Αρχική Κόσμος Ζητούνται εθελοντές να… κολλήσουν κορωνοϊό

Ζητούνται εθελοντές να… κολλήσουν κορωνοϊό

Τα ευρήματα της δοκιμής θα βοηθήσουν να γίνει η μελλοντική ανάπτυξη ενός εμβολίου πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική

Η πρώτη ιατρική δοκιμή στον κόσμο που έλαβε έγκριση για σκόπιμη έκθεση των συμμετεχόντων στον κορωνοϊό αναζητά περισσότερους εθελοντές, καθώς εντείνει τις προσπάθειες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων.

Η δοκιμή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Η πρώτη φάση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έχει επικεντρωθεί στο να μάθουμε πόση «ποσότητα» από τον ιό (ιικό φορτίο) χρειάζεται για να προκληθεί μια λοίμωξη, ενώ η δεύτερη θα έχει ως στόχο να καθορίσει την ανοσολογική απόκριση που απαιτείται για να αποτραπεί η μόλυνση.

Οι ερευνητές βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό της ελάχιστης πιθανής μόλυνσης από τον ιό, που διασφαλίζει ότι περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που εκτίθενται σε αυτόν θα εμφανίσουν ασυμπτωματική ή ήπια COVID-19.

Στη συνέχεια, σχεδιάζουν να εκθέσουν εθελοντές σε αυτή τη δόση της αρχικής παραλλαγής του ιού για να καθορίσουν ποια επίπεδα αντισωμάτων ή ανοσοκυττάρων Τ απαιτούνται για την πρόληψη μόλυνσης.

«Έχουμε μάθει πολλά για την Covid-19 τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά η εμφάνιση νέων παραλλαγών σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα εμβόλια» εξηγεί η Ελεν ΜακΣέιν, καθηγήτρια Εμβολιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης.

Τα ευρήματα της δοκιμής θα βοηθήσουν να γίνει η μελλοντική ανάπτυξη ενός εμβολίου πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.

Εθελοντές για τη δεύτερη φάση

Τώρα που οι ερευνητές βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εγχειρήματος, αναζητούνται εθελοντές για το δεύτερο στάδιο.

Στη μελέτη συμμετέχουν μόνο εθελοντές ηλικίας 18 έως 30 ετών με «άριστη υγεία». Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν νοσήσει από κοροναϊό ή και τα δύο.

Αφού εκτεθούν στον ιό, θα τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον 17 ημέρες και σε όποιον εμφανίσει συμπτώματα θα χορηγηθεί η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Γυναίκα έκανε τεστ DNA και της «φόρτωσαν» ανεξιχνίαστη δολοφονία που έγινε πριν από 36 χρόνια

Ένα τεστ DNA μπορεί να δώσει πολλές απαντήσεις, για αρκετά ανεξήγητα προβλήματα. Αυτό όμως που συνέβη στην συγκεκριμένη κοπέλα είναι πραγματικά...

Θεσσαλονίκη: Το μυστήριο με τα κρεμασμένα αθλητικά παπούτσια σε καλώδια της ΔΕΗ

Αθλητικά παπούτσια αιωρούνται σε καλώδια της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το ΥΜΑΘ,  στην Θεσσαλονίκη.Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο, σύμφωνα με το...

Ισπανία: Δικαστήριο δικαίωσε άνδρα που κυκλοφορεί γυμνός στους δρόμους

Το δικαίωμά του να κυκλοφορεί γυμνός στους δρόμους μιας πόλης της Βαλένθια υπερασπίστηκε ένας 29χρονος άνδρας, με το δικαστήριο να ακυρώνει το πρόστιμο που...

Tα δυστυχήματα με Phantom που συγκλόνισαν την Ελλάδα από το 1977 έως σήμερα

Ο χαμός τους βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους και σύσσωμη την Πολεμική Αεροπορία. Ο Μιχαήλ Τουρούτσικας είναι ο 23ος νεκρός...

Δάνεια: Η αύξηση των επιτοκίων φέρνει μεγάλες επιβαρύνσεις στις δόσεις – Παράδειγμα

Η αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμπαρασύρει και τα δάνεια, φέρνοντας αυξήσεις και στις δόσεις τους,...