Αρχική Ελλάδα «Ζούγκλα» η Μύκονος: Χτίζουν τη νύχτα με σκανδαλώδεις αυθαιρεσίες

«Ζούγκλα» η Μύκονος: Χτίζουν τη νύχτα με σκανδαλώδεις αυθαιρεσίες

Κοινό μυστικό είναι πως στη Μύκονο η ανομία έχει γίνει κανόνας. Οι αυθαιρεσίες στη δόμηση στο νησί των ανέμων και οι μαφιόζικες πρακτικές συνεχίζονται παρά τις καταγγελίες. Το ρεπορτάζ του MEGA είναι αποκαλυπτικό.

Ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε ρεπορτάζ στο νησί των ανέμων για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες, ακούγεται ο ήχος από τις μπουλντόζες. «Έχουν γίνει καταγγελίες και μέσα στο Δήμο, για αυθαίρετη δόμηση, και γίνονται ακόμα και αναρτήσεις στο facebook, πως ήταν ο Πάνορμος και πως έγινε», είπε η δικηγόρος, Αλεξάνδρα Δήμου.

Στην επιχείρηση που ελέγχεται για οικοδομικές παρατυπίες, τα έργα συνεχίζονται σα να μην τρέχει κάτι. Η αρχιτέκτονας, Αριάδνη Θεοχάρη, ρωτήθηκε αν στη χώρα της Μυκόνου υπάρχουν παρανομίες και αυθαιρεσίες. Η απάντησή της μονολεκτική. «Τραγικές», είπε η κ. Θεοχάρη.

«Η χώρα της Μυκόνου ήταν ένα γλυπτό », είπε περιγράφοντας την παλαιότερη κατάσταση. Είναι γνωστό στο νησί ότι αν κάποιος θέλει να χτίσει, θα τα καταφέρει με κάθε τρόπο. Οικοδομές και κτίσματα σηκώνονται μέσα σε λίγες ημέρες, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται τη νύχτα.

«Οι άδειες οι οποίες μπορούν να βγουν στα εκτός σχεδίου στα τέσσερα στρέμματα είναι 200 μετρά και γίνονται 1200», είπε η Αριάδνη Θεοχάρη.

Ο χάρτης της ανομίας στη Μύκονο

Στον χάρτη της ανομίας με τις περισσότερες οικοδομικές παραβάσεις το τελευταίο διάστημα, πλησίον αρχαιολογικών χωρών, αιγιαλού ή αδόμητες ζώνες, πέρα από την χώρα της Μυκόνου, βρίσκουμε τον Πάνορμο, την Ελιά, το Φανάρι, την Φτελιά και τον Χάρακα.

Η ανομία στο νησί των ανέμων εκτείνεται στα παράλια της Μυκόνου. Στον χάρτη με τις περισσότερες υπερβάσεις δόμησης βρίσκεται και η παραλία της Παράγκας δίπλα από τον Πλατύ Γιαλό.

Σε αυτοψία που έγινε από την πολεοδομία Σύρου και αρχαιολόγους σε μεγάλη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πάνορμο Μυκόνου, διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες δεκάδων τετραγωνικών μέτρων χωρίς να υπάρχουν καθόλου άδειες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι… κατσίκες στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια: Έτσι δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες

Κι όμως η λύση για να μην απειλούνται τα αστικά κέντρα από τις δασικές φωτιές είναι απλή: αφήστε την...

Κακοκαιρία Elias: Ένα με τη θάλασσα η παραλία του Βόλου -Χιλιάδες τόνοι νερού και λάσπης στο κέντρο της πόλης

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται στο κέντρο του Βόλου, λόγω της κακοκαιρίας «Elias». Οπως αναφέρουν πληροφορίες του thenewspaper.gr, η στάθμη της θάλασσας...

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει με την πλήρη καταγραφή των POS – Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

«Καμπανάκι» ΙΣΑ για την έξαρση των ιώσεων, οι συστάσεις για τα μέτρα προστασίας

Η ανάγκη για σχολαστική τήρηση των μέσων προφύλαξης, από τον κορονοϊό και τις υπόλοιπες εποχικές λοιμώξεις που έχουν έξαρση...

ΕΦΚΑ: Οι τελικές διατάξεις για τις συντάξεις

Οριστικοποιήθηκαν οι δυο κρίσιμες ασφαλιστικές διατάξεις για την απασχόληση των συνταξιούχων και για την απονομή σύνταξης σε ασφαλισμένους με...