Αρχική Οικονομία Ζητείται Fuel Pass 3: Εκτοξεύεται ξανά η βενζίνη

Ζητείται Fuel Pass 3: Εκτοξεύεται ξανά η βενζίνη

Την ανιούσα παίρνει πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, χωρίς επιδοτήσεις και Fuel Pass 3, τη στιγμή που οι πολίτες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια.

Τις τελευταιες 15 ημέρες η τιμή έχει σκαρφαλώσει και πάλι πανω από τα 2 ευρώ το λίτρο, περνώντας και πάλι μπροστά από την τιμή του diesel κίνησης. Συγκεκριμένα, στην Μαγνησία μέσα στην εβδομάδα έφτασε τα 2,5 ευρώ/λίτρο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στις 7 Νοεμβρίου ανήλθε σε 2,094 ευρώ/λίτρο, προσπερνώντας έπειτα από καιρό το diesel το οποίο διαμορφώθηκε στα 2,091 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, οι οδηγοί αναζητούν πλέον το πρατήριο που θα πάνε για να βάλουν καύσιμα. Γι’ αυτό επισκέπτονται και τον ιστότοπο του υπουργείου Ανάπτυξης fuelprices.gr, όπου αναφέρονται οι τιμές του εκάστοτε βενζινάδικου της κάθε περιοχής, αλλά και η ακριβής τοποθεσία τους.

Με βάση τα στοιχεία που έχει το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, τα φθηνότερα βενζινάδικα στην Ελλάδα βρίσκονται στην Αττική, όπου οι οδηγοί μπορούν να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με αμόλυβδη βενζίνη πληρώνοντας ακόμα και 1,867 ευρώ ανά λίτρο.

Αν δει κανείς τις τιμές στο fuelprices.gr, θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι η περιοχή με τη φθηνότερη -μεσοσταθμικά- βενζίνη στην Ελλάδα την βρίσκει κανείς στο νομό Χίου, με το κόστος της αμόλυβδης να φτάνει στα 2,048 ευρώ/λίτρο.

Ακολουθούν οι νομοί Ημαθίας και Θεσσαλονίκης και Φλώρινας με 2,047 και 2,060 ευρώ ανά λίτρο αντίστοιχα.

Τι θα γίνει με Fuel Pass 3 και επιδότηση καυσίμων

Πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επανέλαβε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3», αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για νέο επίδομα βενζίνης από 65 μέχρι 85 ευρώ, όμως, άφησε ένα μικρό «παραθυράκι» για νέες παρεμβάσεις.

«Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%».

Στα τέλη Οκτωβρίου επίσης είχε αρχίσει να συζητείται η επιστροφή της επιδότησης του diesel απευθείας στην αντλία, καθώς η τιμή του είχε ανέβει πάνω από την αμόλυβδη, ωστόσο, τελικά δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα. Τώρα, βλέπουμε ραγδαία αύξηση των τιμών της αμόλυβδης σε όλη την Ελλάδα.

Σε ποιους νομούς της Ελλάδας έχει τη φθηνότερη βενζίνη

  • Χίου – 2,048 ευρώ/λίτρο
  • Ημαθία – 2,049 ευρώ/λίτρο
  • Θεσσαλονίκης – 2,060 ευρώ/λίτρο
  • Φλώρινας – 2,063 ευρώ/λίτρο
  • Κιλκίς – 2,064 ευρώ/λίτρο
  • Δράμας – 2,065 ευρώ/λίτρο
  • Πέλλης – 2,067 ευρώ/λίτρο
  • Αργολίδας – 2,070 ευρώ/λίτρο
  • Αττικής – 2,076 ευρώ/λίτρο
  • Τρικάλων – 2,078 ευρώ/λίτρο

Πάντως, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, τα φθηνότερα καύσιμα δεν σημαίνει ότι έχουν την καλύτερη ποιότητα ή αποκλεισμό κάποιας πιθανής νοθείας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χάρλαντ Σάντερς: Γιατί ο ιδρυτής των KFC μισούσε το… φαγητό τους – «Δεν θα το έδινα ούτε στα σκυλιά μου»

Στις 20 Μαρτίου 1930 ιδρύεται η αμερικανική αλυσίδα fast food KFC (Kentucky Fried Chicken) από τον Συνταγματάρχη Χάρλαντ Σάντερς, στο Κεντάκι.Το...

Δανία: Πανεπιστήμιο έχει στο υπόγειό του συλλογή 9.479 εγκεφάλων από ψυχικά ασθενείς

Στο υπόγειο του Πανεπιστημίου της Δανίας στο Οντένσε, μια σειρά διαδρόμων φιλοξενεί τη «Συλλογή Εγκεφάλων». Περιλαμβάνει 9.479 δείγματα εγκεφάλων που διατηρούνται...

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Για αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων επί τα βελτίω μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη...

Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης των 36 και 72 δόσεων

Σε πολλές δόσεις που φθάνουν έως και 72 και με δόση που ξεκινάει από 30 ευρώ τον μήνα, χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να...

Κύθνος: Έτοιμο για απόπλου το σούπερ γιοτ “007” που είχε μισοβυθιστεί [εικόνες]

Τον Σεπτέμβρη του 2022, η εντυπωσιακή θαλαμηγός “007” είχε προσαράξει στα αβαθή, πιθανότατα, από αστοχία του συστήματος πλοήγησης του σκάφους, με...