σας ευχαριστώ», τόνισε επίσης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το σκοτεινό μυστικό του Ισραήλ που σοκάρει μέχρι σήμερα

Στα χρόνια μετά τη δημιουργία του ισραηλινού κράτους, εκατοντάδες μωρά χάθηκαν. Οι γονείς τους, ως επί το πλείστον Εβραίοι μετανάστες από...

Ισπανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ειναι 115 ετών – «Μακριά απο τοξικούς ανθρώπους»

Η γεννημένη στις ΗΠΑ Ισπανίδα, Μαρία Μπράνιας Μορέρα είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness. Αγκαλιάζει...

Θα καθυστερήσουν να κατέβουν οι τιμές στα τρόφιμα σε σχέση με τα ξένα κράτη

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός από τον τεχνικό προσδιορισμό του, αντιπροσωπεύει και τη “διάχυση” της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία...

Απογείωση ζήτησης … και τιμών για τα Airbnb

Στην τέταρτη θέση σε σύνολο είκοσι χωρών της Ευρώπης που κατέγραψαν υψηλότερη ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας µίσθωσης τύπου Airbnb βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Περισσότερες εισφορές – Καμία αύξηση στις συντάξεις το 2023

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μικροί επαγγελματίες είναι οι οικονομικοί… πολυ-τραυματίες του 2023. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς, τα...